Ahoj zdravím všechny mám problém v uniku oleje z té tlusté hadice co vede nahoru do motoru hadice je stále zasraná od oleje.Nahoře na motoru z ní kape olej na baterii a celá je mastná , ale je zvláštní, že olej neubývá. Při měření oleje jsem zjistil na měrce, že je v motoru cca o 4mm nad maximem.Může to mít na to vliv olej jsem za 10000 km nedoléval. Olej měnil předchozí majitel co Alfu dotáhl z německa takže nevím zda tu byl problém i před tím. Dnes jsem Vyměnil tu eskapásku na konci hadice protože ta stará byla stržená a nešla dotáhnout a olej prosakuje furt to je ta hadice děravá nebo guma propouští olej? Jak se může dostat olej ven, to nechápu. Zná někdo odpověď.
19.27, 2. 3. 2011, odpovědětmotor aky ?
19.36, 2. 3. 2011, odpovědět2,4jtd
16.02, 4. 3. 2011, odpovědětnikdo nezná odpověď?
21.20, 6. 3. 2011, odpovědětZdravím lidi, mám stejný problém ukapávalo mi to z té tlusté hadice, ale dole, ne u motoru. Co to může být? Mám 1.9JTD
21.41, 6. 3. 2011, odpovědětto x-master: pokud tam mas moc oleje tak by to mohlo zpusobovat odvetravani klikovky....oleje by nemelo byt v motoru moc,ale ted presne nevim jaky misto na hadici myslis...jinak vetsina turbo dieselu propousti pres turbo olej ktery je v hadici a nekde nekdy muze prosakovat.... ale rikam nevim presne ktere misto myslis na te hadici
0.26, 7. 3. 2011, odpovědětale ved u diesla je to normalne ze ta hadica je od oleja...olej ide z turba a v sani sa spaluje...je to iba minimalne množstvo oleja ktore ani nespoznas ze chyba...akurat mas asi tu hadicu prasknutu alebo zly spoj ked ti to ide von ...nemalo by to presakovat..
7.13, 7. 3. 2011, odpovědětVyřešeno prasklá hadice. V servisu už chtěl vyndavat turbo a dávat repasovat -idiot-
19.26, 15. 4. 2011, odpovědět