caute alfisti , mam alfa romeo 156 1.9JTD a teraz som ju kupyl, tak som si odmeral spotrebu a zistil som ze mi zozrala 10l/100km co je moc vela prosim napiste mi co može zapričinit tento problem dakujem.
21.20, 9. 2. 2011, odpovědětešte dodám že je to rv 1998 a ma to 77kw
21.21, 9. 2. 2011, odpovědětMusis zajet na diag. a ta rekne jestli nahodou neco nehapruje pak bych hledal chybu jinde. jak jsi to meril. Nejlepsi je natankovat plnou ujet 100 km a dotankovat. stoprocentni metoda....
22.52, 11. 2. 2011, odpovědětMám tén istý problém a tiež by ma to zaujímalo.
8.24, 14. 2. 2011, odpovědětSkôr ako pôjdete na diagnostiku skontrolujte si priestor motora a trasu z nádrže do tohoto priestoru(či to niekde nepresakuje alebo netečie len tak). Mám ten istý motor a priemer mám (tankujem vždy do plnej a prepočítavam) od 5,3 do max. 6 l/100 km a mimo mesta to vôbec nešetrím.Najazdené mám hodne vyše 200.000 km.Ak to nie je takáto banalita, tých možnosti na vysokú spotrebu je hodne.Pracovnou teplotou motora začínajúc, pokračujúc cez stav vzduchového filtra,váhou vzduchu,vstreky,stav brzdových kotúčov ....... Ak ste aspoň čiastočne zdatný cez IT a teraz ste si kúpil toto auto a nechcete ako blázon platiť nemalé peniaze po servisoch za diagnostiku , ktorá nie vždy ukáže presne v čom je 100% chyba, stiahnite si z www.fiatecuscan.net aspoň free verziu, k tomu kúpiť kábel vagcom(je lacný okolo 25 €) tam uvedený, nainštalovať si to podľa tam uvedeného návodu a máte tie najdôležitejšie údaje o svojom aute bez potreby objednávania sa v servise a stým veci súvisiace.
12.00, 14. 2. 2011, odpovědětZdravim, mam presne ten isty problem na Lanci Lybra 1,9Jtd 81kw.. menil som vsetky filte, termostat,egr ventil,vahu vzduchu bol na diagnostike vo FIATE (examiner) a stale mam spotrebu 9-10L a to jazdim striadavo mesto aj dialnica.. Som z toho na prášky ...
16.30, 1. 4. 2011, odpovědětkontrolovali ti lambdu (nemyslim jestli nevyskakuje chyba) ale jestli ti ji i zmerili? ta je vetsinou za velkou spotrebou
16.42, 1. 4. 2011, odpovědětJo u Jtd to bude urco lambdou :)
18.13, 1. 4. 2011, odpovědětTaké řeším vysokou spotřebu u tohoto motoru, po čem se můžu podívat, než zajedu na diagnostiku? Při hodně lehké noze na dálky jedu nad 6l/100km a to mě přijde fakt dost.
4.57, 7. 5. 2011, odpovědětVysoka spotreba- Studeny motor, teda bud termostat alebo cidlo tpeloty, netesne tlakove hadice za turbom, nepriechodnost vyfuku, casto to byva pripchaty katalyzator. Hadice sa skontroluju lahko, pohladom ci nie su niekde mastne, popripade to moze byt prasknuty ic. Casto byva, ze hadica turbo-ic je stara a je vyzrata od oleja, teda prepusta tlak cez pory. Najcastejsie hadice prepustaju na spojoch, kde su stvrdnute. ja to riesim silikonom na olejove vane, utesni to, ale casom aj tak komplet hadica praskne. Dalsi problem je kat. Ten sa da demontovat a pozret. Posledna vec je unik nafty...
8.16, 7. 5. 2011, odpovědětCAUTE MAM alfu1.9JTD KOLO TAK MA ZOBRAT NAFTY NA 100KM
19.07, 30. 9. 2011, odpovědět