Dobrý deň prajem. Potreboval by som poradiť. Mám Alfu 156 1,9 JTD, 77 KW, ročník 1998. Teraz v lete asi po hodine jazdy som ju odstavil na pumpe a po cca 15 min som ju už nenaštartoval. Batéria je úplne nová, žhaviče tiež. Na diagnostike nevykazovala žiadnu chybu. Dokonca im štartovala na každý pokus. Tak mi tam poradili, že si mám vymeniť čidlo dolného úvratu valcov. No ale po výmene sa nič prevratné neudialo. Teda odišiel som zo servisu, odstavil som ju a už mi vôbec nenaskočila. Štartér ale cvaká, jeho počuť ako sa snaží. Čím by to mohlo teda byť??.. ako v rámci diskusie som sa už dočítal o relátkach, ktoré ovládajú čerpadlo a ventilátor. No pre istotu sa pýtam, či to nemá aj nejaký iný zádrhel, ktorý by bolo treba pozrieť. Ak mi viete poradiť tak mi prosím napíšte na daniel.danko@centrum.sk Vopred ďakujem.
10.08, 21. 7. 2011, odpověděttoto mi robilo ked som ju kupil. Nastastie som nebol kokot aby som vsetko co sa docitam hned menil, napr. baterku.Vymenil som akurvat palivovy filter a odpojil baterku na noc. rano zapojil a uz to chytalo. Je to vec porozumenia tomu nie trapenia sa co mas menit ... Casom na to prides.
10.57, 21. 7. 2011, odpovědětalebo sa opytaj honzu, radil feldu alebo polo. Myslim ze na skoda a vw forach ho najdes nick KKKT
10.22, 25. 7. 2011, odpovědětMě to dělá něco podobného...... šel jsem do alfy 156 1,9jtd 77kw, Ale mám na ní jeden problém, občas se mi stane že nechce nastartovat, většinou za tepla, ale nini to pokáždé...... cca 3x týdně, a auto je deně v provozu, vždy pomůže když odpojím baterku na pár minut a pak opět nastartuji, jenže nějak nemohu přijít na to čím by to mohlo být..... .....startuju třeba 3x a nic... tak odpojim baterku na cca 4minutky..zapojim, a chytne to na první nastartování.... pak to třeba zase 10x nastartuju normálně....
17.02, 28. 7. 2011, odpovědětmrkni na očko co máš kabel na baterku jeslti neni nalomenej pokud neni utáhnutej na baterce tak to může dělat
17.33, 28. 7. 2011, odpověděttak u mňa to bolo palivové čerpadlo.. ono chyba aj keď sa najprv neukázala na diagnostike, ale bolo počuť, že to čerpadielko melie z posledného, respektíve ani ho nebolo počuť pri otočení kľúčom.. rád by som chcel takto inak poďakovať Petrovi, ktorý na mňa zareagoval najskôr a navygoval ma smerom k nádrži.. Teraz mi moja 156 funguje ako hodinky.. vďaka za radu Peter.. : ))
13.14, 1. 8. 2011, odpovědět