ahoj alfisti...prosím vás,chci se zeptat,zda-li jsou cívky z alfy 156 1.8 stejné a dají se vyměnit za cívky z motoru 2.0 twin spark??
15.50, 4. 11. 2010, odpovědětmyslím si že jsou stejné.Akorát zaleží jaké máš konektory na cívkách,jsou kratší a jsou i delší zaleží jaké máš??
16.01, 4. 11. 2010, odpovědětto vůbec netuším...nemám srovnání...ale diky moc za reakci..
16.25, 4. 11. 2010, odpovědětJá se už na to ptal a pro 1.6 a 1.8 a 2.0 jsou cívky zapalování stejné!! Je to i v autoKelly v nabídce a je tam jeden druh pro tři obsahy! Ale ta cena je skoro tak vysoká jako ojeté auto, takže raději použité! Ale porádím ať si dáváš bacha na to, ať ty plastové krytky k cívkám nejsou naprasklé, protože tam pak může jít vlhkost! Taky to budu řešit :-)
18.57, 4. 11. 2010, odpovědět:-) no právě kvůli tomuhle je potřebuju taky...mam je totiž taky popraskaný,skoro všechny a když sem vyjel z myčky,buch...jezdilo si to na kolik válců se ji zrovna líbilo...ale díky moc !! teď je otázka,jestli se to vyplatí...aby to nedělalo neplechu v zimě...myslíš,že by to šlo něčim zalepit nebo nějak zadělat ??
22.25, 4. 11. 2010, odpovědětNazdar ja ich mam tiež popraskané všetky 4. Ak su rovnaké prečo maju rozdielne čísla. Možu sa teda zamienať? Nemožu mať rozdielne odpory?Dik
7.26, 5. 11. 2010, odpovědětTak zalepit by se to asi dalo, když už tak bych zkusil silikon tam nacpat nebo jinou věc co odpuzuje vodu :-) Mě to dělalo problém v létě, že to nastartovalo hnedka, ale začlo se to na 5 sec. dusit a brblalo to tak na 2-3 válce :-( Pak se otáčky zvedli a bylo ok! Vždycky jen ten první start . Pak najednou to přestalo díky studeným teplotám, kdy měl práci aut. sytič, takže ty otáčky dáva už nahoru! Uvidím co to udělá v zimě, jinak koupím použité. Enigma156: nevím že mají rozdílná čísla, ale od 3 lidí co mají Alfy a trochu tomu rozumí říkali, že je to jedno! To samé s převodovkou!Taky tam můžeš narvat do 1.8 z 1.6 a z 2.0! Podle mě to bude asi stejný. Ale je fakt, že já beru věci pro 1.8 když už jí mám :-))
15.24, 5. 11. 2010, odpovědětcívky nejsou na všech TS stejné, záleží na roku výroby, jsou starší a novější. cuore sportivo
5.15, 6. 11. 2010, odpověděta odchází na nich jen ty zkurvené gumy, ale ty se nedají koupit sami, na vraku mi řekli že za cívku litr, nebo gumička litr, pak si vyber. cuore sportivo
5.19, 6. 11. 2010, odpovědětsou to vyděračí no...pitomá guma a co za to chtějí...zatim sem to zalepil silikonem a musím zaklepat,už měsíc v pohodě...tak snad to vydrží..
8.26, 6. 11. 2010, odpovědětTak rozdíl tam je na těch cívkách jen v tom, že od roku 2000 nebo kolik začli dělat modernizaci motoru! To je normální cena litr za cívku! Kdyby to měl být celý panel tak v autokelly stojí 13500kč, takže furt výjde líp, když se koupí z vraku!
19.24, 6. 11. 2010, odpovědětČau mám nějaké naprodej 4 jsou z alfy z r.1998 a 1 je z r.2000.mám i 3 gumy které se dávají na svíčku a ty jsou v pořádku. Dvě cívky mají praslinku,jinak cívky jedou bez problému nevynechávají,jsou z bouračky.Jestli někdo potřebuje tak napište,pošlu i foto.Cena 2000kč
12.41, 7. 11. 2010, odpovědět