Pokud byse náhodou někdo díval po tomhle vozidle http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/alfa-romeo/156/8511405 tak odněho rychle ruce pryč. nejedná se o první podvod, jen jíné auto prodává z jiné země, funguje to tak že auto ma české doklady(prej,vozidlo nikdy neuvidite) že ho koupil v praze a odjel do ciziny, auto vam prodá jen pokud složíte 50% z ceny a pošlete tak zvané neutralní straně ty peníze neboli jeho firmě která se má zajmat o převoz vozidel. když to pošlete tak už je nikdy neuvidite. Jedná se i o jiné auta, poznáte to tak že i když se zeptate na otázku zda:Je todle opravdu černá barva??? tak odpoví Toto auto je stále na prodej. Auto se nachází v Madrid, Španelsko, protože odtud jsem. Dovolte, abych zacal s obecným popisem auta. Vuz je v bezvadném stavu, nikdy se nepodilel na zadne nehode, je bez škrábancu a ve vybornem technickem stavu. Má Servisni knizku a všechny kontroly byly provedeny ve znackovem servisu. Vuz jsem zakoupil v Praze a má ceské doklady. Pro jakékoliv další dotazy ci podrobnosti neváhejte a napište. . navic motorizace mi trošku neseděla =D natu jsem taky nedostal odpověd. jinak jsem si vyhledal vice informaci na netu a našel jsem uplně stejný připat jen z jiné země ale jedná se o stejneho člověka. todle jsem našel na strankach o tomhle panovi Komunikace s prodejcem probíhá většinou po e-mailu. Dovedeno do dokonalosti i z e-mailu na Seznamu.cz (třeba miroslavpak@seznam.cz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ). Při testu poptávky po vozu přišla skoro okamžitě odpověď, ale z emailu derekge@seznam.cz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript : "Toto auto je stále na prodej. Auto se nachází v Dublin, Irsko, protože odtud jsem. Dovolte, abych zacal s obecným popisem auta.Vuz je v bezvadném stavu, nikdy se nepodilel na zadne nehode,je bez škrábancu a ve vybornem technickem stavu. Má Servisni knizku a všechny kontroly byly provedeny ve znackovem servisu.Vuz jsem zakoupil v Praze a má ceské doklady. Pro jakékoliv další dotazy ci podrobnosti neváhejte a napište"- V překladu je cítit rychlopřekladač GOOGLE Obvykle v těchto situacích je prodávající cizinec, který nyní pracuje v Anglii a potřebuje se zbavit svého vozu velmi kvalitní značky. Potřebuje prý vůz s řízením na pravé straně, nikoliv vlevo, jak má právě vůz, který na inzerát nabízí a který je v Anglii v podstatě neprodejný (proto tak nízká cena). Slibuje na vlastní náklady dopravit vůz kupujícímu, prostřednictvím přepravní společnosti. Ta pak přebírá komunikaci se zájemcem o koupi vozu a požaduje zaplacení části kupní ceny předem. Tento požadavek potvrdí i prodávající, slibuje také 14denní lhůtu na vrácení vozu. Částku požadují převést prostřednictvím Western Union na jméno fyzické osoby, která je údajně agentem přepravní společnosti. Pokud spotřebitel zaplatí, pak částku v řádu tisíců euro ani automobil již nikdy neuvidí. Bližším zkoumáním lze zjistit, že přepravní firma totiž vůbec neexistuje a jedná se pouze o webové stránky. Další informace (telefonní čísla, adresy atd.) jsou zřejmě také smyšlené. shrňme si tedy základní informace čemu se vyvarovat: Prodejce tuto nízkou cenu odůvodňuje různě, například: * stěhováním do Velké Británie, kde mají pravostranné řízení * ukončení pracovního pobytu v zemi a prodej služebního vozidla * dlouhodobá práce v zahraničí, zaoceánských lodích, vrtných plošinách Veškeré náležitosti má zajistit zprostředkovatelská společnost. Tyto společnosti jsou samozřejmě smyšlené a pro tento účel virtuálně založené. Cílem je vylákaní peněz z kupujícího, formy jsou opět různé. Může jít například o platbu na účet v bance, který je založený na odcizené doklady. Po provedení platby již "prodejce" nelze kontaktovat. Taktéž e-mailové adresy bývají vytvořeny pro jedinou operaci - oklamat vás. Těmito způsoby se podvodníci snaží ztížit dohledání stop na Internetu. Jsou zde dvě skupiny lidí - ti kteří to potvrzují a jiní, kteří to vyvracejí VYVRACEJÍCÍ: Portál HOAX.CZ, který je známý tím, že sdružuje informace, které se po internetu či e-mailem šíří jako tzv. poplašné zprávy. Takové zprávy obsahují Smyšlená varování před viry a útoky na počítače, neaktuální prosby o pomoc, prosby o pomoc - vymyšlené a ostatní varování a fámy. Dále pak městské legendy, fámy o mobilních telefonech, snadné zisky a hoaxové petice a výzvy. Je toho opravdu mnoho. Právě zde je tato zpráva uvedena jako hoax, čili smyšlená informace šířící paniku. POTVRZUJÍCÍ: Jsou to lidé potvrzující tuto událost v diskuzích na toto téma. A k těmto lidém mohu připojit i svou osobní zkušenost, kdy se mi kamarádka zmínila, že jí manžel s radostí oznámil, že si pořídí nový Ford Focus za cca 70.000,-Kč, že se toho auta někdo v Anglii zbavuje narychlo, že mu údajně nezáleží na penězích. Její manžel s někým ve Velké Británii komunikoval přes e-mail. Zagoogloval jsem tedy a narazil jsem na diskuzní fórum, kde si o tomto již lidé povídali a psali, bacha je to podvod. Ihned jsem kamarádce informaci sdělil a to obratem volal manželovi. Sice byl zklamán, ale pochopil, že by jinak přišel o peníze. Co je tedy pravda? Co se týče úřadů či orgánů činných v trestních řízeních České republice, tak tam už celou věc řeší a zabývají se jí, ale z našeho hlediska je celá kauza stále nedořešená a vyvstává zde mnoho otázek. Nikdo stále oficiálně nesdělil, zda celou kauzu řeší mezinárodní policie INTERPOL a jestli bylo učiněno maximum pro dopadení těchto podvodníků. Pokud se totiž podobné podovody odehrávají v rámci celého světa, přijde si taková skupina na pěkné peníze a zase na to doplatí jen obyčejní lidé, kteří jen podají trestní oznámení na neznámého pachatele. Policisté v Česku spočítali přesně 62 lidí, kteří podvodníkům naletěli. Škody ani počty okradených sice nejsou vysoké, i tak ale čeští detektivové považují podvody do budoucna za vážnou hrozbu. A co víc: sami policisté přiznávají, že pachatele těžko někdy najdou – tak důmyslně po sobě podvodníci dokáží zamést stopy. Máte podobnou zkušenost? Napište nám o ní na redakce@autostylonline.cz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
9.13, 29. 11. 2010, odpovědětNic proti ale to uz funguje leta a normalni clovek se snad nemuze takovym inzeratem ani zabyvat.
9.26, 29. 11. 2010, odpověděts timto jsem se setkal asi pred dvema mesici ale po overeni udajne firmy co se zabiva sprostredkovanim prodeje a dovozu auta jsem zjistil ze firba ve skutecnosti neexistuje. napsal jsem tomu cloveku nazev skutecne firmy ktera by tento obchod zprostredkovala a ze jinak auto nekoupim a uz se neozval :D
15.46, 29. 11. 2010, odpověděttech inzeratu maj fakt mraky tady sem treba taky jeden nasel http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/mercedes-benz/tridy-e/8511339
15.48, 29. 11. 2010, odpověděttak hned jim jdu napsat, aspoň se pobavím, pokusím se z nich dostat nějaké info atd. i telefonní čísla, podle nich by je policie mohla vystopovat, budu psát jak na tu alfu, tak i na mercedesa, klidně i jim zavolám, tak jsem zvědavý :) docela mě to baví takové hovada, trošku si do nich rýpnout a uvidíme no, každopádně mám svoji alfinku a nehodlám nic kupovat .)
13.50, 30. 11. 2010, odpovědětfuu no ale ta alfa vyzera fakt dobre.... ale ked uz taky objem tak preco benzin? :D vidno ze to pisal niekto kto to nepozna
14.20, 30. 11. 2010, odpovědětTo vis ze ti napisou telefonni cislo, i adresu kde bydli :)
17.08, 30. 11. 2010, odpovědět