Zdravím,vyskakuje mi zpátečka na 1.9 JTD 16V..6-kvalt.Zařadit jde normálně,ale jak se rozjíždím(hlavně do kopce) tak prostě vyskočí.Na rovince když se rozjedu pomalu tak se to stává míň,ale taky stává.Ostatní rychlosti jdou v pohodě.Jenom když tam je neutrál a dám ho doleva a pustím tak je někdy takový zatuhlý,že se nevrátí zpátky. Řešil to někdo?? Moc díky
15.06, 14. 4. 2011, odpověděta mačkáš spojku?
17.04, 14. 4. 2011, odpovědětnějak nechápu otázku,samozřejmě že zmačknu spojku a při rozjezdu zpátečka vyskočí,ani nestihnu spojku úplně pustit.
21.28, 14. 4. 2011, odpovědětprevodovka ko?? ale to by dělaly problémy i normální rychlosti ne?
15.28, 22. 4. 2011, odpovědětAhoj, presne co popisujes se mi stava taky:o( Ale neni to nic hroznyho jelikoz jak rikas, tak s jinyma rychlostma problem absolutne nemam. To vyskakovani spatecky resim dvojim seslapnutim spojky pred razenim te spatecky ( tak zeby problem ve spojce???) a stane se mi to jen ojedinele. Jinak, ze mi zustava neutral v krajnich polohach a nevraci se do prostred, tak na to uz jsem si take zvykl. Driv mi to delalo problemy pri jizde se razenim 3ti rychlosti:o) Jinak se mi nezda, ze by byla prevodovka KO:o)) a jestli je tak at se to hlavne nezhorsuje a takhle KO prevodovku resit vubec nebudu:D
18.26, 22. 4. 2011, odpověděthodně zajímaví je,že to zatuhnutí(ten neutrál) vznikne až po zahřátí motoru. Když je studený motor tak se to krásně uplně lehce vrací. Taktéž spojkový pedál,po zahřátí jakoby ztuhne. Jinak dvojím sešlápnutím spojky si asi nepomůžu,myslím že to vyskočí vždycky. Pomalu si začínám myslet že je problém ve spojce,protože zabírá nahoře a v motoru něco nezdravě hučí. Nejlíp to jde slyšet když stojím otevřu dveře,vytočím motor a když padají otáčky tak tam něco dobíhá a dost to hučí,jakoby špatné ložisko nebo co.
9.51, 26. 4. 2011, odpovědět