zdravim vas, chcem sa s vami podelit o skusenost: zohnal som tie gumicky na ulozenie stabilizatora, ale po vymontovani sa prislo na to,ze vlastne problem bol v tom, ze stabilizator akosi uz peknych par tisic km neobsahoval pozdlzne dorazy cize stabilizator sa pohyboval v pozdlznom smere a teda triseskal o sto sest, bezprostredne vedla ulozenia stabiiku su original take plastove kruzky na tej tyci co je podla mna uplna koko... sak tie tam vydrzia par kilakov, potom sa ulomia a odpadnu- tak to mali riesena aj prve fabie, cize nesatci vmyenit gumycky a tycky stabilizatora ale aj hento, orginal su plastove, no mne tam navarili z pozinku, treba to urobit, lebo tym ze sa stabilizator pohybuje v pozdlznom smere, to trieska jak hovado o kasnu a ryychlo odchadzaju tycky a gumicky, odporucam......
14.54, 1. 5. 2007, odpověděteste poznamka teraz to ani netukne auto ide ako nove bez cinknutia na nerovnostiach a to mi trieskalo jak moja prva skdoa 1000Mb rocnik 1968 ked som mal urezane predne struny a obratene dorazy:D, fakticky
14.56, 1. 5. 2007, odpovědětuplna pravda treba tam privarit velke podlozky a ani to nemukne...
18.50, 1. 5. 2007, odpovědětPodlozky? Ja mam 2,4/99 a podlozky su na stabilizacnej tyci kovove. Co sa tyka opravy silenblokov..riesil som to nasledovne: Odbodoval som plechove puzdro v kt. su silenbloky ulozene, tam kde je ten silenblok prerezany som kusok odbrusil (asi 5mm), nasunul naspat na stabilizator, vlozil puzdro a pod vrchnu cast kovoveho puzdra som podlozil gumu, stiahol vo zveraku, bodol a drzi to uz asi 50.tis, bez problemov..
0.15, 2. 5. 2007, odpovědětteda tak vidis 99ny uz mali tie kruzky kovove, no nic tak uz ma aj ja na98ke:D
12.37, 2. 5. 2007, odpovědětposlite mi niekto foto tej navarenej podlozky lebo aj moja 98-na bucha jak stary vrak,na nerovnostiach,ale na ceste sečdi velmi dobre. dakujem
16.08, 2. 5. 2007, odpovědětsakra teraz to uz mam zakrytovane ale jednoducho na krajoch ako konci sileblok s tou zalisovanou kovovou objimkou mam na dotyk hned vedla navarenu pozinkovanu podlozku-urobena napr z 2 poliek poldozky-jednoducho kupte obrovsku podlozku pod matku, rozrezte a zvacste trocha ten stredny otvor na priemer stabilizatora a uz len Co cko, inak ked budete davat dole objimky zo silenblokov pouzite dlaato a kladivo nie flexu, je to len zlysovane, nie zvarene, ide to lahko dole...
19.04, 2. 5. 2007, odpovědětodkial si Lubo?
20.20, 2. 5. 2007, odpovědětTak vám nevým jestli to naváření je kněčemu já bych řekl že už teď tam defakto žádný stabilizátor jakoby nemáš jelikož jsi navařil ty podložky tak jsi ohřál i materiál z kterého je stabilizátor vyrobený. A zároveň je u něho nějaká definovaná pevnost v krutu kterou jsi ohřátím změnil a zároveň jsi změnil pevnost materiálu. Takže radím nevařit !!!
20.49, 2. 5. 2007, odpovědětnemyslel som navarit po celom obvode ale bodnut,takze ten material sa az tak neohrial a urcite nestratil na pevnosti.
20.54, 29. 5. 2007, odpovědětTak v tomto mas pravdu.Nadmerne zahriatie oslabuje material.Meni sa jeho technycka struktura a stava sa krehkejsim.Preto je aj zvar o nieco tvrdsi.Skôr sa zvar zlomi,ako ohne.
19.45, 22. 10. 2007, odpovědětcaf, som z blavy 0905 155 054
9.56, 3. 5. 2007, odpovědětteraz som pozeral tycky zadneho stabilizatora a capy na nich su uplne vybehane. chcem kupit nove. mam r.v. 98 a su tusim plastove, mam presne take iste alebo pasuju aj z r.v. 99 ? no a potom este vyriesit ten pohyb v pozdlznom smere,nemate to niekto nafotene ako to ma vyzerat aby to potom nebuchalo.myslim kam presne navarit tie podlozky ? dakujem
21.05, 28. 6. 2007, odpovědětcauko,fotky nemam,ale je to presne tak ako pise Lubo,treba to bodnut hned vedla silenbloku...ak kupujes neake suciastky skus firmu Decorus zo Ziliny vedia poslat suciastky do dvoch dni a za slusne ceny aj so zarukou,tel: 0905614492; 0911415141
12.43, 29. 6. 2007, odpovědětnafotene to nemam ani sa tam uz nedostanem, ale tie podlozky treba upevnit hned vedla silenblokov stabiika, z oboch stran-ja mam tusim 2 na jednej strane a dva na druhej, cize- podlozka-silenblok podlozka , velka medzera, podlozka-druhy silenblok-podlozka
11.56, 29. 6. 2007, odpovědětaha uz viem co myslite, a co tie stybilizatory aj novise su plastove? a dostat kupit aj silenbloky okolo ktorych sa to boduje?
14.38, 29. 6. 2007, odpovědětteda tie plastove som myslel tycky stabilizatora, ci su aj z 99ny take iste?
14.40, 29. 6. 2007, odpověděttak uz som to vyriesil zadok je ako novy,vymenil som tycky stabilizatora,rozmyslal som ze kupim aj novy stabilizator,ale zatial som tie uhlikové/alebo neviem co je to presne za material/ dorazy som natrel tekutym kovom a stiahol s takou skrutkovacou eska paskou a by nepraskli,lebo jeden som mal uz prasknuty. a este som to poistil hned vedla toho dorazu na tyci s dalsou eska paskou,tiez prilepenou o tyc. zatial to drzi v pohode. ked to povoli tak to asi cele vymenim. bodovat som to nechcel,kvoli tomu aby som nezmenil vlastnosti stabilizatoru.
11.23, 29. 7. 2007, odpovědětCawte.Ja som to obzeral a sa mi vidi ze je s tym vela prace.Aby som ho vytiahol musim povolit napravnicu,aebo sa da nejak vykerova a dostat ho von bez uvolnenia inych castí.Co vsetko musim povolit aby som vybral stabik von?
13.30, 27. 2. 2008, odpovědětnikto mi neporadi?
19.45, 27. 2. 2008, odpovědětJa som stabilizator nevyberal,len trochu povolil napravnicu,inac ten silentblok nevyberies,a novy uz ani nahodou dnu nedostanes. Mam rok 2001 a tie dorazy som mal tiez tie nalisovane keremicke ci ake kruzky,jeden uz bol prasknuty,druhy som urval nechtiac ked som vyberal stary von. Teraz tam ziadne dorazy niesu,novy silentblok som trochu zbrusil aby sa dal viac stiahnut,a po dotiahnuti objimok je to take ze sa to nepohne,cize mi tie dorazy nechybaju.Na niektorych autach su,na niektorych zase niesu,a tiez to funguje,uvidim co to spravi casom. Zatial dva mesiace po dost blbych cestach a po kontrole stale drzi a je ticho.
7.10, 28. 2. 2008, odpovědětTak ja som ho vybral (silentblok)bez povolenia čohokoľvek.Len som zložil tyčky stabíka a vybral čap spojovačky,aby sa spravilo miesto.Dosť som sa pritom síce natrápil,ale nepovoľoval som nápravnicu.Dá sa to aj bez toho.Chce to trpezlivosť.A asi 4hodky voľného času.
9.06, 28. 2. 2008, odpovědětTa dík.
7.31, 29. 2. 2008, odpovědětMozno to ide aj tak,v pohode. Len ja som mal za dve hodiny obe strany. Ale tiez som mal vselijaky slovnik:)
23.34, 29. 2. 2008, odpovědětMôže mi niekto poradiť ohľadom alfy 156? Keď idem po nerovnostiach, hlavne keď sú vyjazdené kolaje, tak to dosť auto rozhádže. Chcem sa spýtať čo to môže spôsobovať. Ďakujem
6.38, 21. 10. 2008, odpovědětludiaaaaaa potreboval by som komplet navod ako to vymenit (ale taky ako pre debila), ak nahodou niekto ma aj dake foto velmi by mi to pomohlo a verim ze nielen mne, tiez by ma zaujimalo kde v sr sa daju kupit tie silentbloky na stabik? a este otazka co sa stane keby som odpojil stabilizator a jazdil chvilu bez toho?
23.34, 15. 7. 2009, odpovědětnikto neporadi?
8.19, 16. 7. 2009, odpověděttiez by som potreboval taky navod (ako pre debila:))...
9.42, 16. 7. 2009, odpovědětsrwus P@co ja som vcera kupoval v www.auto-art.sk neviem odkial si ale maju pobocku tu v KE na dunajske Jeden stal 6.13 eur kedze sa chystam menit v najblizsje dobe .
11.03, 16. 7. 2009, odpovědětahoj no ja som z DK ale hadam by to poslali aj dobierkou, horsie je to s tym navodom ako to vymenit. verim ze to nie je az take komplikovane kedze si to uz vela ludi svojpomocne vymenilo a v servise by urcite pozerali na mna ako na blba keby som im povedal ako a co chcem s tym spravit.
12.27, 16. 7. 2009, odpovědětinak nevies mi povedat objednavacie cislo tych silenblokov lebo som pozeral na ich stranku a maju ich tam kus viac. je aj nejaky rozdiel v motorizacii ci nie? ja mam 1,9jtd 81kW
12.40, 16. 7. 2009, odpovědětno objednavacie cislo neviem ja som tam volal , chlapik najprv povedal ze nemaju na 156ku ale ze to pasuje z fiata marea co ma 19 mm priemer stabika na predu no som povedal zee dobre reku mensie lepsie to stiahne aspon. No ked som tam prisiel po tovar mal na policke polozene uz na 156 ku aj som ich meral a maju tak 21.5 cize budu origo ... maju v tom mis mas asi tiez. A tej vimeny co ja viem ja sa chzstam menit aj spodne ramena uz zaroven stymi gummami a je to tu dost bohate rozobrate ako nato skusim to aj ja tak ako pisu tou metoudou bez povolenia napravnice ze treba vzbrt spojiovacie capy aby tam vzniklo trosku miesta a ak nie tak povoliim napravnicu ale este sa mi dotoho az tak nece bo som menil zadne kotuce aplaticky a este mam trochu nervozitz v krvi na talianov :-) inac mam ten isty motor co ty rocnik 04 .2001
13.59, 16. 7. 2009, odpověděthehe 4/2001 to mam aj ja :D, pocuj potom by som ta chcel velmi poprosit zeby si spravil aj nejaku fotodokumentaciu k tomu ako si to menil. verim ze by si nielen mne velmi pomohol. co sa tyka nervov a servisovania alfy cize taliana myslim ze tu uz kazdy o tom vie svoje :)
14.26, 16. 7. 2009, odpovědětjjj budem fotit ja stale fotim ked nieco majstrujem s nou , som fotil aj tu vymenu kotucov aj vymenu rozvodov ale to vies nie kazdemu sa chce babrat ale ja rad experimentujem s neprebadanym sustom :-)) a tych nervov no to sa da vyliecit staci mi par 100vak km za jej volantom a uz som kludny :-)
15.51, 16. 7. 2009, odpovědětno a o tom to je. clovek si aj zanadava ale chce to mat vsetko v poriadku lebo vie ze potom to zvezenie stoji za to. s tym fotenim to je parada, napisem ti maila zeby si mi potom hodil nejake foto ok?
15.59, 16. 7. 2009, odpovědětjj to mas pravdu ja len skrz ten pocit sa o nu staram sam ked sa da a myslim ze aj vacsina tu znas aj ked si ponervujeme pri tom :-) . Ale ja talianov dobre poznam viem aky su to saskary kedze robim pre Fiat vo vyvoji uz som si snimi uzil len poviem tolko ze su to neporiadnici ale davaju do svojej prace vela energie aj ked niekedy za cenu "neprebadaneho uzemia". V pohode mozes mi poslat maila ja ti vdacne poslem foto potom ked to spraviim
16.20, 16. 7. 2009, odpovědětTak dnej sem se pusti do GO stabilizatoru a abych vám řekl pravdu tak je to pěkná pakarna.Doufam že to ale bude stát za to .
21.43, 29. 7. 2009, odpovědětchalani, prosim vas, ak nahodou budete mat niekto nafotene, ako tam maju byt navarene tie kruzky, boli by ste mi to ochotni tiez poslat na mail? dakujem... kralovic777@gmail.com
9.55, 30. 7. 2009, odpovědětNo já tam žadné krožky navářet nemuseljinak bych ti foto poslal mám to totiž ještě rozebrané.
16.12, 30. 7. 2009, odpovědětja som tie bocne dorazy poriesil tak ze som odrezal z gumovej hadice dal som ju na stabilizatot a prituahol SK paskou spolu 4x tj z kazdej strany a urobil som to aj na zadnom stabilizatore hadica Sk pasky a je t o 1h roboty 100sk tj 3 eur naklady
18.05, 30. 7. 2009, odpovědětJá jsem to vyřešil uplně jednoduše.Dal jsem auto svýmu mechanikovy a šel jsem na pivo:-))Ráno jsem si auto vyzvedl a bez nervů:-)))
19.04, 30. 7. 2009, odpovědětnemate niekto foto z vymeny silenblokov stabilizatora???
7.44, 4. 9. 2009, odpověděttak som to nakoniec vymenil aj ja. robil som to sposobom ze som nepovoloval napravnicu ale po odmontovani kolesa a tycky stabilizatora aby bol lepsi pristup ku puzdru s gumou som toto puzdro kladivom a dlatom rozpolil a tak cele vybral. povodne silenbloky boli pekne vybehane (ked som zatriasol stabilizatorom buchal). dal som nove silenbloky a zalozil tak ze som to dal cele na povodne miesto a len stiahol tymi dvoma srobami co to drzali. trvalo mi to asi 3hodinky kludnej prace bez nahlenia. odporucam tuto vymenu kazdemu, komu bucha predna naprava a po zatraseni stabilizatorom citi volu. teraz ide auto krasne hladucko a tichucko aj cez nerovnosti. cuore sportivo
16.38, 23. 9. 2009, odpovědětkluci nevite jakej rozmer maji predni gumy stabiku?Chystam se kupovat powerflexy a maji na vyber 22mm, 23mm a 26mm.AR 1.8TS 106Kw 1999
20.58, 24. 11. 2010, odpovědětno já jsem kupoval na svojí 2.4jtd rok 2000 pruměr 21mm
21.16, 24. 11. 2010, odpovědětnakonec sem koupil novej origo komplet stabik za 110,-€, nejhorsi je na tom prej ta prace, muselo dolu i rizeni
23.07, 15. 2. 2011, odpovědět