Zdravím všechny, tak jsem to zakřiknul a Alfa zase zlobí. Mám 1.8 TS 106 Kw rok 98. Už asi dva měsíce pozoruji, že: na volnoběch vše v pořádku..motor šlape..žádný zvuk navíc. Při vytočení na neutrál se někde u 2000 ozve drnčení jako kov o kov. pak přestane a když otáčky padají, ozve se znova. Když jedu třeba mezi barákama a stáhnu okýnko, je slyšet, že drnčí i třeba na trojku 2500 - 3000. To je jedna věc a dnes, jedu do práce a najednou z leva ze předu uplně brutální pískavodrnčivý zvuk. Zastavil jsem a nic..motor na volnoběh..ticho.. jen motor.. rozjel jsem se znova u už to nepískalo, jen opět staré známé drnčení z motoru. Může někdo poradit, na co se mám asi tak připravit? Jestli to spolu má něco společného a co asi může jít? Díky Milan
8.55, 19. 1. 2011, odpovědětMám ten samí problém s tím brutálním pískáním a drnčením u mé V6
11.41, 19. 1. 2011, odpovědětAhoj,zatín ne,mám auto v garáži a mám ještě hodně věcí ohledně školy,tak to budu dělat asi o víkendu,ale vážně netuším co to je.
11.49, 19. 1. 2011, odpovědětAhoj. Je to na 99% výfuk. Skontroluj či nemáš ulomený niektorý držiak od katu až po zadný diel.Ked to máš ok tak to môže s veľkou pravdepodobnosťou robiť pružný diel výfuku/ten pred katom/ proste to zarezonuje len pri určitých otáčkach. Maj sa
20.52, 19. 1. 2011, odpovědětja to tiez pocujem... ked to vytocim tak to ide ako keby od vyfuku ale nejak mi to nevadi a mam 1.6 pocul som to aj na 2.0 akurat asi 3x hlasnejsie... no to piskanie nemam sajnu... nepiskal ti nahodou kabinovy ventilator? mne to tiez tak piskalo a som sa zlakol ze od motora a nakoniec som zistil ze to je len ventilator
21.23, 19. 1. 2011, odpovědětCauko...souhlasím s marem..kamos mel ten samý problém..a menil katalyzátor a bylo to oki..takze zkontrolujte...kat a nebo casti výfuku,melo by to být ono..
5.06, 21. 1. 2011, odpovědětAhoj ,já to budu mít asi u těch svodu,protože katík jsem už dal pryč,pač strašně chrastil.
7.48, 21. 1. 2011, odpovědět