Zdravim, mám 1,9 JTD 8V 77 kw. V sobotu jedu jedu, najednou auto chcíplo a nešlo natočit. Svítila kontrolka vstřiků (motorová část)....motor byl zahřátej jak prase a na diagnostice sem měl 65 C... Když sem šáhnul k termostatu, tak před ním z chladiče byla voda chladná a za nim z motoru byla vařící. Budík teploty mi ukazuje nesmysly....Vypadá to, že je zavřenej termostat a ani pumpa ho nepřerve. Otázka je, jestli to může bejt jen čidlo nebo termostat a čidla. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
17.49, 9. 5. 2011, odpovědětPodla toho co hovoris je to termostat na 99 percent a ked ti ukazuje budik zlu teplotu tak moze byt chyba v budiku alebo pravdepodobnejsie v cidle natermostate....Jednoducha oprava
18.21, 9. 5. 2011, odpověděta jak vies ze ta kontrolka znamenala prave prehriatie motora?
18.52, 9. 5. 2011, odpovědětVyndám termostat a dám ho vařit a pak uvidim....no v termostatu sou 2 čidla. Do budíku a na sepnutí sahar...No ta kontrolka neznamena přehřátí, ale všechno tomu nasvědčuje....dokud to uchlkadim (vypojim čidlo na sahary a ty jedou naplno, topení na max v autě tak ujedu po městě i 10 km ) se všim zapojenym neujedu ani 500 m. :-)
19.29, 9. 5. 2011, odpověděttak ho prevar v octe. mozno je zaneseny kamenom ak nepomoze tak vymena
19.37, 9. 5. 2011, odpovědětTakže: termostat jsem vyvařil, otevřel se....dal jsem ho zpátky a protékala mi tam voda, chtěl jsem ho dotáhnout a zlomil se mi šroub :-( teď shánim vývitník abych ten šroub dostal ven :-( Kamarád z autoservisu mí říkal, že to je na 99% snímač klikovky....každopádně mám objednaný teplotní čidla a ten snímač, dám vědět jak to dopadlo.
18.07, 17. 5. 2011, odpovědětAhoj, já mám podobná problém. Mám stejnou motorizaci a když zapnu klimatizaci tak se mi to také přehřívá na 110, pak ji hned radši vypínám. Sahary fungují jak mají hned po zapnutí klimy. Jaký tam může být problém?
11.36, 1. 6. 2011, odpovědětSnimac klukovky sa prejavuje tak ze auto normalne bezi a zrazu zhasne motor. Natocit ide az po nejakom vychladnuti a znova bez OK. O zavretom termostate som snad este ani nepocul, skor ze stale ostal otvoreny, ale mozne to je. Takisto dovodom velkeho prehrievania je uz stary chladic, ten spravi vela.
12.27, 1. 6. 2011, odpovědětMal som podobný problém,teplota nad 110 a viac, výmena termostatu nepomohla, až výmena chladiča, starý bol vypadaný. potom sa teplota nedostala nad 90 stupňov.
12.36, 1. 6. 2011, odpovědět