Zdravím všechny alfisty, potřeboval bych poradit. Když nastartuji svou 156 GTA (r.v. 2003) začne se mi se zvyšující se teplotou motoru ztrácet obraz z displeje palubního počítače, až je naprosto nečitelný. U mé předchozí Alfy 156 JTDm se to nikdy nestalo. Nevíte čím to je a zda se s tím dá něco dělat?
20.07, 8. 11. 2010, odpověděttepelně odizolovat tu kapličku od palubovky.běžná závada
20.11, 8. 11. 2010, odpovědětDík, udělám.
20.16, 8. 11. 2010, odpovědětnajed si v menu na servis a podrž na víc jak 10 sec. + a -
20.46, 8. 11. 2010, odpovědětNemáte prosím radu jakým způsobem tu kapličku tepelně odizolovat???...děkuji
9.08, 9. 11. 2010, odpovědětmam na predaj palubny Pc
9.14, 9. 11. 2010, odpovědětZa kolik a jaký rok výroby a o jakou motorizaci jde předpokládám, že bude jiný na benzín a naftu ikonama...
17.39, 9. 11. 2010, odpovědětJa myslím že na trhu je X druhu termo folii.
9.12, 9. 11. 2010, odpovědětJasný to mě taky napadlo, ale spíše mi jde o to jakým způsobem to odizolovat;-) Nemáte prosím někdo foto?
9.20, 9. 11. 2010, odpovědětNa alfa.net sa mi zda ze je navod, ale staci dat zo zadu Al-chladic s pc, uz som to robil a funguje to :(aj s ventakom) taky na chipset
10.33, 9. 11. 2010, odpovědětto stpa: Nemáš prosím tě podrobnější návod a fota jak to osadit a zapojit?;-) dík
12.49, 9. 11. 2010, odpovědětOk 10 sec. podrzat + a -, diky chalani, uz som to skusal, ale asi nie dost dlho som podrzal :D
17.40, 9. 11. 2010, odpovědětMusíš najet v menu na servis a až potom todržet....
17.42, 9. 11. 2010, odpovědětdyt sem to psal už včera
17.46, 9. 11. 2010, odpovědětale dneska je dneska
18.19, 9. 11. 2010, odpovědětTak mi to nedalo a rozložil jsem ten displej, jelikož mi ukazuje jen za studených teplot.Mám pár poznatků pro ty, co je trápí stejný problém.1. Výrobce této hrůzy je magneti mareli.2. Tepelně odizolovat od palubovky, nesmysl, palabuvka s tím nemá nic společného. Další rady typu přitlačení plošného spoje co jsem četl na alfisti.cz taky nesmysl.3. Alu chladič?Nevím kde by se tam vešel, přímo nemožné a nemyslím, že by něco řešil.Displej jsem držel v ruce a mohl jsem toho otestovat hodně(až jsem si vybil baterku):-), problém je přímo v tom sklíčku, které to zobrazuje.Na tom sklíčku jsou nalepené dvě folie, jedna zepředu, druhá zezadu, možná toto je ten kámen urazu, ale to budu vědět až zítra, pokud nepomůže i výměna těchto folií, jediná možnost je koupě nového, bohužel cena neskutečná, takže lépe koupit s bouračky :-(
20.26, 14. 11. 2010, odpovědětdej pak prosim vedet, jesli se ti povede neco s tim udelat..mam s displayem ten samy problem a zas mi prijde zbytecne to rozebirat pokud bych nevedel ze se s tim da neco udelat..:)
23.29, 14. 11. 2010, odpovědětnespravíš s tým nič, jedine vymeniť pal. počítač. na starých typoch palubných počítačov je to bežná závada, preto facelift už mal iný počítač, ale ukludním ťa pasuje tam z nového typu teda po face lifte bez problémov, starý stačí vybrať a nový nasunúť. pokiaľ ide o to či je potrebný rovnaký typ, neriešil som to, zohnal som z buračky a dal ho tam a funguje bez problémov
9.02, 15. 11. 2010, odpovědětTen displej funguje pouze jako zobrazovač nebo má v sobě i ikony? Tudíž není jedno jestli nafta nebo benzín????
9.54, 15. 11. 2010, odpovědětzdravim prosim vas chtel bych vymenit displej pal.pc na ar 156 inter. po faceliftu ale za boha nemuzu prijit na to jak sundat ten dekl na te kaplicce ... ty dva inbusy co sou v zadu u skla uz sem vytahl ale dal nevim ten deklik tam drzi docela fest a mam strach ze kdyz zaberu tak to polamu nemel ste to nekdo uz rozdelane potrebuju se dostat k te krabicce s tim displejem co tam drzi na tech 4 srobcich dekuji za rady s pozdravem honza
11.53, 2. 7. 2017, odpovědětzdravim prosim vas chtel bych vymenit displej pal.pc na ar 156 inter. po faceliftu ale za boha nemuzu prijit na to jak sundat ten dekl na te kaplicce ... ty dva inbusy co sou v zadu u skla uz sem vytahl ale dal nevim ten deklik tam drzi docela fest a mam strach ze kdyz zaberu tak to polamu nemel ste to nekdo uz rozdelane potrebuju se dostat k te krabicce s tim displejem co tam drzi na tech 4 srobcich dekuji za rady s pozdravem honza
11.57, 2. 7. 2017, odpovědětImbusy mas von tak to uz len vycvakni smerom hore. Su tam len tie ohnute pliesky, ale drzia to fest. A pozor - je tam zospodu nacvaknuty kratky kabel. Ak by si to chcel cele vybrat von, musis mu odpojit konektor, ktory je za skrinkou spolujazdca. Tu tiez treba celu vybrat.
19.57, 2. 7. 2017, odpovědětZdravím. Dnes jsem se byl podívat na 156 1.9JTD 85KW r.v03 Jela krásně vypadala taky. Jedinej nedostatek byl nečitelný palubní počítač. Venku bylo tak 15 stupňů, ani teplo ani zima a už od prvního startu byl displej nečitelný. Jak jsem tady tak pročítal ty reakce tak soudím, že jediná pomoc je asi jeho výměna za "nový" Tak jsem se chtěl zeptat co to tak stojí? Samozřejmě myslím z vrakoviště. Nebo jak to kdo řešíte nebo neřešíte???
19.10, 4. 7. 2011, odpovědětSehnal jsem ho za litr.A jak píšeš, měl jsem to i rozdělaný nic nepomůže, pouze nový a vybíral bych 04 a víc ty by tou vadou už trpět neměly.
10.18, 7. 7. 2011, odpovědětchladic magneti mareli
20.27, 25. 3. 2012, odpovědětahojky .. chtela bych se zeptat.. Mam alfu 156 v plne vybave.. Pri nastartovani mi nesviti palubni pocitac,a kdyz uz se rozsviti tak je rozmazany a za chvili zhasne.. a nekdy nefunguju central . muzete mi poradit diky
15.19, 27. 3. 2014, odpovědět