ahojte, viete mi niekto potvrdit ci je chyba ak mi po zapnuti klimatizacie(je jedno ci auto,1,2,3,4) v pravidelnych intervaloch cca 2 minuty spusta tak na 20 sekund obidve vrtule na chladici? huci to ako vysavac,ked cvakne a zacne tocit tak akoby znizilo autu vykon a nakoniec to musi aj pekne zrat z baterie? je to normalne alebo je chyba. v pripade ze klimu pustenu nemam tak sa mi tusim este ani raz nezacali vetraky tocit. 156 1,9JTD 99 r.v. dakujem
14.55, 30. 4. 2007, odpovědětVětráky ti podle mě zapínají jen podle teploty motoru a s klimou nejsou nijak vázány. Možná se pletu
17.12, 30. 4. 2007, odpovědětmne sa zda ze jeden ventilator je pre klimu a druhy pre motor.taplotou motora ale nemalo byt dane,lebo mam zly termostat a teplota motora sa malokedy vysplha cez 70 stupnov.ale ako hovorim,obidva sa zapnu iba ked je klima pustena.ak nemam klimu,tak sa nezapne ani jeden z nich.tak uz neviem
17.36, 30. 4. 2007, odpovědětV systému klimatizace je sdružené čidlo na vysoký a nízký tlak. To na nízký tlak zabrání sepnutí kompresoru v případě úbytku chladiva, to na vysoký spíná první - pomalejší otáčky ventilátorů k ochlazení a snížení tlaku v systému. Pokud se ventilátory nesepnou, hrozí nebezpečné zvýšení tlaku a poškození nejslabší z komponent v systému. Druhá rychlost ventilátorů je spínána čidlem ve vodním chladiči. Občas se stává, že dojde k přerušení odporu vlivem koroze a následné nefunkčnosti první pomalé rychlosti ventilátorů chlazení. Jinak činnost kompresoru je řízená řídící jednotkou umístěnou v krabičce se třemi ovládači na vzduchotechniku. tato jednotka má další dvě čidla, jedno s ventilátorkem za středovým panelem pro vnitřní teplotu a druhé v prostoru výparníku pro sledování teploty výparníku, aby nedocházelo k zamrznutí výparníku.
20.10, 30. 4. 2007, odpovědětje to normalne. nieje to chyba.
20.47, 30. 4. 2007, odpovědětjj.mne to tiez huci jak svina, vacsinou sa to zapne len ked zastavim, to asi do 10sek sa zapne ventilator a huci a huci.,..cca tak 10 sek, potom vypne. a tiez to robi len ked je pustena klima. r.
9.18, 19. 5. 2008, odpovědět