Prosím o radu.Mám problém s naštartovaním (alfa 156 - 1,8l benz.),najprv som si myslela,že to bude baterkou,kúpila som novú baterku a problém je stále.Rozsvieti sa oranžový kľúčik a po X-tom pokuse aj naštartuje a niekedy vôbec nie.Vedel by mi niekto poradiť? Je chybný imobilizér?Počula som,že sa dá obísť imobilizér tým,že sa vymontuje z kľúča aj z auta a vtedy pôjde bez problému..máte nejakú skúsenosť? Ďakujem :)
14.21, 28. 9. 2010, odpovědětuz se to tady resilo a vetsinou byl problem v ukostreni
16.55, 28. 9. 2010, odpovědětProsím Vás a vyžaduje to zásah nejakého odborníka,alebo si s tým poradí aj laik,je nutné navštívit servis?Volala som do servisu a ma stále len do autorizovaného servisu odporučia.Napíšte prosím Vás,čo treba presne urobiť.Ja by som to skúsila podla Vašej rady vyriešiť.Ďakujem za odpoveď.Poprípade dajte link,kde by som sa o tom dozvedela viacej.
12.08, 29. 9. 2010, odpovědětTechnika: imobilizér-provokatér!! předmět: jméno: email: poslat * honza: imobilizér-provokatér!! ahoj všichni ,ten imobilizer je v tom autě jenom na vstek!!, poslední dobou každé ráno musím minimálně 2x až třikrát otočit klíčkem neliho ůplně otočit aby zhasl!! dokonce mi to zhaslo i i za jízdy!! velmi vážně uvažuji že seženu nějakého profika který ten imobilizer vyřadí. neměl někdo podobný problém? 17.25, 10. 12. 2007, odpovědět o rossi: Re: imobilizér-provokatér!! jj, udelalo mi to asi dvakrat, ze se CODE nevytratil a zustal svitit,po otoceni klicku jsem samozrejme nenastartoval, cim to muze byt by me take zajimalo...ale po vyndani klicku a zpet plus jsem ho trosku pritlacil, CODE zmizlo a ja vesele nastartoval:) jak jsi rekl....provokater!!!! 22.27, 15. 12. 2007, odpovědět o peter: Re: imobilizér-provokatér!! ehm, no je tu o tom pisane X-krat, najcastejsie je to zlym ukostrenim kablov pod baterkou ... rozobrat, ocistit, zlozit a nastriekat olejom na elektricke kontakty. 22.45, 15. 12. 2007, odpovědět o JiVi: Re: imobilizér-provokatér!! to jsou ty jemny problemy alfy, ktery proste dokazou nasejrit ... pac to ma jeden jak druhej kus ... :-/ 8.17, 16. 12. 2007, odpovědět + Jano: Re: imobilizér-provokatér!! Aj mne to robi,ale mne bolo povedane ze pri spinacke je daka krabicka a ta moze bit podana.A nesedi na kontaktoch ci co.Este som to neskusal otvorit.Ale budem musiet,lebo su to nervi.Myslim ze kable pri baterke s tym nemaju asi nic spolocne ked pri druhom,tretom otoceni to uz ide. 8.35, 16. 12. 2007, odpovědět # honza: Re: imobilizér-provokatér!! Tu černou krabičku jsem vytáhl ven i s stím čtecím kroužkem u spínačky, kontakty prostříkal a stahnul, měl jsem ven i pojstkovou skřínku ten samý postup ale nic se nezměnilo?!Ale to co psal rossi mě zaujalo zdalo se mi že se ten kod ztratil po přitlačení na klíček, kdo ví jestli s tím nesouvisí třeba opálené kontakty ve spínačce? naštěstí se dá vyměnit jen ten spodek,nedávno jsem to dělal na puntu!! šlo nastartovat bez problémů,ale nešly stěrače světla anui blinkry? tady se už musí vyzkošet všechno. 9.20, 16. 12. 2007, odpovědět o Martin: Re: imobilizér-provokatér!! To stím přitlačením klíčku zatím funguje. Sem zvědav na jek dlouho :-) Diky hoši 9.30, 11. 8. 2008, odpovědět o Martin: Re: imobilizér-provokatér!! Tak už to nekde, bylo my řečeno že se to dá nějak opravyt, nebo vyměnit za nový. 10.10, 14. 8. 2008, odpovědět o rossi: Re: imobilizér-provokatér!! zdar, tak me uz imobilizer ted zlobi skoro pokazde kdyz nekam jedu, opravdu nevim cim to muze byt, poprve pomahalo to pritlaceni klicku, ted uz ani omylem, nastesti jsem prisel na dalsi lest jak to prozatimne obejit a to ze dvakrat silneji zabusim pod volantem, docela by me zajimalo cim to muze byt, jeste jsem nezkousel otevrit tu krabicku, nebo zkusit ten slaboucky dratek co od toho vede. jestli neni nahodou nekde studenak nebo spatny kontakt, jenom jsem procistil kontakt na te krabicce, ale uz to opet zlobi, pomohlo to jen na chvilinku...kdyby nekdo mel neco noveho, pisnete, spolecne na to musime prijit. 20.50, 29. 11. 2008, odpovědět o lakyluck: Re: imobilizér-provokatér!! ked mate autoradio na usb alebo tak nieco tak usb to blokuje...neda sa nastartovat mam odskusane... 21.10, 6. 12. 2008, odpovědět + Richard: Re: imobilizér-provokatér!! Mam radio s USB a v pohode mi to ide.... Predtym dost casto mi vypisoval CODE ale niekde na tejto stranke som nasiel navod presne uz sa nepametam myslim vybrat aku ale klucka nemoze byt vsunuta potom vratit aku nastartovat nechat 15 min. a vypnut motor mne to pomohlo .... Robi to uz len velmi zriedkavo predtym pri kazdom starte...... 21.54, 13. 4. 2009, odpovědět o fastcrash: Re: imobilizér-provokatér!! mám rádio a USB e vše ok. kámoš má rádio s dvd přehrávečem plus USB a taky vše ok.tím to nebude. 21.22, 6. 12. 2008, odpovědět o fastcrash: Re: imobilizér-provokatér!! ale dřív se mi to taky občas stávalo, tak jsem překontroloval všechny kontakty a pak jsem si pořídil nový klíček a od té doby nic. 21.24, 6. 12. 2008, odpovědět o Elric: Re: imobilizér-provokatér!! Měl jsem podobný problém, zhasnula i za jízdy, nakonec jsem tu našel návod na restart řídící jednotky...:) vyčistil jsem kroužek, sel po dratech rozpojil a pak prostříkal vše co šlo:) mimochodem počítej, že pokud nemáš holčičí ruku, prostě se o něco řízneš:)) poté jsem restartoval řídící jednotku, návod je někde na techto stránkách a autor ho vytvořil i s popisky..!!Nevím jestli to bylo tím imobilizerem nebo tim restartem....kazdopadne zatim beha jak hodinky..!!! 9.41, 7. 12. 2008, odpovědět + radusho: Re: imobilizér-provokatér!! no mal som podobny problem a riesenim bol kostriaci kabel motora takze je to to najlacnejsie a najmenej narocne riesenie aj ked v mojom pripade to nebola tak uplne pravda chvilu som pekne hresil lebo ten srob na prevodovke nesiel povolit ale nakoniec sa podarilo a odvtedy imobilizer poslucha su to uz dva mesiace netreba ani riadiacu jednotku resetovat v pamati zavad to aj tak ostane 16.58, 9. 12. 2008, odpovědět o Aleš: Re: imobilizér-provokatér!! Ahoj všichni,zas ten imobilizer u 164 2.0.110Kw,sviti my kontrolka imobilizeru a nejde mito vubec nastartovat,toči to ale nechce blafnout,měl někdo podobny problém? 21.33, 24. 3. 2009, odpovědět o julo: Re: imobilizér-provokatér!! ja som to mal minuly tyzden. problem bol v tom, ze od imobilizera ide kabel do ciernej krabicky a tam bol problem. Nebol dostatocne zasunuty konektor do tej krabicky. Stacilo pritlacit a problem fuc. 4.21, 25. 3. 2009, odpovědět + Aleš: Re: imobilizér-provokatér!! Ahoj Julo diky za radu,ale ten Imobilizer mam nainstalovan v kliči od zapolovani, 11.08, 25. 3. 2009, odpovědět o xaperle: Re: imobilizér-provokatér!! Ja smo prilepil kluc tesne na kruzok s izolepov a tento zlepenec mam hodeny pod volantom. Vzdy som chcel mat vystrelovaci kluc a az chyba imopbilizeru ma k tomuto rieseniu dotlacila. 12.53, 25. 3. 2009, odpovědět
12.21, 29. 9. 2010, odpovědětĎakujem za vyčerpávajúce odpovede,ja len dúfam,že to bude len kontakt,ako píšete.Ide sa na vec:))) Ešte jedna otázka,poradili mi vymontovať imobilizer za 200.- Eur s tým,že bude potom po probléme...Zdá sa mi to drahé a či sa vlastne ten problém nakoniec aj vyrieši...čo myslíte,je to dobrý nápad a investícia?
15.15, 29. 9. 2010, odpovědětIveto, skus napsat do hledat imobilizer a najdes tam kopu rad k tomuto problemu. Mne napriklad stacilo ocistit kostru od baterky ke karoserii na levem vnitrnim blatniku poradne dotahnout a zastrikat nejakym ochrannym sprayem. Kdyz Ti to nepomuze skousej dal od citaciho krouzku na spinacce k imobilizeru az po RJ motoru kontroluj vsechny spoje / konektory / nejaky spray na kontakty. Treba vyskouset i nahradni klic. Vsechny tyto operace delej pri odpojene baterce, pripoj odskousej jde nejde a zas odpoj atd. Drzim Ti palce.
12.23, 29. 9. 2010, odpovědětAk TO spojazdním,tak dám vědet:))Ak nenaskočí,tak taky dám vědet:((
15.53, 29. 9. 2010, odpověděthttp://www.alfa156.cz/hledej?q=code
15.38, 29. 9. 2010, odpovědětMne sa zdá,že práve tam čítam:)Ďakujem:)
16.05, 29. 9. 2010, odpovědětA dělaj ti to všechny klíče nebo jen jeden klíč? Protože imobilizér může být OK, ale klíč může být špatný. Dělal jsem přijímacího technika autorizovaného servisu Fiat a Alfa Romeo a tato závada byla často špatným klíčem.
16.42, 29. 9. 2010, odpovědětNemôžem vyskúšať druhý kľúč,lebo mám len jeden:(
20.37, 29. 9. 2010, odpovědětA máš aspoň ten servisní klíč? Tím to jde vyzkoušet taky. Dále pak napoví diagnostika. Pokud jsi z prahy, takk to můžu provést - mám originální diagnostiku Examiner smart. Pokud máš zájem, tak mi písni do soukromého mailu.
21.36, 5. 10. 2010, odpovědětAhoj..Ďakujem za ochotu,nie som z Prahy:( ja som zo Slovenska:)Ono to naštartuje po opakovanom skúšaní s tým klúčom,ktorý máme pôvodný.Tak mi navrhli urobit druhý klúč za 40.- Eur a neviem,či to nebude další výdavok zbytočný (ako aj nová baterka)Poradili aj obíst imobilizér..vydradit ho z klúča aj z RJ auta,nepovedali kolko by to stálo,ale možno tým by sa skor problém vyriešil...Škoda,že tá Praha je taaaaaaaaaak ďaleko:)))
9.00, 9. 10. 2010, odpovědětzdravim.Imobilizem mi zhasne ale přesto nenastartuju.nemáte stím někdo skušenosti?
17.44, 26. 8. 2013, odpovědětahojte..zlomil sa mi kluc..myslism tu umelu hmotu kde je aj gombik na central...teraz mam cislo len to zelezo co sa strka do zapalovania/klucky..diky sa skoru odpoved ..PS ALFA ROMEO 156 1,8 TS
23.12, 3. 11. 2013, odpovědětsa chvalis alebo nieco potrebujues ? :)
8.21, 4. 11. 2013, odpovědětpytam sa...ci je v tom kluciku daky imobilizer alebo co..lebo ked vopcham kluc...(len tie zelezne zubky a otocim zapalovanim svieti mi code na palubnom pocitaci..a nechce mi auto nastartovat..starter toci motor ale nechyti motor..neviem ci je v tom problem..alebo v tom ze mi uplne dosiel benzin a asi sa dostal vzduch do potrebuia a hnechce netiahnut benzin..dakujem za skoru odpoved
9.06, 4. 11. 2013, odpovědětv obale kluca je transponder - maly vysielac, ktory je sparovany s imobilizerom a vysiela mu radiovy kod. ten ked sedi s cislom imobilizera, odblokuje ti CODE system a odomkne zapalovanie. kde mas zvysok toho kluca ? naprazdno tym moc netoc, spalis katalyzator. http://www.alfaworkshop.co.uk/images/276-1-800.jpg
11.38, 4. 11. 2013, odpovědětiny obrazok, tych klucov je samozrejme viacej typov, ale princip je rovnaky. http://forum.alfa145.com/uploads/post-954-1121726224.jpg
11.40, 4. 11. 2013, odpovědětgratulujem k blbosti, teraz mas pekne zarobene. moznosti su ale asi taketo : - na inzerat kupit iny imobilizer + kluce + spinaciu skrinku + riadiacu jednotku ( vsetko je spolu sparovane ) - zohnat original papiere ( kartu, ktoru ti mal dat k autu predosly majitel ) ku klucom, podla kodu na nej ti fiat servis spravi novu sadu klucov ( za horentnu sumicku ) - vratit sa po trase incidentu, najst ten obal s vysielacom a vnutornosti prehodit do noveho obalu, ktory zozenies na e-bayi - zohnat emulator pamate ( oblbovak ) a zapojit ho do jednotky, ktora si bude mysliet, ze tam je strceny spravny kluc - najst manika, ktory ti v jednotke upravi SW tak, aby nepytal kodovany kluc ( funkcia " immo off " - informacie najdes : checksum.cz, powerdiesel.sk/, ... ) ps: preco ma druhy kluc stale povodny majitel ?
12.46, 5. 11. 2013, odpovědětlebo este neodhlasil auto..isiel do zahranicia..a bola tam rocna poistka..tak sme to nechali tak zatial...no a teraz neviem kedy sa chce vratit na slovensko..totizto..mam este jednu alfa romeo..presne taku istu..vsetko take iste...RJ tiez..imm tam je tiez..len aj od nej musim najst kluce..je to tazke vsetko prehodit?ak vsetky nahradne diely mam?
12.50, 5. 11. 2013, odpověděturcite kluc nebral so sebou :) jednotku prehodis rychlo kus za kus ale immo krabicku musis vydolovat z palubky. je zastrcena vo vnutri vzadu dole za budikmi. moze byt modrej alebo zelenej farby ( toto vsetko potrebujes prehodit : http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/36/50/52/47/3650524712 ). najrychlejsie ju najdes tak, ze pojdes po kabliku od snimacej antenky na spinacke ( tzv. kruzok ), ktory je do nej vyvedeny.
14.07, 5. 11. 2013, odpovědětto je horsie, ked nevies ani kde je jednotka. co to mas presne za typ a rocnik ? ved ked to dali dnu musi to ist aj von. nik ti nebude pisat presny postup krok za krokom, ale budes sa s tym musiet pohrat sam ( = iba rozobrat pol auta, hehe ).
19.35, 5. 11. 2013, odpovědětsice na anglicku verziu, ale to nevadi, postup je rovnaky. ktovie, co to mas za jednotku. talian montoval to co nasiel na sklade. tato mensia Bosch 1.5.5 je tam za volantom pri poistkach a ak mas velku Bosch 2.10.4 tak tu ma spolujazdec pod kolenami za plastovym deklom.
14.19, 6. 11. 2013, odpověděthttp://forum.alfa156.net/forum/forum_posts.asp?TID=58895
14.34, 6. 11. 2013, odpovědětrj
18.29, 7. 11. 2013, odpovědětzdravim vcera sme si zapojili imobilizer a nejde nastartovat mame sice starsie auto ale v dobrom stave takze kym sme si nedali do auta hento tak islo bez problemov chceli sme to len vyskusat
11.37, 21. 7. 2015, odpovědětJak obist imo. A nastartovak .menila sa spinaca skrinka a zacalo mi ukazovat kluc jak bi sa to dalo obist a nastartovat
4.08, 14. 3. 2016, odpovědět