Hello, vymenu spojky mam uspesne za sebou. Vymienal som kvoli hlucnemu lozisku, na ktorom bol odtlacok roku 1998, ale podla tych 280tis. km to original zrejme nebude. Keby sa niekto do toho chcel pustit tak tu je zopar fotiek aspon na ukazku, co to asi zahrna: http://pokec.azet.sk/x-one-x/fotoalbumy Robil som to sam a v garazovych podmienkach, takze nic moc. Trvalo to cca 2 dni. Zalezi kolko ostatnych veci v podobe odtrhnutych hrdzavych srubov alebo zavitov pri tom musite riesit. A samozrejme vychytavky ako montaz startera kde na sruby ani nie je vidno, račňovy kluč skače po jednom zube a este pristup ze ani nehovorim. Chce to pevne nervy a trpezlivost. Ako vidno na fotkach tak je potrebne vybrat lavu cast napravy, spustit napravnicu minimalne o 10-15cm, samozrejme z nej povolit servo, stabilizator, potom vyfuk dole, podopriet si motor atd atd. Zaroven som pri vymene dal do prevodovky aj novy olej. Zaujimava vec je ze stara spojka (lamela, pritlačak) bola zodrata hlavne na vonkajsej strane a vnutorna takmer cista. Po vymene je spojkový pedal citelne mäkkší a ložisko samozrejme stíchlo. 1998, 2.4JTD 100kW. Zdar
0.29, 16. 9. 2010, odpověděta setrvak mas po tolika km stale v poradku?
8.11, 16. 9. 2010, odpovědětSkušal som ho pootočiť a viac ako 2cm to nešlo, už sa vracal naspäť, takže pružiny vyzeraju byť ok.
10.44, 16. 9. 2010, odpovědětTy setrvaky moc neodchazi, mel jsem spousty alf jtd a nikdy nebyl problem.Podle me je to spis tim ze servis to rad vymeni protoze je to predepsany a dobre na tom vydela.
10.53, 16. 9. 2010, odpovědětKamoško klobuk dole...toto vymeniť v garážových podmienkach...obdivujem...
12.26, 16. 9. 2010, odpovědětchystam se na vymenu spojyk a tak nevim jestli sestrit i n setrvak ten muj se mi zda po 190tis v haji proto se ptam jestli je ve 280tis oka...
12.48, 16. 9. 2010, odpovědětOno to bude asi hodne individualni, ja mam najeto 250tisic a setrvak budu menit pristi tyden, auto trese a do pedalu spojky jeste vic...
21.34, 18. 10. 2010, odpovědět