cao vsem!borci asi jako hodne z Vas ted v tom vedru resim problem s klimou..nekde mi unika ale ani borec co v tom dela po hodine nenasel unik..tvrdil ze uz jedine pretesnit kompresor..mate s tim nekdo zkusenosti nebo napada Vas dalsi misto kde byva slaby misto?Diky moc a uzivejte leta ;)
14.58, 23. 7. 2010, odpovědětTaky jsem měl problém najít únik a nakonec to unikalo z tlakového čidla klimy pod pravým světlem v podběhu v místě spojení s konektorem.
17.20, 23. 7. 2010, odpovědětopravu jsi resil jaK?dik
10.55, 1. 8. 2010, odpovědětVyměnil jsem tlakové čidlo za nové a klima maká perfektně už druhou sezónu.(Nevyplácí se ale kupovat starší a to žádné čidlo.)
21.30, 1. 8. 2010, odpovědětTo je to čidlo co spíná saharu? Můžu vědět kde jsi ho sehnal?
21.48, 1. 8. 2010, odpovědětAno po zapnutí klimatizace vzroste tlak od kompresoru a jeden z mikrospínačů spíná přes ukostřovací relátko oba ventilátory.V tlakovém čidle jsou zabudovaný celkem tři takové mikrospínače.Další ti kompresor odpojí jestliže tlak vzroste nad povolenou mez např. při ucpání nebo při velkém množství média.A poslední mikrospínač ti nedovolí pustit klimu (sepnout kompresor) při úniku média a tudíž poklesu tlaku pod minimální tlak.Proto bez měření tlaků se nedá klimatizace diagnostikovat.Jinak čidlo jsem koupil ve Fiatu.(Asi 1700.-)
21.04, 2. 8. 2010, odpovědětAhoj, taky reším problém s klimou a to už skoro měsíc. Při testu těsnosti vždycky všechno v pohodě, při vakuování dokonce těsnost 100%, což prý nemaj ani nový auta, ale i přes to klima vždycky do týdne úplně prázdná. V pátek jsem s tím byl zase v servisu nechat to prohlídnout kudy to uteklo, po dvou hodinách lezení nad i pod autem nikde nic, až nakonec mechanik posvítil tou UV lampou do čepičky ventilu a ta byla celá zelená, takže únik nejspíš přímo přes ventil, což samozřejmě ten přístroj na diagnostiku klimy neodhalí. Už nebyl čas to opravit a napustit, tak jsem objednanej na úterý a pak se uvidí, jinak pak prý může být problém ještě u tepelnýho výměníku co je v kabině pod palubkou, pokud je netěsnost tam, tak je to prakticky neřešitelný bez sundání palubky a to je pak asi lepší jezdit bez klimy.
8.15, 2. 8. 2010, odpovědět