Zdravim alfisty, desne mi chrochta variator, takze je cas na vymenu. Pokud nekdo vlastnite zanovni ci novy variator, pripadne take rozvodove remeny ozvete se mi na mail a zkusime se domluvit na obchodu ;) Mam sportwagon 2.0 r.v. 2000. Stejne tak uvitam pripadne tipy na levne dily.
17.57, 19. 4. 2007, odpovědětpozri stranku www.pop-art.cz ,dam ti aj objednavacie cisla. mne to poslali UPS :FAI 55168,CR-1821,CR-3265
21.37, 19. 4. 2007, odpovědětZdravim,nema nekdo variator nebo nevite kde ho levne sehnat?mam motor 1.8,po nastartovani za studena mi to klape jako diesel,to se neda poslouchat
15.55, 20. 7. 2007, odpovědětDoporučuji nechat vyměnit v Alfa Servisu na Lipůvce. Je to kousek od Brna. Za výměnu si účtují 500 + Variátor 5800 s DPH. To je slušné ne! A mají velice slušné jednání. Jinak pokud Variátor ještě funguje a je hlučný pár sekund po startu a potom když se zahřeje olej, tak vydrží ještě určitě 10 nebo 20 tisíc KM. Také bych doporučil nejdříve vyměnit olej. Někdy je to klepání z důvodu mírného opotřebení Variátoru a již spatného oleje nebo to dělá s olejem 5W40. Tak tam dát ten 10W40 Selenii a může to přestat klepat. Ten Variátor jsem měl rozdělaný a není tam co by se podělalo, kromě únavy pružiny a umělohmotnýho sedla které se patrně vymačká a je to potom hlučnější, ale na funkčnost by to nemělo mýt vliv. Je to kus pořádnýho železa s ozubenými koly a ty jsem neměl vůbec opotřebeny (nezkoumal jsem to teda pod mikroskopem). Mě to klepalo a jezdil jsem s tím ještě 10 000 km. Potom jsem to nechal vyměnit, ale měl jsem s tím ještě jezdit. Mám ho schovaný. Nevím o nikom komu by Variátor přestal fungovat. Všichni ho vždy mění zbytečně brzo, jako já. Nebo někomu přestal fungovat úplně? Pokud ano kolik jste s tím od prvního zaklepání ještě najely? V servisu mi řekly že pokud Variátor přestane fungovat motor ztratí výkon ale nezničí se. Do servisu dojede po vlastní ose. Radim.
16.58, 16. 12. 2007, odpověděttak to si ma potesil,,alfu som si kupil par dni dozadu,ale az s diskuzii som sa dozvedel co to je,,lebo kamarat ma 1,6ts a ide ticho,,ja mam 1,8ts a brumka,,,hlavne ked nastarujem za studena,,musim chvilu pockat,lebo to cuka ked sa pohnem,,nema to tiez vplyv na to?ale to len fakt ked auto dlho stoji,,ako napriklad rano..druha vec,nemas skusenost s termostatom,,nechce sa mi viac zohrat ako 60 - 70,,,neviem ci je to ok,,,ale zas co som cital ten variator,aj spotreba nizsia,ze vraj aj vykon....tak neviem.dik za odpoved
0.11, 17. 12. 2007, odpovědětTa teplota je vždy v zimě o něco nižší v létě to bude zase o něco více. Průměrně je to 75stupňů. Také to často velice kolísá 60-110, to je také v pořádku. Proti jiným značkám totiž ten teploměr ukazuje přesněji. To že ti to cuká bude horší. Asi parkuješ venku? Bude to asi načatá lambda nebo kabeláž, také zkontroluj ukostření. Nemělo by být zaoxidované z toho může být mnoho záludných závad ( blikající kontrolky atd). Pokud to bude cukat i po očištění ukostření, tak je nutné zajet na do servisu na diagnostiku. Radim.
12.25, 18. 12. 2007, odpovědětTakže ja som mal tiež problém s teplotou,,,vymenil som termostat a teraz mi krásne drží rovných 90 stupnov v lete aj v zime..Je to pekná somarina,že iným autám to presne nemerá teplotu :))
16.20, 20. 8. 2010, odpovědětNezapomeň vyměnit rozvody, aby se ti nepotkal motor. Radim.
12.28, 18. 12. 2007, odpovědětten co mi to predaval hovoril,ze lambda by mala bit v poriadku,,ono to niekedy spravy,,niekedy nie,,to skor asi najprv pozriem to ukostrenie,,ale neviem,,sam som z tej alfy nejak sklamany,,chcel som to auto,,,ale predtym co som mal oktaviu,,za tou skor smutim....proste moc inych veci,nejasnosti mam,,ako napriklad teraz ,ozimilo sa a vrzga
12.55, 18. 12. 2007, odpovědětVariátor je jen zvukový jev - pro někoho nepříjemný. Nevím jestli de sehnat ještě opravná sada - pružina podložka lastová. Běžně se to v servisu dělalo. Při skládání musí být mezi těmi kolečkami na ne hřídelce mezera. To je předpětí pro vymezení vůlí. Jinak to klepe, ale jen klepe. Pokud přestane fungovat - není to variátorem nebo lépe řečeno s tím jsem se nesetkal. Spíš přidřený motor, vyběhané uložení vaček, řídký olej. Motoor potřebuje min. Selena 20K 10W-40 nebo selenia racing 10W-60.
7.52, 19. 12. 2007, odpovědětcaute hosi,mate niekto skusenosti s ukazovatelom stavu paliva,mne blbne tyzden je rucicka na mieste,potom ukazuje skoro plnu nadrz,uz som kvoli tomu par krat zostal visiet,ked mi dosla nafta,diky
21.05, 20. 12. 2007, odpovědětnemam sice alfu ale jezdím na lybře 1.8 taky sem měl tento problém. vytahl sem plovak z nádrže vyčistil kontakty a kontaktolem prostříkl a je po problému víc jak rok.zřejmě to bude bolest teto generace protože sem toto radil už na lancia foru. At' se zadarí
15.41, 30. 12. 2007, odpovědětCim je to ze alfe r.v. 2000 odysol variator a ja co mam 98 este nie.Chyba vyrobcu?(len sa pytam)
10.26, 21. 12. 2007, odpovědětmám dotaz,jaký motorový olej dávat do alfy romeo GTV 2000obsah rv.1997 děkuji
14.54, 11. 11. 2013, odpovědětSe to tady už mockrát probíralo. Nalej tam Selenii 10W60, to bude asi to nejlepší. Jestli tam někdo před tebou lil nějaký sračky, už to nezachráníš ani tou selenií.
16.36, 11. 11. 2013, odpovědětTaky je důležitý jak se s tou alfou jezdilo. Pokud se s ní převážně jezdilo kolem komína s málo zahřátým motorem...Selena 10W60 není všemocná.
16.39, 11. 11. 2013, odpovědět