Zdravim alfisti ! Mam mensi problem ktory ma uz dost vytaca. Pri rozbiehani a potom aj na 2jke do 2 tisic otacok to tak trha pri zrychlovani nad 2tisic otacok to nerobi. Nie je to nejake extremne no znervoznuje ma to. Vaha vzduchu fungel nova! neviete kde moze byt problem ? diagnostika neukazuje ziadnu chybu
14.09, 6. 3. 2011, odpovědětSkus svíčky a cívky,mě to dělala svíčka..Výměna za denzo Iridium a byl pokoj.
15.49, 6. 3. 2011, odpovědětZW no ja skor preferujem vsetko bosch myslis ze ak by som tam dal bosch neslo by to dobre?
16.16, 6. 3. 2011, odpovědětMůže svíčka vypadávat za jízdy? Při normální jízde se nic neděje při sešlápnutí plynu víc k podlaze má zvuk jak kdyby vynechával válec. A otáčky jdou strašně pomalu
16.57, 6. 3. 2011, odpovědětA co lambda sonda? robi to pri plnom zabere ked zoslapnes pedal alebo len pri jemnom plyne?
12.30, 7. 3. 2011, odpovědětAno presne tak aj sa mi zda ze to niekedy jak keby vynechalo ale vyhradne iba na malych otackach do 2000 nad 2000 to uz je v pohode a ide jak dabel. Robi to pri plinulom zrychlovani auta na 1 a na 2 do 2 tis otacok a cim vacsie otacky tym sa to trhanie straca Lambda nehlasi ziadnu chybu na diagnostike vsetko ok.
13.27, 7. 3. 2011, odpovědětNo právě při nižších otáčkách mi to dělala právě elektrika,měl sem prasklou cívku a tím padem mi nešlo dost šťávy na svíčku.To byla moje závada Vyměnil sem a pro zichr sem dal denza které berou níň šťávy a měl sem pokoj.Zkuz a uvidíš..
14.50, 7. 3. 2011, odpovědětJa bych to povedal na tu lambdu...otazne je ci ti len citali chybove kody na diagnostike alebo aj skusali ake dava napetie a ci pekne kolise ako ma.
16.01, 7. 3. 2011, odpovědětno citali mi len chybove lody.,uz na tom pracujem - vsetky sviecky vymenim sak som ich este ani nemenil a dovie kedy to menil predchadzajuci majitel.
17.06, 7. 3. 2011, odpověděta ako zistím že je zlá cievka respektíve že dáva slabo šťavy ??
18.16, 7. 3. 2011, odpovědětok dakujem ,, na dve sviecky teda pripada jedna cievka? hm ..? mal som dole v sobotu kryt motora ale vtedy som sa nezameriaval na kontrolu sviecok a cievok. Po vymene cievky ti to teda prestalo robit a ide ti to plynulo??
20.27, 7. 3. 2011, odpovědětgondal: no ja si vlastne diagnostiku robím sam nakoľko mám soft aj taktiež aj diagnostický kábel,, no popravde test lamda sónd som nerobil.,,ja tam mám 3 lambda sondy :((
9.45, 8. 3. 2011, odpovědětPrd tri lambda sondy. Pokial mas soft Alfadiag tak zvol tu "Pre-cat lambda voltage" alebo tak nejak to tam je. Na neutral drz otacky okolo 2000 a sleduj ci lambda hodnota rychlo osciluje z 0.2V na 0.8V a naopak na nete je kopec grafov ako by to malo vyzerat. Ak nie vymen lambda sondu. Sviecky a cievky by toto nemali byt ale keby si sa predsa len rozhodol skontrolovat sviecky, tak nemusis kupovat nove, da sa od pohladu rozoznat ci dobre alebo zle alebo mozes zmerat medzeru na iskristi. A samozrejme v prvom rade by som na svieckach skontroloval ci su tam tie ktore tam maju byt, mne sa na jednej alfe stalo ze tam boli uplne ine a auto islo preto zle.
13.08, 8. 3. 2011, odpovědětSwarz: presne toto sa mi stalo s vahou vzduchu bola tam uplne ina z nejakeho ineho auta auto islo strasne zle neskor zdochinalo po vymene paradicka len este musim odstranit to trhanie. Takze skusim ten tvoj postup na lambdu. A naozaj tam mam 3 lambda sondy mozem ti to odfotit ak chces.
16.56, 8. 3. 2011, odpovědětPodívej se jestli nemáš prasklinu v umělohmotným přívodu vzduchu do motoru a to mezi váhou vzduchu a motorem.
17.49, 8. 3. 2011, odpovědětprednedávnom som menil váhu vzduchu a poriadne som všetko utesnil žiadna prasklina tam neni
18.13, 8. 3. 2011, odpovědětA jak jsou na tom rozvody, nedělali jste je náhodou? Toto může dělat i špatně nastavený rozvody.
19.44, 8. 3. 2011, odpovědětvymena rozvodov + vymena vsetkych kladiek a vodnej pumpy bude vykonana v piatok ! takze v piatok dam info ci sa nieco zmenilo
20.40, 8. 3. 2011, odpovědětHlavně je nastavit správně podle přípravků
21.18, 8. 3. 2011, odpovědětMichal2: budu mi to menit v Bosch servise tak snad maju na to potrebne vybavenicko ,auto som kupil ked malo 124000km teraz ma 141000km rozvody som nemenil a preto najvyssi cas, a pred zimou vymena variatoru a dvihatok ventilov
7.42, 9. 3. 2011, odpovědětchlapy takze dnes mi vymenili rozvody a vodnu pumpu no to jemne trhanie sa neodstranilo takze musim patrat dalej, asi to budu sviecky. zaujimave vsak je ze trhanie sa od 2000 otacok strati
18.30, 11. 3. 2011, odpověděttak ja mam podobny problem s mojou 1,6 kou, r.v.00,za studena je vse ok,ale po zahriati motora ako ma byt je to katastrofa,na volnobehu to kolise brutalne ze skoro zdochne, a pod 2000 ot. to trha, ale toto vsetko ked je motor zahriaty.menil som vsetky sviecky,vahu vzd., a aj rozvody komplet..uz mi to pekne ide na nervy. Diagnostyka cista..po desiatkoch hodin stravenych na nete uz neviek ako dalej..dik
19.02, 30. 7. 2011, odpovědětno ja o tom viem tolko že riadiaca jednotka blokuje výkon keď je studený motor a keď sa prehreje aspoň trocha tak ho odblokuje. ja mám tiež 1.6TS a keď naštartujem a pohnem sa tak musím na plyn šlapať trocha viacej a cítim také jemné trhanie keď idem konštantnou rýchlosťou cca 50-60 a nepridávam a ani neuberám a cca po 2-3km to prestane a je to už ok a motor reaguje na plyn normálne a už mi to roby odkedy som ju kúpil cca 8rokov ale počul som ze sa to dá odstrániť softvérovo no nič viac o tom neviem lebo som ani nič nehladal ďalej
20.39, 30. 7. 2011, odpověděttak problem vyrieseny,..bola to vzduchova priruba medzi vahou vzduchu a klapkou..nasiel som tam mini trhlinu kt som zatial len zaizoloval a motor bezi jako ma..fakt tomu este teraz neveriim..
20.33, 1. 8. 2011, odpovědětco znamena modry a zlty kabel na lamda sonde
1.28, 26. 5. 2018, odpovědětnapájení vyhřívání na širokopásmové lambdě
16.08, 26. 5. 2018, odpovědět