dobrý deň,chcel by som sa spýtať či už niekto menil žiarovky v ovládačoch kúrenia/klímy,prestali mi svietiť v ovládači na intenzitu fúkania a nastavenie teploty,mám rozobratú palubovku,tá konzola ovládačov je ešte uchytená na svojom mieste ale skúšal som to len tak zo zadu nahmatať a nič okrem konektora tam nieje tak sa chcem spýtať či ste to už niekto riešili,jedná sa o predfaceliftový model rok 98,za pomoc vopred ďakujem
11.42, 23. 5. 2011, odpovědětno riesili to mnohi a maju na to pekne spomienky :))) inac to je vsetko tu : http://www.alfa156.cz/hledej?q=vymena+zarovek
15.21, 24. 5. 2011, odpovědětpozeral som takmer všetky témy predtým než som sa pýtal no k ničomu som sa nedopracoval,budíky mi svietia už všetky,aj ovládače,stačilo po nich poklepať ale aj tak by som rád vedel ako tie ovládače rozobrať pretože keď je chladnejšie ráno tak jeden vrčí,časom to slabne a nakoniec to prestane celkom tak by som rád vedel ako na to,ak máte niekto link kde by som stiahol nejaký servisný manuál budem veľmi vďačný
12.38, 25. 5. 2011, odpovědětok. ak mas automatklimu tak ti vrci vrtulka vetracika co vhana vzduch na teplomer, ktory je za tou mriezkou na paneli. tu staci ocistit. k tym olvadacom . . . najprv musis zhodit plastovy dekel, ten co kryje budiky a je v nom popolnik. dva imbusaky su za ramikom radia, dalsie skrutky su pod ramikom manzety riadiacej paky, ta je len zacvaknuta na klipoch. popolnik tiez vyskrutkovat a odpojit kable. potom uz uvidis, ako sa ta krabica vybera, je to system " jezek v kleci" co znamena, ze ked ho chces vybrat, musis rozobrat cely tunel. bocne kobercove dekle su nacvaknute na klipoch z boku a tunel je skrutkovany pod sedackami aj vzadu pod vyduchmi vetrania. dobre je najorv vycvaknut plast s vypinacmi hmloviek a ovladanie zrkadiel a odpojit kable. predna kontrukcia tunela je zahaknuta do prislusnych plechov, a s tunelom budes musiet mykat do roznych smerov aby si ho prevliekol ponad radicku a rucnu. je to krasna a nezabudnutelna robota :) este je dobre mat par leukoplastov, lebo urcite sa dorezes na ostrych plechoch. potom su tam este nejake priecky, tie rozoberies kratkym skrutkovacom a krabicu s ovladacmi vytiahnes. ked tam mas zle kontakty, tak s bajonetmi ziarovciciek staci trochu pokrutit, preventivne by som ich vymenil alebo dal LED diody.
15.33, 25. 5. 2011, odpovědětfu no myslel som si že bude musieť ísť asi celý tunel von,inak je to manuálna klíma a vidím to tak že si to nechám až na nejaký dlhý víkend :) určite vymením všetky žiarovky čo tam budú,uvažoval som aj nad ledkami ale nemám s nimi dobrú skúsenosť,mal som ich v parkovačkách a veľmi dlho mi teda nevydržali.....každopádne veľká vďaka,keď viem ako nato bude sa to lepšie robiť,ešte raz ďakujem dosť si mi pomohol
13.02, 26. 5. 2011, odpovědětk tomu vyberaniu tej krabice s ovladacmi: teraz cez weekend som to menil a nemusi sa rozoberat tunel. Staci ten stredovy plast, popolnik, uvolnit tu krabicu, odpojit konektory, zatlacit pravy roh dozadu, lavy tahat von a je to. Vymenis ziarovky a tak isto naspat.
3.12, 2. 7. 2011, odpovědět