Zdarec alfisti, včera jsem si koupil svoje první jezdítko a to AR 2,4jtd 110KW, SW, r.v. 2002 ... béžová kvalitní kůže,8 airbagů,abs,esp,asr, tempomat, muzika BOSE,dig. klima, 16" liťáky, 138 tis. najeto ! Když jsem ji dnes před barákem na anglickým trávníčku otevřel všechny dveře a vokulil muziku tak málem ukápla slza ;) ,,, Teď k problému: když jsem doma pořádě pročítal servisní knížku ( chyba ! - až doma) zjistil jsem, že motorovej olej byl naposledy měněnej před 37Tis km . :( ,,,, auto je po 1. M. z německa kterej pravidelně servisoval ---- jen tu poslední doporučenou prohlídku vynechal a jezdil dál... řekl bych, že auto táhne docela dobře (turbo je pekelný), ale to je pouze moje zdání. Ptám se jaké podle vás mohou být škody a hlavně kolik od oka může stát jejich fixace ... odhaduji že první jdou do kytek kroužky -- ježděno na oleji Mobil 5W - 40
23.09, 6. 8. 2011, odpovědětJá si myslím že tam tolik najeto na tom oleji není majiteli se určitě ke konci nechtělo do autorizovaného servisu tak to dal někam jinam na výměnu a samolepku o výměně někam nalepily i z kilometry k motoru.A TED TO HLAVNÍ:JELIKOŽ JSME NÁROD CHAMTIVÝ TVÉ AUTO NEMÁ URČITĚ NAJETO JENOM 138 TISÍC ALE MINIMÁLNĚ 238-338 TISÍC A TATO SAMOLEPKA BYLA URČITĚ ODSTRANĚNA JAKO DŮKAZ V KOLIKA KM BYL OLEJ NAPOSLED MĚNĚNÝ.DÁ SE I UDĚLAT TEST V JAKÝM STAVU JE OLEJ JSOU NA TO TAKOVÝ SPECIÁLNÍ PAÍRKY OD FIRMY SUNOCO.
4.46, 7. 8. 2011, odpovědětNerealne, by si uz v aute nemal olej ale asvalt. Servisnu knizku cistu kupis za par korun, mozes si ju vyplnit sam... Nenariekaj a sprav na aute vstupny servis: vsetky komplet naplne: olej v motore, prevodovke, brzdova kvapalina, chladiaca kvapalina. rozvod motora, veci na drazkovom remene podla potreby. Kontrola komplet podvozkovych casti mechanikom, ak je nieco niekde chytene, vymen, inak to odpise dalsie diely okolo... Toto sprav, prides neskorsemu nariekaniu aky je to crep auto.
9.26, 7. 8. 2011, odpovědětnie prides, ale predides.
9.27, 7. 8. 2011, odpovědětV servisní knížce je zaznamenáno 5 prohlídek provedených v německu (razítka 2 různých servisů), kde se dělala standartní výměna náplní, na 100 tis. km i řemen . ve 138 000 byla na technické v česku kde se měninly brzdy s kotoučema, silentbloky ramen, baterka ... náplně tam ale nevyškrkali takže nevím na čem jsem. Uvedenému stavu kilometrů bych věřil protože je fakt krásná, nepopraskaná kůže, minimum škrábanců na karoserii. Je to prostě mazlik jak má být...
10.30, 7. 8. 2011, odpovědětjaké je rozmezí mezi 5 servisními prohlídkami v Německu? Myslím datum a rok.
11.00, 7. 8. 2011, odpovědět- první dvě prohlídky vždy po jednom roce a 20 tis. km,,, - třetí po dvou letech a 20 tis. km - čtvrtá už po 6ti měsících a 15ti tis. km ---- tyto mají všechny razítka 2* Scholz, IWM autohaus a autohaus ganzman - pátá po roce a 25tis km bez razítka , stav 101 tis km, měněn i řemen - šestá už v česku po 37 tis. km a 3,5 letech (tj. před měsícem) bez razítka - vyměněny ty brzdy atd. po emisích a technický jen dodávám, že u motoru je štítek se zakřížkovaným typem oleje a počtem kilometrů při výměně a doporučené příští výměně shodné se servisní knížkou ....... asi tak ;)
11.30, 7. 8. 2011, odpovědětchces to pocut? dokazem ti vyrobit vierohodnejsiu servisku. Staci auto napichnut na diagnostiku fiatecuscanom a budes vedet presne kilometre s toleranciou cca 5%.
14.29, 7. 8. 2011, odpovědětDokoncaa uz netreba ist ani do autorizovaneho servisu. Dam klobuk dole ked mas na tom tolko km. A zabudol si dodat ze ju mal dochodca v nemecku :)
13.13, 8. 8. 2011, odpovědětdůchodce asi ne, ale nějakej starší člověk nejspíš ano. Když si vemu, že jakožto první majitel kupoval funglofku za nehezký peníze a určitě většinu času ježdění strávil na dálnici páč páčka od tempomatu je druhá nejopotřebovanější věc v autě... první je loketní opěrka ;) ... vodící límce sedaček jsou takřka bez prasklin ... tento týden půjde na komplet výměnu filtrů, mot. oleje (bude selenia 5w/40 - v servisu mi bylo řečeno, že je to nejkvalitnější olej vůbec) a zvažuju i výměnu řemene, kladek + vodní pumpy ... filtry + olej za 6600 i s prací ... kolik odhadujete za rozvody s pumpou ? vejdu se do 7000 ?
18.40, 8. 8. 2011, odpovědětzbytečný dávat SELENII !!!! JE ZBYTEČNĚ DRAHÁ !!! POUZE REKLAMNÍ TAH VÝROBCE. JAKO KAŽDÁ ALFA CO VYJEDE OD VÝROBCE MÁ V SOBĚ SELÉNII, TAK TŘEBA KAŽDÁ ŠKODOVKA VYJEDE Z VÝROBY S CASTROLEM.... PROČ? PROTOŽE MAJÍ SMLOUVU S TÍM A TÍM VÝROBCEM OLEJŮ... U ALF JE DŮLEŽITÉ DÁT PŘEDEPSANÝ ČÍSLO OLEJE A DODRŽOVAT PRAVIDELNÉ VÝMĚNY... U ALF JE TO 10 TISÍC KM (NĚKDO BUDE NAMÍTAT, ŽE JE TO MÁLO) ALE JE TO TŘEBA JINAK JDOU MOTORY DO KYTEK... A PAK VĚŘTE TOMU, ŽE VŠE BUDE OK... NEBOJTE MAM TO VYZKOUŠENÝ.. PRACUJI VE FIRMĚ JAKO VEDOUCÍ DÍLNY. TATO FIRMA JEJÍŽ MAJITEL JE HRDÝ ALFISTA PROVOZUJE 21 ALFIČEK JAKOŽ FIREMNÍ AUTA PRO OBCHODÁKY A MISTRY A STAVBYVEDOUCÍ.... JE TO KRÁSA KDYŽ JE TO VŠECHNO POHROMADĚ :-) PROVOZUJEME OD 155, 156, 147, 166 A NEJKRÁSNĚJŠÍ 159.... SKORO VŠECHNO V NAFTĚ... S PRŮMĚRNÝMA KILOMETRAMA 260 - 300 TISIC KM... PS... DÁLE MÁME 2 MONDEA A TY JSOU NA DÍLNĚ S PORUCHOU TAK 1X ZA ROK, ALE KAŽDÁ ALFA TAK 5X ZA ROK. (NEPOČÍTÁM VÝMĚNY OLEJŮ A JINÉ NÁPLNĚ)
15.02, 10. 8. 2011, odpovědětlada blaha: mam pro tebe ty ctyri kolecka ale nereagujes. poslal jsem ti SZ.
21.08, 8. 8. 2011, odpovědětno 10000km je podla mňa málo ja dávam selenia racing 10w60 a mením ju po 17-18000 kedy ako? a mám nabehané 185000km a v pohode
18.59, 10. 8. 2011, odpovědětak by niekto mal zaujem http://www.autobazar.eu/sk/servisna-knizkahondafiatalfa-id1966169.html
19.42, 10. 8. 2011, odpovědět