Zdravim, mam takovy mensi problem. 156ka 1.9 JTDm, r. 03. Zacalo mi, ted jak se ochladilo, neco hucet a klapat u rozvodu, hlavne kdyz nastartuju studenej motor, po ohrati cca 2-3 minuty se to uklidni, ale ne uplne. Mel jsem dole klinak, po nastartovani motor krasne tichej. Vsechny kladky i remeny meneny pred 15ti tisici, proste komplet rozvody. Po odzkouseni kladek a remenic jde vse jak po masle, nikde nic netuka ani nechrasti. Po nasazeni remene zpet jsem zjistil, ze ten remen po nastartovani zacne vibrovat, budto mezi klimou a remenici serva a nebo mezi vodici kladkou a klimou a tohle vlastne zpusobuje to huceni a klepani. Zajimalo by me, jestli tohle nekdo nekdy resil, pripadne co udelat proto, aby tohle prestalo. Ten zvuk je dost neprijemny. Teoreticky by mohla pomoct vymena opetovna vymena remene...
19.41, 19. 10. 2010, odpovědětnapinak ? povoleny
20.41, 19. 10. 2010, odpovědětZdar klucí,jedu takhle ráno do práce a tak zhruba po 10km lehké jízdy najednou motor zhasl rozsvítila se kontrolka vstřiku a konec.Zkoušel jsem párkrát znovu nastartovat ale starter točil na prázdno s motorem uplně bez nějakého odporu tedy bez tlaku???Takže jsem to odvezl na odtahovce ke kámošovi na dílnu a hned jsme se koukli na rozvody a ty vypadají nebo aspon řemen v pořádku a se vším starter točí ale motor uplně bez tlaku??Nepřihodilo se vám někomu něco podobného??Po zítří se my na to vrhnou mechanici ale mě to nedá spát co se mohlo přihodit a talně doufám že si ještě zajezdim???Je to 156ka 1.8 TS rok 99 najeto 185000km.Díky všem za rady a názory.CUORE SPORTIVO
21.51, 19. 10. 2010, odpovědětKoukni se v jakém stavu je napínák klínovýho žemene, a pak dvouhmotová řemenice na klikovce.
22.43, 21. 10. 2010, odpovědětTento problem je aj u mna,remenica nieje problem,niesu to ani pomocne kladky,zvuk sa velmi prenasa,uz som skusal vselico...Verdikt znie:Olejove cerpadlo,kluka kt vedie do olejoveho cerpadla,alebo hriadel...Je to ojedinele,ale skurvene problematicke...Ja som to zatial nedoriesil...
16.03, 22. 10. 2010, odpovědětdiky za poznatek ale to nebude ono. Pri behu motoru bez toho drazkoveho remene je motor krasne tichy a timto remenem rozhodne olejove cerpadlo pohaneno neni...
20.48, 22. 10. 2010, odpovědětremenica na kluke.
21.44, 22. 10. 2010, odpovědětKed sa nad tym zamyslis :))) ako mozes napisat,ze olejove cerpadlo nieje hnane tym remenom...pokial mas nastartovane,olejove cerpadlo musi pracovat!!!!!predsa co maže sustavu??? :DDD
9.17, 23. 10. 2010, odpovědětA nesviti ti kontrolka klicku???nekde jsem cetl ze byy to mohl delat imobilizer...Cuore Sportivo
22.41, 23. 10. 2010, odpovědětnevim jak vic srozumitelne to napsat, aby jsi pochopil. S nandanym remenem huci, kdyz remen sundam, tak je klid. Uz jsi pochopil danou situaci? :-) Co s tim ma spolecnyho olejovy cerpadlo, ktery neni pohaneny drazkovanym remenem - "klinakem"???
20.44, 2. 11. 2010, odpovědětProblem vyresen - jen 15tkm stacilo remenu zn. Continental, aby se vytahl o cca 3cm. Vymena remene a je krasne tichoucko :-)
20.46, 2. 11. 2010, odpovědět