Zdravím všechny Alfisty. Mám AR 156 1,8 TS. Mám problém, když při jízdě vyřadím tak se mi asi 3 až 4krát ,,zhoupnou" otáčky cca mezi 700 až 1100 otáčkami, trvá to pár sekund ale docela mi to vadí. Ještě nevím proč se mi vždy při startu sama zapne klima... Prosím poraďte..
1.12, 24. 5. 2006, odpovědětNa tu klimačku exustuje docela vtipný řešení. Klíčky dáš do polohy STOP, ovladač teploty otočíš na max (úplně doprava), ovladač větráku na 0 (úplně doleva), ten ovladač směru foukání (knoflík vpravo) otočíš taky úplně doprava, potom otočíš klíček do polohy zapnuto, ale nenastartuješ, přepneš ovladač větráku na AUTO, pak zpátky na 0, znovu na AUTO a znovu na 0, klíček v zapalování otočíš na STOP... a mělo by to při přištím spuštění fungovat... osobně jsem to nezkoušel, neboť problém s klima nemám ;-) takže toto jen z doslechu
1.39, 24. 5. 2006, odpovědětJestli to bude opravdu fungovat, tak dej vedět, a hodím tenhle tip na web oficiálně.
1.42, 24. 5. 2006, odpovědětMěl jsem stejný s problém s klimou, při startu se vždy aut. zapíná. Vyřešil jsem to Tvým návodem. Myslím, že to můžeš úvest ofic. Díky
8.10, 25. 5. 2006, odpovědětTo je problém aut do roku výroby 2000. Alfa to řešila přehráním softwaru v řídící jednotce ( bylo to zdarma v rámci tzv. recall). Hodně Alf na našem trhu to ale nemá hotové.
11.02, 26. 5. 2006, odpovědětMě to dělalo taky u 2.0 TS a v AFcentrum Písek mě přehráli software a kompletně vyčistili sání a je to v pohodě. Děláto už jen sporadicky pokud je motor studenej. Po ohřátí stačí to trošku vytočit a už se otáčky nehnou.
22.37, 9. 6. 2006, odpovědětNo to je mazec, to vyzkouším, mě to taky někdy udělá. Mě teda větrák nefouká vůbec, ani na 4řku, už to řeším od června a nikod mi nepomohl ještě. Nejde tam prosu, ale pojistky a větrák, ok.
11.35, 26. 10. 2008, odpovědětMě ten fígl na to spouštění té klimatizace nefunguje---:(
12.19, 26. 10. 2008, odpovědět