Zdravím všechny příznivce značky. Potřeboval bych poradit, jak vyměnit tlakový snímač (někde píšou vypínač) klimatizace - je to ta věc na sušiči pod pravým světlem. Mám ho seklej a pořád běžely ventilátory na chladiči, tak jsem odpojil konektor z onoho snímače (dle rady Vildy) a ventilátory se vypnuly. OK, závada tedy odhalena, ale to mi nestačilo a zkusil jsem ten snímač povolit. Je mi samozřejmě jasné, že je v klimě tlak, takže jsem povoloval pomalu a když to začalo syčet, tak jsem ho chtěl zase utáhnout a hold se svěřit servisu, ale bohužel se to nezdařilo. Při pokusu o znovudotažení to začalo unikat ještě víc a já musel vyklidit pole a počkat až to dosyčí. Takže, když už jsem přišel o náplň, tak můžu snímač vyměnit, ale on se točí na obě strany volně a nejde ani ven, ani utáhnout, tak nevím. Prosím o radu než se půjdu zubožit do servisu.
17.03, 26. 7. 2010, odpovědětZa normálních okollností by měl jít snímač tlaku povolit aniž by ti médium uniklo protože je v holendru na vysoušeči uzavírací ventilek.Jelikož je ale snímač i holendr z hliníku tak neustálá změna teplot způsobí zaoxidování závitu mezi čidlem a holendrem a při povolování po dlouhé době se dost často závit strhne což je asi tvůj případ.Zkus ho vyšroubovávat za současného tahu za čidlo nahoru.jestli budeš mít stržený závit v čidlu tak máš kliku protože většinou se strhne na holendru a ten je součástí trubek k výparníku a mění se to jako celek.
19.18, 26. 7. 2010, odpovědětAhoj Vildo, tak je to přesně tak, jak jsi psal: závit na holendru je v pr... . Nová hadice stojí přes 2000,- to se mi to začíná hezky prodražovat. Alespoň vím, že jsem nic nepokazil, kdybych to dal do servisu, dopadlo by to stejně.
8.15, 29. 7. 2010, odpovědět