Ahoj chlapi..chci se zeptat,jestli je rozumný koupit si Xenony za 999,-kč..(http://www.tuning-centrum.cz/katalog/11782-xenony-h7-h4-h1-h3-d2s-d2r- ) ?? jestli vydrží,protože sem tu četl pár názorů a padají tu částky za sadu 6-16 tisíc ?? tak jestli nekoupim nějaký klumpy,který za chvíli odejdou...a když už bych je kupoval,tak jaký jsou nejlepší a jaký je rozdíl třeba mezi 4300K a 10 000K??? není rozdíl ani v ceně,což nechápu...tak kdybyste se k tomu někdo vyjádřil?
12.15, 28. 12. 2010, odpověděta ještě se chci zeptat,někteří tady píší,že xenonový potkávačky problikávají,když se zapnou dálkový...jak můžou problikávat,když potkávací svítí pořád a dálkový světla se zapínají bez ohledu na potkávačky ??
12.40, 28. 12. 2010, odpovědětproblikávání je způsobený krátkodobým poklesem proudu..u žárovky to nepoznáš, ale xenon ti na moment zhasne. rozdíl mezi 4300K a 10 000K je v teplotě světla... 4300K je přirozeně žluto-bílá barva, která je nejpodobnější denímu světlu a je s ní nejlíp vidět (taky proto ji většina automobilek používá) kdežto čím vyšší teplota světla, tím se barva světla mění přes modrou až po fialovou a rapidně se snižuje viditelnost, obzvlášť za deště apod a jestli je rozumný si to do světel kupovat? Absolutně není, protože se to nedá seřídit tak, aby to neoslňovalo. Na pitomce s oslňujícíma xenonama v parabolách neustále svítím dálkovýma a najíždím na ně, protože když takhle potkám někoho vnoci, tak je to o život. Když už, tak si kup čočkový světla (ať už nějaký tuzingový nebo originál a nebo si svoje světla předělej na čočku (jako já))
12.58, 28. 12. 2010, odpovědětpardon, poklesem napětí samožejmě
12.59, 28. 12. 2010, odpovědětSouhlas se zipp
13.41, 28. 12. 2010, odpověděthmmm to by museli alfy najprv dobre svietit aby si tam ludia,ako ja ,nedavali xenony...a zipp orad mi odkial zohnat tie cocky, ja by som si to tiez rad prerobil aby som neoslnoval zbytocne. a rozmyslal som, ze keby som dal xenony na zvlast vypinac a preblikaval dialkovymi tak mi uz nebudu vypinat xenony? lebo mi odisiel starter
13.59, 28. 12. 2010, odpovědětv com su lepsie bi xenony h4 oproti H7
20.13, 28. 12. 2010, odpovědětnechápu otázku
21.46, 28. 12. 2010, odpovědětvelmi tazko sa rozobera stara lampa treba tam aj niečo nahrievat aby to povolilo ?
20.14, 28. 12. 2010, odpovědětJá nožíkem prořízl část toho lepení kam až dosáhnul a pak jsem to páčením šroubovákem otevřel. Jde to blbě, ale jde to. Někdo mi radil dát světlo na chvilku do trouby, že to lepidlo pak krásně povolí, ale nikdo mi už nebyl schopnej říct na jakou teplotu a na jak dlouho, abych to světlo nezničil....
21.45, 28. 12. 2010, odpovědětvyzerá to parádne to čo máš a presne také chcem aj ja na aute (angel eyes nechcem), takže ty si kúpil čočky so všetkým z bmw x5 hej? a ďalej si postupoval tak že si vybral predné sklo svetla a vložil a následne pripevnil čočku ako si spomínal a ešte by ma zaujímalo odkiaľ si zohnal ten čierny kryt a čo ťa to zhruba stálo všetko dohromady a či máš aj naklápanie svetiel alebo to máš na pevno ten bixenon (bez naklápania podľa zaťaženia podvozku)
16.00, 29. 12. 2010, odpovědětNo, nebylo to z X5, ale z obyč 5, ale to je jedno:-) Ano koupil jsem komplet ten bixenon včetně trafa, výbojky apod., jako je vidět na fotce. Rozebereš světlo, uřízneš zadní část paraboly, abys tama mohl ten bixenon prostrčit, přišroubuješ,... větší problém byl to, jak vyřešit naklápění. Po instalaci bixenonu tam už není moc místo a ty táhla se musí dost upravovat. Automatické naklápění nemám, ale zachoval jsem alespoň naklápění na kolečko a dávám si pozor na to, abych to nezapomínal při zatížení sklápět. Černej kryt jsem nikde nesehnal, obrousil a nalakoval jsem ten svůj původní. Kolik to celý vyšlo už si moc nepamatuju, dělal jsem to před dvěma lety, ale myslím, že celkkově na cca 4tis Kč. V té době to samozřejmě stálo jiný peníze, než dneska. Abych pravdu řekl, tak to byla taková drbačka, že už bych to znovu nedělal. Osobně bych neváhal a volil ten bixenon set. Angel eyes kroužky bych samozřejmě nezapojoval, takže by to vypadalo dost obdobně, jako to co mám na autě já, ale téměř bez práce....
19.42, 29. 12. 2010, odpovědět