dival jsem se na pneu a mam je sjete vnitrkem.Obe predni stejne sjete.a ted mam problem viz. http://www.alfa156.cz/diskuse/technika/124306 obute mam 205/60 r15.mam novou napravu a to lupani se objevilo asi 1500km po vymene vsech ramen.diky za kazdou dalsi radu:)
20.28, 23. 8. 2010, odpovědětjinak budu potrebovat ,,nove,, rizeni ,protoze mi tece...kdyby jste nekdo mel z okoli Prerova tak dejte vedet
20.29, 23. 8. 2010, odpovědětnemate vazne nekdo nejakej napad?
9.43, 25. 8. 2010, odpovědětjá měl podobný problém, byly to vydný horní ramena v uložení, ne v čepech....a za druhé axiální táhla a za třetí pačmák který dělal geometrii... Při geometrii je potřeba zatížit auto dle výrobce. Zadek plnou nádrží, předek cca 1 člověkem...
14.50, 25. 8. 2010, odpověděttak geomterii jsem delal po vymene ramen.A predtim byli volny horni ramena v ulozeni.jinak co jsou axialni tahla a ten páčmák?Je taky mozny ,ze to udelalo to vadny rameno ale to ted uz nezjistim..prehodim zadek za predek a uvidi se jestli se bude taky sjizdet
17.10, 25. 8. 2010, odpovědětjo jo tak to by mohlo aji byt:)to jsem nemenil a k tomu rizeni me to porad vede.tak uvidime:)
21.39, 26. 8. 2010, odpovědět..pokud nemáš vůle v řízení, sjíždění bude bude pravděpodobně geometrii. To je bohužel nemoc snad všech alf. Většina alf má hodnoty geometrie od 0 do záporu. Jediná a nejúčinnější možnost je seřídit geometrii přesně na nulu a možná lehce do plusu. Auto se sice stane rozbíhavé, ale zatížíš tím celou pneu. Jako technik autorizovaného servisu jsem nikdy neslyšel o zatížení plné nádrže a jednoho člověka, to je blbost. Co se týče klepání, je potřeba zkontrolovat to řízení, (nevím co všechno si měnil na nápravě), ale dosti často taky klepou tyčky stabilizátoru a další bolest a k tomu se přikláním nejvíc je přímo stabilizátor sám o sobě. Jeho uložení je dosti mizerné a gumy se brzy vymačkají a má to za následek klepání na nerovnostech. Ofiko cesta je celý stabik (cca 6000 v originále), ale podařilo se nám už kdesi sehnat jen gumy uložení stabiku a "praseckým" způsobem je výměnit. Říkám praseckým způsobem, ale výsledek ok a náklady vč. práce do 1500,-
14.10, 28. 8. 2010, odpovědět