Dobrý deň, mám alfinku 1.8. T.S.,.. doteraz som sa vytešoval že všetko je ok ( spravila od kúpy cez 30.000km., má poctivých 150tis.km) a všetko ok, v zime sa menil termostat( jediná investícia, okrem oleju a benzinu samozrejme)... dnes pri 33 stupnoch ktoré sú vonku ma začala hnevať teplota, a to presnejšie jedného pekného teplého dňa sa zahriala pri ceste v zápche na 110 stupňov, poviete si ok.. však sa vychladí, áno pri 150km/h, cestou domov motor prúd vzduchu uchladil, prúser bol keď sa začala hriať po meste na 110 bež, aj s klimou aj bez...teda ok, chladič ok,čidlo ok, ventilátor spína ako má, kapalina tam je zimná ( teda nevyvrela, len detail je hustá... či je to dobré či zlé neviem ), termostat zrejme tiež dobrý žeby po 6tich mesiacoch odišiel ?... Tak voľba padla na výmenu vodnej pumpy spolu s rozvodmi ....Po výmene story pokračuje ďalej, mimo mesta pekne vystúpi teplota na 90,termostat, ventilator ok zopne sa ... ochladí sa motor na 80.... ( so zapnutou klimou aj bez všetko fachčí) .... No v meste nastáva problém, alfa sa prehreje s klímou aj na 110, keď ju vypnem sa pekne schladí na 90-95... samozrejme pri jazde.. pri státí bez klími ok ... s klímou sa zas začne prehrievať.....bez klímy aj po meste pri jazde relativne ok .. na semaforoch na červenej síce vystúpi na 95-100...Mali ste už niekto podobný problém ? Skúsenosť? Radu ? :(
22.45, 22. 7. 2010, odpovědětja mam podobne po vymene termostatu tak isto sa sprava ako tebe .. a to ze pri klime stuone teplota je to ok lebo je vatsia zatau na motor ale aaj tak si myslim ze termostat neotvara ako ma ..aj ja by som rad siel na vymenu tak uvidime dam ti vediet ..aku z nacku si dal termostatu?
22.58, 22. 7. 2010, odpovědětChlapci, tento problem som mal aj ja, nakoniec to vyriešila výmena chladiča... Ono sa to nezdá, ale mrtve chladiče, typická vrodená vada u 156...
0.27, 23. 7. 2010, odpovědětTiež by to bol len chladič, ako zistím že je chladič ok ? nejaký trik ? tip? ........ len tak medzi rečou výmena sviečok môže dopomôcť aj ku zlepšeniu chladenia? prip. môžu byť staré sviečky za prehrievaním? či sviečky robia len čisto výkon auta...
6.35, 23. 7. 2010, odpovědětvyměň si chlaič
16.28, 23. 7. 2010, odpovědětreklamuj termostat ze sa prehrieva auto .... mas to jednoduchsie ako zas nieco kupovat v domneni ze ci sa trafis ..cista loteria. POzri ci mas spinavu chladiacu kvapalinu ci nemas nanos na expanznej nadobe a az potom cosi men
19.43, 23. 7. 2010, odpovědětdělalo mi to taky a pomohla výměna chladiče, ten starý byl plný pěknýho bordelu a proto nebyl schopný vůbec chladit. Nevím jestli by tobě pomohlo třeba jen vyčištění, mně už trochu tekl, tak jsem ho rovnou vyměnil
10.57, 25. 7. 2010, odpovědětahoj Alfa ma sama osebe 90 stupnovu prevadzku je to vysoko otačkovi motor!!ale to že sa ti prehrieva až na 110 možeš mať zasrani xladič ako dlho už maš xladiacu kvapalinu???ak ju maš viac ako 3 roky vymen ju a preplachni celi sistem!!!!
11.23, 25. 7. 2010, odpovědětFuha... chladiaca kvapalina je tam neviem od kedy, v zime bola maximalne doliata... lebo jej tam bolo málo, ale teraz je postup asi taký že mením termostat ( reklamacia ) + nové Paraflu + čidlo teploty.... Uvidíme čo to spraví, chladič by som mal mať ok, netečie a nemá ani poškodené lamely... a to je to posledné čo by som chcel meniť... tak isto ako tesnenie pod hlavou..... O pár hodín by som mal mať vymenené tie veci tak dám vedieť či to pomohlo...
12.11, 25. 7. 2010, odpovědětaku znacku termostatu si dal ? to ze v tycho horucavach mas 110 teplotu je este ok ... origo termostat nepustil teplotu opticky cez 90 stupnov aby mal zakaznik klud ale v reale bola cez 90 niekedy az do 110 ... prvy stupen spina na 102 a potom na 105 druhy ..ventilatory myslim... chladic sa ti nezasere iba tak obzvlast po vymene termostatu ... leda ak by tam mechanikovy spadol srubovak :))) nekupuj Facet ten ti bude ukazovat kktiny a otvarat skoro a niekedy ani nezavre ....
16.30, 25. 7. 2010, odpovědětTermostat je Vernet, je nový, čidlo nové, kapalina nová, a vonku pri státi bez klímy 100stupnov... cca ... neschladí drží na 100 a s klímou... nad 100 ... pri jazde mimo mesta všetko ok, po meste relatívne ok... len nemôžem zastať na červenú :D ....Zhrňme si to... čo sa dá ešte vymeniť? lebo o chvílku bude nový motor a tá ...... ( moje zlatko ) sa bude stále prehrievať .... ! ( Chladič je ok netečie, lamely ma ok ...sviečky neviem či majú vplyv na to? každopádne pondelok budú nové NGK uvidíme čo to spraví, ... a vraj to môže byť niečo s hlavou ... čomu sa strašne bránim lebo to je už veľmi zlé.... )
15.03, 29. 7. 2010, odpovědětty si fakt nedas poradit? To ze mas zasrany chladic neuvidis zvonka! A vymena je v poho, mne to robil tri hodiny a zas chladic nie je cenova palka. Keby si mal tesnenie pod hlavou to zistis velmi rycho, to by ti voda presakovala do oleja a mal by si na uzavere olaje ako keby blato. Ja som tiez menil co sa dalo, najprv termostat, potom cidlo, vodnu pumpu, kvapalinu. Stalo ma to nervy a peniaze. No a nakoniec to bol chladic a tiez na pohlad vyzeral ok...
18.53, 29. 7. 2010, odpovědětnemen ziaden chladic a netrap sa tym ze mas teplotu aku pises pokial to nejde do extremu ... origo termostat ti nepusti na budiku teplotu cez 95 na budiku koli tomu aby si nepanikaril ale inak je ta teplota pracovna niekedy aj viac ...prvy stupen spinania ventilatora zacina na 102 druhy na 105 ...bod varu cervenej kvapaliny je 110 tak pokial ti nevrie voda tak sa nemas coho obavat a menit ... to ze sa hreje viac z klimou je koli zatazi motora a aj koli tomu ze klima chladic sa chladi a je pred chladicom motora. a ak uz chces mat 100 perc istotu tak si omeraj teplotu za pomoci teplomera a ci ti chladic chladi tak to zistis rukou ked porovnas teplotu na hornej a dolnej hadici od a do motoru ... v lete je okolita teplota vyssia a zakonite budes mat vyssiu aj teplotu motora ...
21.55, 29. 7. 2010, odpovědětzelena je to iste ... parafla bola niekedy parafinova teraz je to klasicky glykol aby sa dal miesat s inym cerveny cervenym a zeleny zelenym glykolom.... dam ti radu ..vypni klimu a behaj tak po meste a na krizovatkach alebo ked stojis si vsimni na kolko ti zopne ventilator prvy stupen a potom druhy ... kde bude rucicka ... ale klimu nezapinaj zatial lebo vent na klime spina skor ako stuopne tlak v klime ...moze ta to mylit
15.47, 30. 7. 2010, odpověděta ďalej? medzi rečou moja alfa má asi halucinácie alebo si vymýšla.. dnes polhodina behanie po meste + 30 stupňov vonku vnútry 21stupňov s klimou.... teplota ok, pekne medzi 70-90 .. schladzovalo priebežne ...all ok :) uvidíme čo bude zajtra...
17.40, 1. 8. 2010, odpovědět:))) ty mas halusky ..autu nic nieje ...v tychto horucavach je stovka po meste OK
21.57, 1. 8. 2010, odpovědětChcel by som sa opýtať že dnes mi vybehla teplota na max .. a bolo počuť kvázy čudné zvuky ako keby niečo spínalo ... neviete kde bude chyba ? Ventilátor zopína dobre kvapalina je nová. Termostat ? chladič ? vodná pumpa ?
19.40, 29. 4. 2012, odpovědět