Ahoj Alfáci, potřebuju pomoc...jelikož každej den jezdím, tak jse mě vyskytla podezželá závada na posilovači řízení, jelikož to i když jedu rovně začne zničeho nic ve volantu cukat a občas se k tomu přidají zvuky, dnes dokonce když jsem odbočoval, tak v tom rupalo-zvukově...a volant škube, hodil jsem auto na hever, kolo ok, náprava vypadá ok, stabliliz. ok, jen jsem našel chybu dkyž sudnám dekl u motoru z šroubu tlumiče a začnu klíčem otáčet, tak v tlumiči lehce trhá, jako by šel ztuha otáčet, a na druhé straně je to ok, tak nevím zda jste se s nějakou takovou závadou setkali? občas to nedělá, občas jo..ale zhoršuje se to..nemůže za to zima? nějaký zatuhnutí třeba tlumiče? jinak je to 156 1.9 JTD díky kluci za zady!!!!!
23.29, 13. 12. 2010, odpovědětjinak pneu a vyvážení je ok..jsou nové...
23.52, 13. 12. 2010, odpovědětMůže to dělat špatný tlumič, nebo horní uložení tlumiče. Zvedni auto abybylo kolo nad zemí a zatlač kolem nahoru proti tlumiči, a koukni na uložení pod kapotou, jestli se ti nehýbe. myslím, že máš kaput to ložisko nahoře.
6.36, 14. 12. 2010, odpovědětminule sa riesilo niceo podobne a dvaja ludia mali rovnaku chybu, povolenu matku na tisichrane vo volante
7.12, 14. 12. 2010, odpověděttakze mám zkusit sundat i volant jestli není povolenej šroub? a dá se s tím jezdit?..vanoce..nejsou love... :(
8.46, 14. 12. 2010, odpovědětnejdřív okoukni jestli ti nechybý vymezovací kroužek na kole, tohle samé dělalo mě, když mě ho tam po přezutí zapoměli dát
10.59, 14. 12. 2010, odpovědětjsou tam origo plechy...a do vymeny pneu to bylo asi v rijnu a zaclo to delat az ted...tlumiče nefoukají a jsou jako nové... docela to řízení třepe a jak točím volantem hlavně na jednu stranu tak tam jde trochu vůle.... skřípe to právě jak jsem psal výše...jízda děs..
18.04, 14. 12. 2010, odpovědětup?
16.36, 15. 12. 2010, odpovědětpodobné věci měl i můj kamarád a bylo to jen nedotažené přední kolo!! Jinak ti to dělá jen za jízdy? Koukal jsi na olej v servu?
17.34, 15. 12. 2010, odpovědětTlumiče ani nemůžou "foukat", nebo nevím, co jsi tím myslel. Je to tím ložiskem nahoře na tumiči, proto ti to skřípe při otáčení volantem, a to uložení má vůli a ta způsobuje to "třepání" Pokud to nechceš zvednout a kouknout na to nahoře, tak s tím zajeď do servisu ať ti to zkontrolujou
22.11, 15. 12. 2010, odpovědětzdravím:) měl sem něco podobnýho..trochu v tom cukalo a v zátočinách to dělalo strašnej kravál,vlastně kdykoli si otočil volantem,tak to začalo...a závada? alespoň u mě,že nebyl olej v servu...tak se na to zkus podívat a snad to vyřešíš za pár minut:)
14.07, 16. 12. 2010, odpovědětolej ok, dotažený kola, vše ok,novy tlumiče noo rok stary, bude to nejspiš právě to horní uložení tlumiče..budu ho měnit,pak uvidim..díky kluci..
11.53, 17. 12. 2010, odpovědětMěl jsem něco podobného a bylo to horní uložení tlumiče.
12.29, 17. 12. 2010, odpovědět156 na horním uložení př. tlumiče žádné ložisko nemá jen silenblok tlumič se u 156 neotáčí s kolem! Závadu bych hledal v servu nebo čepech. Mě házel volant dyš sem měl na vnitřní straně disku led po odstranění ok.
12.52, 17. 12. 2010, odpovědět