Ahojte, vlastním alfu 156, 1,6 salon,rv.:08/2000,nedávno mi začal motor pri otáčkach (1900-2000,, 2400-2500,2800-2900,3300-3500)dusiť (motor bez výkonu, akoby na 3 valce, niekedy to trhá, a ked dam dole nohu z plynu a znovu jemne prišliapnem tak to trhne)dal som vymeniť komplet rozvody+variator, olej (este pred týmto problémom,olej obyčajný)vzduch filter, olej. filter. Najazdených mam 120 tis. Sviečky som nemenil a neviem či boli menené. Nad 4000 tis. otáčok to ide ako víno až po obmedzovač.Fakt neviem čo to može byť. Ďakujem dopredu za každú radu.
18.10, 23. 8. 2010, odpovědětČau.Když vyloučíme vyměněné díly, vzduchový filtr, variator........tak by to mohla dělat váha vzduchu, nebo špatný benzín. Váha se dá vyčistit ale většinou to nepomůže protože je prostě v pr*** . Palivo je teď taky dost špatné a člověk neví co tam do toho dávaj. Možná taky benzínový filtr je ucpaný a nemá to tlak na liště. Je toho dost co by to mohlo dělat chce to postupně.
21.02, 24. 8. 2010, odpovědětpravda je s tym benzinom. co to teraz dokazu namiesat za hnoj, sa az rozum zastavuje. to co si vsetko dal vymenit, s tvojim problemom nic nemalo spolocne :) mozu to byt len tie sviecky, chytena cievka alebo obhorena fajka, prerazeny VN kabel, sonda, snimac klapky, vaha. takze smer diagnostika, ked nechces menit kus za kus a tak daco hladat.
21.59, 24. 8. 2010, odpovědětcafte, dík za reakcie..zabudol som ešte dodať, toto auto mam v irsku a bol som na nej doma. JAk som presiel tunelom (ENG-FR) natankoval a mi to začalo robiť. Hneď ma napadol benzin, ale som si pomyslel v taliansku natankujem a bude to ok...Ale nie, ani na slovensku, rakusko, nemecko)Teraz som spat a robí mi to menej. Nepochopičitelne...?!Skusim ten palivový filter(je v nadrzi?) a uvidim..P.S.:tie veci som menil ako preventívne nie kvoli tomuto problemu..)
20.57, 26. 8. 2010, odpovědětmanual motor renata vargova renata.bebela@gmail.com
9.12, 29. 8. 2010, odpovědětskus sa pozriet na sviecky... mne to islo na 3 valce ked sa mi dostala voda do sviecky a po zahriati to zacalo...
18.08, 7. 9. 2010, odpovědětMyslím že mi auto dělalo něco podobného a bylo mi řečeno, že tohle může být svíčkama. Váha je blbost, to by nedělalo jen v těchto otáčkách a nad 4000 ne. Svíčky vydrží těch 120t. Dneska jsem dal nové, tak uvidíme.
21.48, 2. 10. 2010, odpovědětvraciam sa komu zase..odvtedy som vymenil sviecky a vahu vzduchu..zmena nastala v tom zmysle ze to za studena motor pracuje ako ma..po zahriati motora to zacne, okolo 2000 otacok (skor pod) to trha. a ked ide na volnobehu cca800 tak to odrazu padne akoby to chcelo zdochnut,potom vyskoci na 1500 a srovna zase..o nejaky ten cas zase to iste..niekde som tu cital ze mozno katalisator,lambda bo nejaky krokovy motorcek by to mohlo byt este..neviem..
18.46, 29. 7. 2011, odpovědětČus, pravděpodobně máš v háji lambda sondu, ale může to dělat i krokový motorek. Nejlepší bude když zajedeš na eXaminer do servisu, ať ti to napojí a podívají se Ti na aktuální hodnoty lambda při nastartovaném motoru a hned budeš vědět než tady polemizovat metodou pokus omyl.
8.18, 3. 8. 2011, odpovědět