Zdarec, chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s děláním laděných svodů na afu. Kamos si to dělal na mazdu a rikal ze je to poznat. Nechce se mi za to utracet hrozny prachy když mám materiál atd.... potřeboval bych spíš vědět jestli se to nedá nějak totálně podělat, nebo na co si dat pozor. Diky všem za odpovědi
22.38, 27. 7. 2011, odpověděttady se toho moc nedozvíš spíš nic tady lidi nemají prachy na nový brzdy,spojky,termostaty atd.....natož nějaký svody
22.43, 27. 7. 2011, odpovědětno ja taky ne :D ale jak sem psal...mam na to material a prostředky.
8.29, 28. 7. 2011, odpovědětJen tak svižně - laděný svody je potřeba přesně spočítat a pak vyměřit. Jde o délku každé té trubky. V podstatě jde otlakové vlny, které se šíří ve výfuku rychlostí zvuku, tak aby při "ideálních" otáčkách bylo takové šíření vln, že budou pomáhat "vyplachovat" trubky - tím se ti zvedá výkon. Napsal jsem to velice stručně, jestli se o tom chceš dozvědět víc, doporučuju Julius Mackerle: Motory závodních automobilů, Praha 1980
13.36, 19. 8. 2011, odpovědět