tak opet problem....mam novy ramena+ulozeni stabilizatoru+tycky stabilizatoru a bylo to chvillku v pohode...asi 1000km a ted se obevilo asi toto...kdyz dojizdim a prudce zabrzdi...proste jedu tak 10km/h a slapnu pruce na brzdy tak ve predku jakoby z prave strany neco lupne...jakoby neco preskoci do jine polohy a pri prudsi rozjezdu to udela taky...sakra uz me to nebavi:)
21.30, 12. 8. 2010, odpovědětže by uložení tlumičů?
21.59, 12. 8. 2010, odpovědětnetusim prave :(....tobe to tak delalo?prave nejak mam podezreni na ta nova ramena nebo stabilizator...nevim proc:) mozna proto ze jsem je menil a predtim to tento zvuk nedelalo a ted po cca 1000km ,coz je houby najeto to zaclo delat...nevim no....
22.18, 12. 8. 2010, odpovědětMáš prostě ALFU.
22.22, 12. 8. 2010, odpovědětmozno si si to predtym len nevsimol, a teraz sa ten zvuk zvyraznil. teda zvuk vybitej poloosi, co to predpokladam pocujes pri rozbehu a dobrzdeni.
1.01, 13. 8. 2010, odpovědětantonin156:to nejak nechapu....
22.27, 12. 8. 2010, odpovědětpeter:a tento zvuk by mohl delat vnitrni nebo vnejsi homokloub?
6.50, 13. 8. 2010, odpovědětjo a ten zvuk se projevuje i ranami do karoserie
6.53, 13. 8. 2010, odpovědětmně něco podobného dělal utrženej silentblok na motoru..
15.38, 13. 8. 2010, odpovědětKolik máš najeto ?
15.41, 13. 8. 2010, odpovědětasi 230000 ale nevim to jiste.... kovárna: a kterej silentblok ti to prosimte delal?je to vazne jen pri prudkym pohybu.rozjeti nebo prudky zabrzdeni
23.47, 13. 8. 2010, odpovědětJirka: ten pravej u spolujezdce...
17.43, 14. 8. 2010, odpovědětMám něco podobného, taky lupání hlavně když je zahřátý motor ( je to slyšitelné při brzdění nebo přidání plynu i na místě v některé poloze když otáčím volantem . Po výměně stabilizátoru, horních ramen pružiny tlumičů a celý mech. řízení ( repas TRW). Byl jsem ve čtyřech servisech náprava pevná a výsledek asi vadné řízení.Nevíte co by to mohlo dělat mimo řízení ( už se těším na reklamaci po cca 1 měsíci) ?
20.26, 14. 8. 2010, odpovědětxxfavo: Nekupil si nahodou ramena znacky FAST? riesil som presne ten isty problem nedavno, po vymene ramien bolo zopar km ticho a potom to zacalo, cim dalej tym viac. Pri prudkom brzdeni alebo rozjazde sa ozyvali udery z prednej napravy, zvuk ako by sa nieco utrhlo a potom to znova skocilo do povodnej polohy. Ked je toto tvoj pripad tak vyber spodne ramena a pozri na silentbloky aku maju vôlu. Ked som vybral moje ramena von tak silentbloky sa same zosunuli z tej tycky kde boli nalisovane, respektive ich v pohode das dole rukou. Je tam medzera lebo to bolo nekvalitne nalisovane a preto to stale vydava zvuky. Riesenie uz je na tebe.
20.28, 14. 8. 2010, odpovědětSlavo:jo tak to jsi me nepotesil,ale ramena fast tam nemam,ale to neznamena ,ze to nemuze byt to co pises,protoze tvuj popis presne odpovida mojemu problemu.Myslis,ze by na to mohli prijit na technicke? radim:jinak tece mi rizeni takze me napadlo i jak pises ty to moje rizeni kovárna:mam utrzenej ten predni pravej dolni takze by to mohl byt i ten silentblok na motoru jak pises ty. Tak ted vazne nevim:) ale nejvic me to tahne k te naprave,protoze kdyz byl chvilku klid a po 1000km zas problem.
11.16, 15. 8. 2010, odpovědětkoukám,že máš docela výběr možností :-) no někde začít musíš :) na technický by to měli zjistit tu nápravu...
14.44, 15. 8. 2010, odpovědětna technicky jsem byl,kdyz mi mlatili cepy na spodnim rameni a nezjistili to....ale taky me napadlo,zeš byhc tam zajel... mam hodne moznosti a nebo se na to vykaslu a budu cekat:Ddyt nevim jak vy ale me prijde ze delam jen na opravy:D zkuste jeste prosim nekdo napsat nejakou zkusenosti:)
19.33, 15. 8. 2010, odpovědětTak dnes jsme s tatou to auto prolizali a vypada to na vuli v rizeni.udelalo mi to ten zvuk i kdyz jsem stal a dal jsem rejd...a kdyz mi tocil na miste volantem a ja mel ruku na rizeni tak jsem tam citil takovy luapni...no jelikoz z nej tece olej tak ho budu muset vymenit....
22.28, 20. 8. 2010, odpovědětjj castence i na tvuj popud jsme to jeste vic zkontrolovali
13.50, 22. 8. 2010, odpovědětMam presne taky istý problem...vsetko som vymenil a furt tam nieco puka.Aj ked idem po retarderoch raz to pukne,druhy krat nie.Vyzera to tak ako keby jeden krat klb skoci na jedno miesto a druhy krat na druhe a pri tom to tak puka.Aj ked idem do zakruty a vyrovnavam volant tak to zo dva krat pukne ale podstatne tichsie,no je to proste pocut...Co by som mal vymenit?Co vsetko treba kupit?
15.39, 22. 8. 2010, odpověděthej jeste nevim:) ,ale jeste zajedu k mechanikovi.jak jsem psal.zkus vzit nekoho,lehni si pod auto a sahni si na tyc od rizeni a ten druhej at ti toci volantem a jestli tam ucitis taky vuli jako ja?tak by jsme mohli mit ten stejnej problem a mohlo by to byt rizeni.Pokud tam neucitis vuli tak nevim kde mame problem.Jen bud opatrnej at ti tam nekdo nepriskripne ruku:) taky se nam malem stalo:)
7.35, 23. 8. 2010, odpovědětPo vyměněné (reklamaci) řízení, lupání při otáčení kol na místě odstraněno. Lupání při rozjezdu nebo brzdění lehce lupne kulák spodního ramene. Koupil jsem horní ramena od zn. VEMA u Auto Goldstein - Praha. Levé rameno jsem musel měnit po 1.000 Km. úplně se rozpadly silenbloky. Po dvou měsících je na výměnu i pravé rameno a pan Goldstein se nemá ani na odepsání emailu. Tuto prodejnu nedoporučuji! V okolí Olomouce mohu doporučit servis Karel Soukeník v Litovli, skvělé jednání dobré ceny i odvedená práce!
20.43, 24. 8. 2010, odpověděta jeste jsem ted zjistil,ze mam sjete pneu vnitrkem?muze to nejak souviset s tim lupanim?jinak mam obuto 205/60 r15
15.27, 23. 8. 2010, odpovědětno me prijde ze ,kdyz se na auto podivam tak se mi zda ze ty kola jsou tak nejak do ,,A,, jak u okruhovych specialu.Takze rikas ze to dela kazda 156?
9.45, 25. 8. 2010, odpovědětMÁŠ ŠPATNÝ PRUŽINY MOŽNÁ I TLUMIČE A KAŽDÁ ALFA TO NEDĚLÁ TO JE PIČOVINA MÁM TĚŽKÝ 2.4 JTD 4 ROKY A ŽÁDNÝ GUMY SE MI NESJÍŽDÍ
9.52, 25. 8. 2010, odpovědětale na gumach mam najeto tak 6000km a vnitrky jsou uz na hrane.Jinak gumy mam firestone a kupoval jsem je novy
10.07, 25. 8. 2010, odpovědětjak spatny pruziny?jak poznam spatny pruziny?
10.24, 25. 8. 2010, odpovědětjakej ročník je tvoje alfa?
10.24, 25. 8. 2010, odpovědětmam rok 98.Proc ma to nejaky vliv na to lupani?nejaka vyrobni vada nebo tak?jako je pravda ze zimaky co jsem je na nich koupil sjety nejsou ,ale taky to jsou 195 a ted tam mam letni 205.a nema na to vliv jizdni styl?i kdyz si myslim,ze by se spis sjeli vnejsky.
10.32, 25. 8. 2010, odpovědětJo a ted jak prsi jsem si vsiml,ze to temer nedela.stejne to reagovalo na pocasi,kdyz jsem mel spatny cepy na spodnich ramenech,akorat to delalo jinej zvuk.
7.07, 31. 8. 2010, odpověděttak ted mam novej poznatek.po namontovani nove napravy bylo auto na geometrii.jak mi to zaclo po asi 1500km lupat tak jsem to chtel zavizt do servisu,ale ted jak se ochladilo a prselo tak lupani prestalo.vezl jsem to na vymkenu manzet a pri te prilezitosti jsem jim rekl o tom lupani ,ktere zas zmizelo plu s to ze mam sjete pneu vnitrkem.tak to vezli na geometrii a tam zjistili ze je predni prave kolo posunete oproti tomu levemu o 2cm...co to muze byt?
8.05, 20. 9. 2010, odpovědět