Zdar chlapi chtel bych si koupit toto auto- Co myslite ten motor je v pohode? Spotreba a dalsi. Auto ma najeto a overeno km v servisu AR 54000? Diky
16.49, 9. 9. 2010, odpovědětTuto Alfu mám už dva roky a jsem s ní spokojenej motor super a spotřeba prrůměr kolem 9 L není co řešit.
16.58, 14. 9. 2010, odpovědětjts nebrat, nikdo ti ani nenastaví rozvody, buď kup jtd nebo nic, ts motory jsou sypačky, mluvím z vlastní zkušenosti
19.57, 14. 9. 2010, odpovědětzdravím,mám v rodině 3 alfy 156 s motorizací jts a naprosto super,doporučuji,pokud je původ vozu i s doklady,naprosto super,mohu sehnati technickou dokumentaci k motoru i vozu.jan
20.24, 14. 9. 2010, odpovědětTo me zajima. Kolik km jste s JTS motorama najezdili? Jaka je spotreba benzinu a oleje. Pouzivaji se dene, na jaky olej atd. Rozepis se prosim.
18.52, 15. 9. 2010, odpovědětnevim jak JTS ale s TS jsem najezdil na jednu vymenu asi 44 tisic. Taky toho doted lituju. Auto stoji se zadrenym motorem na dvorku a uz stihlo i shnit (r 98). Navic jak jsem s tim jezdil, mladej a blbej, tak zadny ramena, cepy, tlumice na to jsem nemyslel, takze jediny co se z toho da pouzit jsou nove delany brzdy a dalsi dily co neodchazi. Ale prirostla mi k srdci.... Tak uz mam druhou. Kontroluju olej a jezdim porad. Spotreba bez klimy cca 9 s klimou cca 11. Je to mazel a musis se o nej starat. Neni to jako G2, ktery papaly i fritovaci olej pres silonku cezenej misto nafty :-) A ohledne spotreby a tak doporucuju minimalne jezdit na N98, ne li vyssi. Je to hodne poznat v dynamice, spotrebe, a vsem ostatnim. Ted jsem koupil na praci druhy auto tak s alfinou uz jenom vymodenej a navonenej, auto nalesteny a navoneny a hura do davu. Koupil jsem si ho ne proto abych mel auto, ale abych se povozil a zazil to pravy Cuore Sportivo. Jo a uz cca pul roku posilhavam po 3,2 GTA :-( to je masicko... A je pravda ze ty V6 jsou kvalitnejsi nez TSka.
19.02, 15. 9. 2010, odpovědětJa mam na mojej jtske najazdenych 70800 km a som skoro uplne spokojny az na to ze mi v kuse svieti lambda. Problem je asi v tom ze ked ich zamenim medzi sebou tak je problem stale na tej istej strane. Nikto si s tym nevie rady. Inak ostatne veci ok. Spotreba 8,5 az 8,2. Olej mi nezere a davam tam 10w60 racing.
20.49, 20. 9. 2010, odpovědětCau,mam sedan 2004 facelift amal som ten isty problem,v kuse svietil motor.tiez to boli lambdy.Tiez som ich prehadzoval a meral a boli okej.Jeden borec mi poradil (mimochodom technik zo skodovky) ,ze ked su lambdy tak blizko motora tak vplyvom velkeho tepla oxiduje a koroduje zavit kde je sonda zakrutena.Potom vypisuje chybu lebo nema kostru a uzavrety obvod.Riesenie bolo jednoduche,kvapka motor oleja,do nej nastruhat tuhu z verzatilky a vytvorit hustu pastu.Tu aplikovat do vycisteneho zavitu a na vycistenu lambdu. Po zakruteni to zavit utesni proti vlhkosti,po zahriati sa olej odpari a zostane len mazací grafit. Po tomto zasahu mam 18000km a vse OK.
10.44, 6. 10. 2010, odpovědět2.0 JTS SW Selespeed, ma nabehanych 129000Km, a motor nezere olej vobec, ked ho ponahanam a to 6-7 tisic otacok to je krasa, trebasi to skusit , s TS kom to vobec neporovnavaj, ina hlava a vstreky, cerpadlo, JTS bol vo svojej ere najlepsi benzinovy motor na svete, nieco podobne ako ma teraz 159 2.2JTS. Kukni nemecke a anglicke stranky !!!
22.06, 23. 9. 2010, odpovědětmám 2.0 JTS r. v. 2004 najeto 184.000 km a i po tolika kilometrech jede jako hodinky, jezdím s ním dálky, bez zastavení i třeba 800 kilometrů, s kombinovanou spotřebou cca 7 l bez problémů, záleží jakou máš nohu, umím jet i za 11 l. Při výběru Alfi vždy bacha na motor jak zní při nastartování za studena, potom po projížďce, jestli nebouchá, neklepe, potom přední náprava, měl jsem i 1.6 16V T.S. a ten T.S. se s JTS nemůže rovnat, hned po koupi auta si nech zkontrolovat tlaky motoru, neznamená, že pojede dobře, že nemužou být připečené kroužky, naleje se tekutina a je to v klídečku
22.23, 23. 9. 2010, odpovědětZdravím, dost dlouho přemýšlím o koupi 156tky, nejlépe JTS, TS se fakt bojím, vzhledem k tomu že bych do ní dal asi 150 000 Kč rok 2005 tak bych si nemohl už dovolit nějaký další opravy, nevíte někdo komu říct o nějaký odborný dohled při koupi? a potom nějaký servis kde by to dobře okoukli a řekli zda do toho budu muset investovat, nejlépe Plzeň ale i do prahy se dopravím :-) Díky Petr
11.10, 2. 10. 2010, odpovědět