zdar pánové, je to normální že mám v hadici co jde z víka ventilů do hadice sání těsně před turbem olej (film ne plné), potom to nasává turbo a mám to i v intercooleru a dalších hadicích za turbem směr škrtící klapa... 156 2,4jtd 110kw 2002 má někdo stejný problém nebo je to normální?
22.04, 9. 7. 2011, odpovědětje to normalne, zalezi kolko ho tam mas. Turbo pusta olej do intercoolera treba tam liter doliat. Potom sa to dostane cez hadicu od intercoolera do motora a zvysi ti to vykon na maximum. Vtedy zarad 5tku a pusti spojku. Je to bezne s tym olejom, na dojebanych turbach :)
9.16, 10. 7. 2011, odpovědětna lavej strane pod prednym blatnikom je intercooler, odpoj hadicu, ak tam neni olej len mastne hadice tak to neries. Ked by ho bolo vela tak turbo prepusta olej a je napicu. Zajebe to cely system turbo intercooler sanie motora potom to bude dost napicu. Ja som mal v najnizsom bode asi pol deci oleja jebem na to. repas turba stoji 400eur, cely motor to iste. urobim rozvody nacapim nalepku hovna a najblizsich 10tis neotvorim kapotu.
9.19, 10. 7. 2011, odpovědětturbo mám po repasi, tak by snad mělo být v pohodě, ten olej se mi tam dostává ještě před turbem, jak jde hrubá hadice z filtru nahoru, potom váha vzduchu, koleno a vrací se dolů k turbu, tak asi 15cm před tím než se napojí na turbo se do ní napojuje tenká hadice která vede z víka ventilů (vačky), je to asi jen nějaký odfuk, stane se hodně když to zaslepím?
12.00, 10. 7. 2011, odpovědětTak to bych asi nedělal, je to odvětrání od vaček, dávaj tam odkalovač nebo tak něco.
21.51, 10. 7. 2011, odpovědětPánové řešíte malichernosti.Ten olej je normální.Ale jak čtu dál,tak o motorech moc nevíte,hlavně to nezaslepuj.
15.42, 11. 7. 2011, odpovědětkdyž nevíme tak nás pouč, proč to tam je?
15.53, 11. 7. 2011, odpovědětLaicky napsáno: No protože když je píst v kompresy tak vždy malinko pístní kroužky propustí tlak pod píst. To znamená, že se motor ze spodu tlakuje. Někudy se však ten tlak musí odpouštět, aby jsi neměl blok jak balonek. K tomu slouží odvětrávací hadička od klikové skříně. A kde jinde by jste ji chtěli umístit než tam kde není hafo oleje. Nejčastější umístění je na vačkách. Samozřejme ten olej tam při těch otáčkách nějaký bude. Je tam docela průvan. Stačí otevřít víčko na olej a uvidíš jak to funí :-)
16.01, 11. 7. 2011, odpovědětno takhle to stačí napsat a je to vyřešené, díky moc Mymiho, takže to nebudu vůbec řešit, myslel sem že mi kvůli tomu může auto kouřit, ale bude to kvůli něčemu jinému...
16.40, 11. 7. 2011, odpovědětA co zaslepit vstup do sání a odvetrání odvest do petky nebo nekde pod motor?
21.45, 7. 1. 2014, odpovědětnazdar pánové nemá někdo na prodej výčko od olej dík jiři
18.00, 5. 9. 2013, odpovědět