Mohl by mi nekdo poradit zda-li se to vyplati? Mam moznost koupe Alfy Romeo 156 (1.8 TS, najeto 190tkm, v dobrém stavu, r. v. 10/1997, po výměně olejů filtru, stabilizatoru náprav aj. - vše doložim, výbava : el. okna + zrcátka, 2x airbag, mp3 CD panasonic radio, vzadu čirá optika + zadní krídlo, orig. alfa ALu kola, červená barva, tmavá okna). Majitel uvadi tyto nedostatky: "motor je bez vady....co je třeba udělat na autě:vlevo horní rameno-příčína lupání ve volantě, přední tlumiče- ty jsou ještě v pohodě ale jemné známky už jsou.Dále vzadu na nápravě zavěšení-jsou tam čtyři tyče - možná stačí vyměnit jednu dvě-ozývá se z nich klepání, a bude třeba udělat rozvody.jinak jsou to už maličkosti ...auto je v dobrém stavu. Je tam aktuálně měněný přední celý stabilizátor, celé servo i s pumpou a motorový olej ajiné kapaliny.Vady na laku jsou po sundání tuning prahů, protože tam zatékala voda a rezavělo to a teď tam jsou rozdíly v barvě po nástřiku" Cena: 80.000,- A kolik si myslite, ze by tak stala oprava zminovanych nedostatku. Diky moc :o)
9.18, 25. 5. 2007, odpovědětJá kupoval rok 98 s 170tkm 1.6 T.S, ve stejný výbavě v prosinci za 90.000,- a měnil jsem akorát termostat.Jinak ty horní ramena už začínám pociťovat taky,to prostě jednou přijde.Myslim že se o tom dá uvažovat.
11.01, 25. 5. 2007, odpovědětpokud bys chtěl dát dokupy všecko to co je tam načlý, tak se radši koukni po jíným autě, cenu zachovalejší kousku bys opravama přesáhl. můj názor :-)
11.49, 25. 5. 2007, odpovědětDiky, to me prave zajima, jestli ma cenu investovat do oprav nebo se radsi poohlednout po jinem :o)
12.13, 25. 5. 2007, odpovědětasi bych do toho nešel.. Je toho moc. vyjde Tě stejně na kilo a ani nemrkneš
12.20, 25. 5. 2007, odpovědětTaky jsem chtel koupit AR do nebo kolem 100tis czk, videl jsem 2, rocnik 1999 a 2000. Vypadali pekne, kym kamarat (automechanik) se na nich nepodival. Co mi rekl: jdi daleko pryc od tech aut... Nakonec jsem nekoupil za 100 ale za 138 a myslim si ze jsem to udelal dobre. Auto je bez nejmensich problemu, krome paliva a pojistky jsem do nej neinvestoval ani korunu...zatim...a podle mechanika zadne obrovske vymeny me necekaji. Vsechno funguje jak ma... Takze asi nic novyho nereknu: kdyz je neco levny, tak tam je i nakej duvod proc toe levny...
12.59, 25. 5. 2007, odpovědětRozvody jsou do deseti tisíc v Alfě, laciněji u malých autoservisů (pokud to auto neznáš a nevíš že byli 100% měněny, doporučuji vyměnit tak jak tak). Horní rameno stojí 2200Kč plus práce a vzadu to budou pravděpodobně silentbloky nápravy. Dražší bude je vyměnit než díly samotné (Pokud to bude zarezlé tak ti naúčtují extra práci cca kolem 5 - 6ti hodin). Takže by ses měl vejít do 25000 v pohodě. Raději ho nech prohlídnout mechanikem (nejlépe známým) než do toho půjdeš. Co se týče dražších kousků minimálně rozvody by jsi měl udělat v každým případě s vyjímkou "prokazatelně" vyměněných. Všechny ty choroby jsou bolestí každé ojeté Alfy 156 a neminou tě i když za ni dáš 150000. Cena auta nic nevypovídá o stavu ale o drzosti prodávajícího.Nejlepší je vždy pořádně prohlídnout a potom teprve mudrovat. P.S. pokud by jsi měnil na kterýkoliv TS 156tce rozvody, vem to i s variátorem. Poznáš ho podle klepání ventilů po nastartování (viz množství diskuzních příspěvků tady i na jiných webech o Alfách). Je to extra 5000 za variátor a budeš to mít v cajku.
17.43, 25. 5. 2007, odpovědět