Zdravím Vás mal by som jeden dotaz, mám 156 1.9 jtd 77kw 1999 auto mám krátko cca dva týždne a cca 600km a prvý krát sa mi rozsvietila táto kontrolka (vstrekovanie) ale sama sa aj zhasla najskôr som vypol motor potom naštartoval a asi po 1,5 km opäť zhasla... teraz neviem či je to niečo závažné a či zostala zapísaná aj chyba v R.J. keď tam už táto kontrolka nesvieti. Motor predtým počas aj po zhasnutí kontrolky šiel normálne. Neviem či je to podstatné ale v ten deň som urobil 150km pršalo a autu som nenakladal točil som max 3200 a kontrolka začala svietiť asi po 140km. Doteraz som sa s tým nestretol u taliansky áut na ktorých som jazdil :-/ tak prosím o radu kto sa s tým už stretol... ale asi mi aj tak napíšete že s tým mám ísť na diagnostiku tak som si asi aj sám odpovedal :D
23.05, 1. 9. 2010, odpovědětu talianov je to kontrolka elektroniky....odporucam ist na diagnostiku. moze to byt vela weci....
5.59, 2. 9. 2010, odpovědětNo a nepozoroval jsi nejakou zmenu ve vykonu?me to taky dela a byl to vysoky tlak turbo.A projevuje se to tak ze do 3000 to jede fakt dobre a od trech jakoby povadne....ale muze to byt hodne veci....a kontrolka se mi rozla kolem 3000 pri plne dvojce...ale diagnostika to jisti:)
8.22, 3. 9. 2010, odpovědětMotor sa mi zdá išiel normálne, resp. keď svietila kontrolka tak som celý čas išiel pomaly 1500-2600ot. ťažko posúdiť doteraz som jazdil na fiat doblo 1.3 m-jet a passat 1.9TDi ale neviem či sa to dá porovnávať a oproti TDi motorom ma inú charakteristiku a v inej alfe som ešte nesedel. Ale je to nejak tak ako hovoríš od 2200 cca začne tlačiť až do cca 3100 a potom už je to poslabšie ale beriem to tak že je to normálne u dieselu že neťahá do 4500 rovnako :D ale musím to ešte preskúšať či sa mi tá kontrolka nerozsvieti.. možno pomôže prečistit váhu vzduchu prípade sa kuknúť na EGR ventil...ale isto navštívim diagnostiku, len čakám na výmenu rozvodov oleja a ramien....A ako ti tvoju závadu odstránili??
10.08, 3. 9. 2010, odpovědětNo jasne ze jsou to jen dohady:) ta diagnostika by mela napovedet mnohem vic.A hlavne pokud vim tak 1,9jtd nema nataceci lopatky na turbo,i kdyz u me to asi problem s natacecima lopatkama ani nebyl....spis ta banka co ovlada ty lopatky tlakem,ale snizil jsem trochu tlak a uz se mi nerozsvecuje tak to neresim.bych se z toho musel vite co:D ale ja to mel tak ze kolem tech 3000 je takvej vyraznej skok kdy to ztrati trochu vykonu no...
11.45, 3. 9. 2010, odpovědět