Ahoj Alfisti. Mám trochu problém s mojí 156. motor 2,0 JTS najeto 44tkm. Žere mi olej(motor je suchý) a dost čmoudí. Kouř je bílý a ani nesmrdí.Nejdříve vypadá, že to je jen zkondenzovaná pára, ale kouří to skoro furt. Po zahřátí na provozní teplotu se mi zdá, že to přestane, alespoň jsem si toho nevšiml. Jinak spotřeba SE Racing je dost vysoká. Alfici jsem koupil v Bavorsku před 4 měsíci v Bavorsku s 38 tkm a hned vyměnil olej. Do 2,0 JTS se vleze 4,6 (nevím zda je to s filtrem, nebo bez) a už mi spapala za 6000km 1,4 l. Jsem sice z Č Budějic, ale klidně bych zajel do Prahy nejdřív k někomu na diagnostiku (tou se sice nic nezjistí,ae už jsem na ní chtěl jít dlouho) a pak případně k SrbaServisu. V ČB totiž AR servis není jen Fiat (nemají dobrou pověst, moje zkušenost však byla pozitivní). Nebo taky můžu do Písku k Fiatu(ti už mají reference lepší, dřive tam totiž dělali ofic. AR). Tak teď babo raď. Dík za odpověď Robert37 Podle mého selského rozumu mi hodně řeknou emise, zda tam ten olej opravdu je. No a pak jsou na řadě gufera. Nebo přes svíčku zkusit těsnost...........?????
7.26, 7. 5. 2007, odpovědětKoukam Slava to rozjel na vsech webech :)
9.28, 7. 5. 2007, odpovědětPřímo v příručce k AR 156 je napsáno,že spotřeba oleje závisí na stylu jízdy a podmínkách používání vozu.Spotřeba oleje do 1 litru na 1000km je přípustná.Sice to není přítučka k JTS,ale k TS,ale to bude dost podobný,tak bych spotřebu oleje 0,23L/1000km vůbec neřešil)))Je to na straně 180,vlevo dole,stačí nahlídnout)))))
20.58, 7. 5. 2007, odpovědět