Budu o víkendu měnit "brzdovku" a chci se zeptat, jakou mi doporucite do me V6tky :-) Diky
12.12, 19. 4. 2007, odpovědětViz strana 186 uživatelské příručky.
12.58, 19. 4. 2007, odpovědětto jsis naplánoval pěknou práci, tak pevný nervstvo, měnit brzdovko nesnáším...já tam leju úplně normální, leč ji měním jednou ročně. a mám taky V6 a niká jsem nepocítil nějakou vařbu při brzdění, ale já nejsem zastáncem zahraničních renomovanejch značek, i olej tam liju mogul...takže asi nejsem správnej alfista
14.08, 19. 4. 2007, odpovědětNo, rikam si, jestli jen strikackou "nevyndam" tu starou z nadobky a nenaliju novou. Vypustit cely okruh se mi zrovna moc nechce. Ale asi to nebude mit takovy efekt no :-)
14.33, 19. 4. 2007, odpovědětTak to se na to rovnou vykašli, to nemá žádnej význam. Nejjednodušší metoda je odsát brzdovku z nádobky, nalít novou a pak začít povolovat jednotlivé odvzdušňováky na třmenech a šlapáním na brzdu vypouštět kapalinu, dokud neteče "čistá". Mezitím dolívat brzdovku do nádobky, aby se nenasál vzduch. Pokud jdou odvzdušňováky povolit, tak to není zas taková hrozná práce.
16.29, 19. 4. 2007, odpovědětNezáleží na značce, nýbrž na tom, zda dodržíš předpis výrobce ohledně doporučené třídy a výkonové specifikace. A pokud kapalinu měníš každý rok, děláš jen dobře. Osobně sice používám brzd.kapalinu DOT 5.1, ale ani ta předepsaná DOT 4 není na škodu. Doporučuji vyměnit brzdové hadice, uvádí se výměna po 4 letech provozu. Momentálně dávám teflonové s pancéřováním, ty jsou již nesmrtelné. :-)
23.22, 19. 4. 2007, odpovědět"DOT 4" V servise Ti to vymenia za 1/2 hodinu, majú na to zariadenie ak to nechces meniť s kamošom rovno na ulici, potom jeden šlape na brzdu a druhý povoluje systematicky odvzdušnováky.
18.52, 19. 4. 2007, odpovědětV servisu za to urcite budou chtit ranec na to jaky je to ukon :-) A jinak presne jak "tomy" pise, tak takhle jsme to s kamosem v garazi delali na jeho aute, tak to tak udelame i na mem :-) Diky
22.58, 19. 4. 2007, odpovědětpsal jsem ti ohledně brzdovky na ICQ tak se kdyžtak ozvi.
7.29, 20. 4. 2007, odpovědětZvedni telefon a zjistíš, jak je velký ten ranec. Pak se rozhodni, jestli Ti to za to stojí, ležet pod autem a řešit, kdo Ti pomůže. A taky to napiš sem, ať se můžou rozhodnout i ostatní, kteří budou potřebovat kapalinu měnit.
9.14, 20. 4. 2007, odpovědětTak sem píšu kolik mně to stálo. Sice Paolosovi jsem to psal. Tak výmněna v servisu Škoda odsátí + výmněna na zvedáku bez demontáže kol cca 200 kč + cena kapaliny. za 15 minut hotovo i s odvzdušněním určitě bych pod autem za ty peníze dvě hodiny neležel.
11.22, 21. 4. 2007, odpovědět