Zdravím všechny, mám menší problém s 156 1.9JTD, r.v.2000, 107 000km. Začalo to v zimě, kdy mně začla svítit kontrolka vstřikování, ale to jsem přisuzoval ztuhlé naftě. Když jsem auto projel, tak zhasla. Je to asi cca 18 dní, kdy mně během jízdy se znova kontrolka rozsvítila a auto začlo cukat. Po chvilce to přestalo. Zajel jsem na diagnostiku, ale nic to neukázalo. Zase jsem to přisoudil méně kvalitní naftě a tak jsem si koupil aditivum na pročištění palivové soustavy. Nějakou dobu byl klid a dnes se kontrolka znovu rozsvítila a auto nějak divně táhne. Na jedničku jde strašně do otáček a moc nejede a na trojku táhne zase moc brzo. Nevíte, čím by to mohlo být? Předem děkuji
18.30, 18. 5. 2011, odpovědětje divný že diagnostika nic neukazuje přinejmenším by měla ukázat uloženou chybu proč se rosvítila kontrolka
19.30, 18. 5. 2011, odpovědětno prostě nic neukazuje. Už jsem z toho zoufalý. Co by to mohlo být?
20.59, 18. 5. 2011, odpovědětno diagnostika to nemusí vidět, může se jednat o dočasnou závadu, když svítí....Až zhasne tak se chyba může z paměti ŘJ ztratit. Mám podobnej problém, taky kontrolka vstřikování, ale mě to chcípá za jízdy. Nejlepší je vozit diagnostiku u sebe a když se rozsvítí tak zkontrolovat.
22.44, 18. 5. 2011, odpovědětDavid: to že ti to chcípá za jízdy jsem řešil já před rokem! jakmile se auto zahřeje, tak ti klekne a nejde nastartovat a svítí kontrolka vstřiku, ne? Až pak jak auto trochu vychladlo, tak to šlo. Mě to dělalo čidlo otáček, když se zahřálo, tak se vypne. Cena 1500kč i s prací! Jinak na kontrolka vstřiku je napojeno tolik věcí, že pokud to neukáže kvalitní diagnostika (je diagnostika a diagnostika) tak čekat až ty problémy se budou častěji opakovat! Já mám benzín, takže u mě by to dělalo některé čidlo!
10.18, 19. 5. 2011, odpovědětTo je sice hezká rada vozit diagnostiku s sebou, ale kvůli tomu si ji pořizovat nebudu. Takový magor nejsem. Jsem včera přeparkovával a kontrolka zhasla. To se může projevit zase třeba za měsíc. Osobně si myslím, že je to něco týkající se palivové soustavy.
12.16, 19. 5. 2011, odpovědětVáha vzduchu ;)
0.19, 20. 5. 2011, odpovědětmě se rozsvítí kontrolka vstřiku pokaždý když se mi nezahřeje motor. Mám asi termostat v pi.. mám to furt na 50. Když je venku kolem 30 tak se to zahřeje a zhasne a už se nerozsvítí.
18.37, 3. 7. 2011, odpovědět