Ahojte chlapci chcem sa opytat chcem kupit Alfu romeo 156 1.9 JTD 77 kw najazdenych ma cca 201 000 km ma vymenenu spojku aj dvojhmotak a majitel hovori ze nic neklepe ze sa sam presvedcim ked sa preveziem .. chcem sa opytat su to kazlive motory alebo ako je to .. na Alfu romeo kazdy nadava no ja si myslim ze by nemala byt az taka zla diki moc ...
22.59, 10. 2. 2011, odpovědět200 000 km je už docela dost a je nutno počítat s tím, že pokud už má auto více majiterů, resp. ty bys měl být třetí, je víc než pravděpodobné, že má již nějaký ten kilometr stočený. Navíc je to ten nejslabší JTD, to zn rok výroby cca 98. Ta má minimálně 250-280 000. Servisku ti vytiskne kdokoliv. Takže jedna dobrá a nezaplatitelná rada, jestli chceš ušetřit hodně peněz, trápení a nadávání na Alfu jako značku: NEKUPOVAT!!!! Ani kdyby ti sliboval a vykládal bůhví co. Něvěř tomu!!! Budeš zklamanej a nasr... Navíc Alfa s tímto motorem není nic moc. Investuj a kup 2004-2005!!! A jestli nemáš peníze a doufáš že za 50 000 koupíš dobrý auto tak se pleteš. Za 50000, to je jebka a je jistě po smrti.
5.27, 11. 2. 2011, odpovědětMotor neznicitelnej, spotreba cca 6L, 200tis km neni nic. Vubec bych se toho nebal. 200tis ma kazdy auto v tomto stari.
6.48, 11. 2. 2011, odpovědětPresne jak pise Mates. Nejlepsi volba na alfu. Ja mam tri roky a krome brzd a rozvodu jsem nedelal nic. Kazdy rok olej / bez dolevani /, filtry.
8.31, 11. 2. 2011, odpovědětOtazka je aj kolko za nu chce? Ja mam prestne tuto, am najazdenych 200 000km. Poviem ti ze motor je fakt dobry. Jasne , ze som mal par problemov, ale boli to len nejake snimace za par eur a rozvody. Prave teraz som menil brzdy ramena ,a el to je bezna udrzba nie porucha. Ja som snim spokojny. Spotreba je tiez dobra, a taktiez aj podvozok.
9.52, 11. 2. 2011, odpovědětto je dobrá otázka kolik za ní chce, protože jsem se díval a viděl jsem alfu 2.5 V6 rok výroby 1999 - údajně prej naježděno 82.000 km a cena - vážení podržte se ať to s váma nemrskne - 147.000 Kč, tak nevím jestli je to vtip nebo to myslí opravdu vážně :)
10.03, 11. 2. 2011, odpovědětJá netvrdím že ten motor je špatnej, jen bych se obával toho nájezdu, neboť auto není jen motor. Asi tak a to je nutno brát v úvahu. Navíc Alfice je Alfice a má to trochu jet, s tímhle motorem to je jak ochcáva, bohužel ale je to tak. Ale je to fakt jen na tobě. Nejlépe bude, když s tebou půjd někdo kdo to OPRAVDU zná a omrkne to.
10.24, 11. 2. 2011, odpovědětTo jako ze 200tis je hodne???? :)
10.43, 11. 2. 2011, odpovědět200 tic nic není.A i kdyby, tak se tam nemá co pokazit.Motory a ani jiný díly na 77 nejsou drahý.
13.28, 11. 2. 2011, odpovědětto ne hodne, to je prokazatelne minimum, kolik má navíc a co podvozek potom a ostatní skupiny, nehlede na to že první roky výroby byly docela na štíru s korozí a občas díry v podlaze. osobně já bych do toho nešel
14.08, 11. 2. 2011, odpovědětKludne moze mat aj 500000km a pri solidnom servise, nieje tie km poznat. Kupuj podla stavu a nie kilometrov.
18.20, 11. 2. 2011, odpovědětpresne, ja mam u svych aut kolem 400tis a bez problemu.
18.27, 11. 2. 2011, odpovědětMusím reagovat na borce, co si myslí, že Alfa 156 77kw jede jako oktávka. Porovnání: Kámoš má oktávku combi 1.9tdi 81 kw a na stovce je za 12s a Alfa 156 sportwagon je tam za brutálně pomalých 10,9 tak asi nechápu, co tím chtěl básník říct. Oktávky dávám na počkání a nedá se to vůbec srovnávat. Jen vidím, že je tu další týpek, co neměl Alfu a bude tvrdit, jak je to auto na nic. Mějte se fajn Alfáci a nezapomeňte se na cestě zdravit :-) Venca.
12.49, 12. 2. 2011, odpovědětVenco , kdo ti nakukal tyhle krávoviny? 77KW nedá stovku za 10 sec ani kdyby se porala a měla 2 turba. zkrátka říkám že 77kw je na Alfici nic moc, a s autem který má 200 000 jistejch bych taky jako s prvotinou nezačínal. To už je vhodnější felda, protože je to jednoduchej trakač a nestojí to tolik. A kurva čtěte odpovědi pořádně a než něco napíšete zamyslete se nad tím jak je napsáno a myšleno.
15.25, 12. 2. 2011, odpovědětOsobne som si vyse pred rokom kpil alfu 156 1.9jtd...myslel som si jak super som ju kupil a potom to zacalo problemi zrala mi chladiacu kvapalinu tak som vymenil tesnenie pod hlavou nastastie nie celu hlavu...potom termostat potom som zistil ze prah je uplne prehrdzaveny rameno ma volu v silentbloku musel som menit cele rameno a zadne rameno tieklo servo klimatizacia bola derava trubka tu som vymenikl pre zmenu sa pokazil klima kompresor tak ze vpohode som pomyslel auto sa mierne kazi ale ked sa mi pred letom zazla kontrola nizkeho tlaku oleja tak som vedel ze je zle...nakoniec som vymenil cely motor aj s turbom lebo to bolo uplne nanic. medzi tym som urobil par drobnych oprav a pred tyzdnom sa mi rozpadlo mekano takze som kupil spojkovu sadu a idem to dat vymenit.Nehovorim ze to auto je zle ale kazivejsie auto si neviem ani predstavit takze kto ho chce tak drzim palce pri vybere a vela nervou
16.21, 12. 2. 2011, odpovědětněkdo trefí na špatný kus, někdo má při výběru auto štěstí
16.39, 12. 2. 2011, odpovědět*auta
16.39, 12. 2. 2011, odpovědětMoje 2.4 JTDM dá stovku za no necelých 9 ale 77 kw je na Alfu nic moc.a nedá stovku za mín jak 13, na pohodový ježdění ještě jakž takž, měl jsem i octu 1.6 i 1.9 77 kw a vim že to není žádnej pochodák. nepsal jsem ani o tom že to auto je špatný, ani o tom že se mu bude srát, psal jsem o tom že bych byl opatrnej, kilometrů má prokazatelně hodně a MOHLA by se z toho velmi lehce stát pokladnička, JASNÝ ? A jkluk by se velmi lehce zklamal a zanevřel na ZNAČKU!!! Jste někteří SCHOPNI to pochopit?!!!!
17.11, 12. 2. 2011, odpověděthttp://www.alfa156.cz/gif/email135513.gif no jo auto špatný není, jen jsi měl asi velkou smolu a dal na kecy a koupil vylítanou jebku a dnes ti to žere love a nestačíš se divit,
17.14, 12. 2. 2011, odpovědětmam taký istý motor je v celku jednoduchý na udržbu treba ratat spojku zotrvacnik a turbo a klasika termostat inac je to super motor co sa týka karoserie nech nie je skorodovana capy ramena tlmice je normalne ze to budes menit pneu dosky a kotuce tiež niekedy sa zacne objavovat problem s el instalaciou ale staci nastriekat WD spej alebo iný na relatka akontakty a je to takze tak k tomu motoru moja ma okolo 210 000 km
10.40, 13. 2. 2011, odpovědětTak jsem konečně našel tabulku, na kterou se kouknou všichni, co neznají technická data našich oblíbených Alfiček. Já si rozhodně necucám žádná data z prstu, na to jsem malej pán, jen nechápu, proč se tady někdo hádá o to, co je jasně prokazatelné. http://www.alfisti.cz/index.php?link=cuore-modely-zrychleni Jinak 1.9Jtd 77kw sportwagon má 1400kg a 2,4Jtdm Má min. o 150kg víc, tudíš není o tolik rychlejší na stovce, než o dva válce lehčí motor. Tady je tabulka, kde najdeš i svůj model (8,6s) a moje jak jsem říkal (10,9s). Jinak lidi tady čekají radu, která má být objektivní a hlavně pravdivá, tak se toho držme. Díky za pochopení a přeji všem spousty najetých km v Alfičkách. Zdarec Venca.
14.20, 13. 2. 2011, odpovědětTak plne súhlasím. Treba si poradiť. K tomu zrychleniu. mam doma AR 156 1,9 jtd 77 kW a S. Octaviu 1,9 TDI 77 kW. Tie auta si nemajú čo vyčítať idú približne rovnako, ale pravda je že alfa je alfa aj ked o 5 rokov staršia.
20.23, 14. 2. 2011, odpovědět