Vy čo sa tu hráte na veľkých mechanikov, znalcov, konštruktérov a kadečo iné by ste sa mali zamysleť nad Vašimi "autami". Nieje výhra si kúpiť VW Prassat alebo Krochtáviu s tými traktorovými motormi. Alfu ste nemali v živote nikdy ani jeden z Vás. Čítanie príspevkov typu: len sa to kazí, daj to do šrotu sú úplne primitívne a zväčša ich píšu 18 ročný vodiči, ktorý sa vozia na autách svojich rodičov. Nikdo z Vás nedržal v ruke ani len olejovú mierku a nie to ešte sa vyjadrovať vo všeobecnosti na Talianské autá. Na vašom mieste by som si zobral do rúk časopisy typu AutoRevue a podobne a začal sa zaoberať tým na akých hnojoch sa vozíte vy. Zbohom (ne)priatelia. Začnite rozmýšlať...
21.51, 21. 8. 2011, odpovědětcuore sportivo
22.46, 21. 8. 2011, odpovědětNo síce mám len 19 rokov ale moju alfu by som nevymenil za hocijakú octaviu alebo passata,uz som na nej toho porobyl dost ale ked si to mam porovnat stymito autami tak som rad ze som rad.
23.37, 21. 8. 2011, odpovědětalfa ostava zeny sa menia ;)
9.09, 23. 8. 2011, odpovědětNemôžem reagovať, už som mal niekoľko aut medzi nimi bola aj alfa a bol som s nou čo sa týka jazdných vlastností a dizajnu velmi spokojný 1,9 JTD SW farba čierna , dovoz rakusko, na druhej strane je však nutné povedať že alfa je auto, ktorému sa je nutné venovať, a v prípade zanedbania niečoho sa to odzrkadlí v návšteve servisu. Označovať tých, ktorí jazdia v octaviách alebo passatoch tak ako je na tomto fóre je však až príliš vulgárne a zbytočne provokatývne. Autá sa nedajú porovnávať, ide o diametrálne odlišné kusy a triedy, passat, octavia lacné diely - ak sa vôbec pokazí, alfa krasne vozidlo, ale za krásu sa platí, t.j. po určitom čase návšteva servisu a zhánanie lacnejších dielov. Nie som ani za passat ani za octaviu ani za alfu, ale je fakt, že poruchovosť týchto aut je omnoho vyššia ako pri nemeckých autách, napriek tomu, ale sa určite k tejto talianskej krásavici určite vratim.
11.36, 23. 8. 2011, odpovědětdobra picovina picccovina piččččovyna, ze poruchovost talianskych aut je vyssia. Zase jeden hodnoti podla seba, pripadne si nieco precital o tom pekle vyplyvajucom s motora TWIN SPARK. Ked poviem ze nemam problemy s alfou ? Co uz neni zase poruchova ? Kazdy jak si posere tak ma a ked je ich viacej co si to nepriznaju zjebu to na znacku a tupci sa hraju na machrov - piččča to by sa s vw nestalo a podobne... V vw a o oktaviach su ti najvecsi experti :) fuck you
18.40, 23. 8. 2011, odpovědětkeby niekto čítal poriadne a mal IQ viac než húpací koník, tak pochopí, ale asi je to zbytočne veľká námaha rozmýšlať to čo čítam.
8.24, 24. 8. 2011, odpovědětkeby niekto poznal alfy dokonale nikdy tuto znacku nezmeni, a keby nemal iq hupacieho konskeho kokota tak alfu mimo talianska nedoveze lebo ostatne maju hnile kasne.
8.41, 24. 8. 2011, odpověděthttp://www.youtube.com/watch?v=AImgYxUyIsk&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=18EoXXl2ROA&NR=1 giulia 2012!!! :)))zaujimave zadne svetla jak turbo, slimak, zboku krajsie nez 159 a spredu akoze vecsie mito :)
8.16, 25. 8. 2011, odpovědětNo jo, ale BMW 1,6 a Alfa 2,5, tak to pak jo. Jak ale pojede dlouho BMW a Alfa, všimněte si prosím, že je to krátké video, protože pak BMW předjíždí a Alfě zaramplovala klikovka a stojí. Kdyby Alfa byla tak bezva, tak to video není tak krátký, nemyslíte? Hlavně slováci si vezměte zpět cikiny na slovensko!
9.22, 25. 8. 2011, odpovědětAudi, BMW a Alfa, Alfa nezvládla jako jednií 3:21sec. sledujte paka: http://www.youtube.com/watch?v=SxqBu3v5VMo&feature=related
9.28, 25. 8. 2011, odpovědětKdybys nemel v hlave nasrano, tak bys pochopil ze to je o koncepci pohonu FWD, RWD a 4WD... kdyby audi nemela 4x4, tak to taky neprojede...
11.16, 25. 8. 2011, odpovědětchcel by som sa spýtať či Alfa 156 1.9 jtd je spolahlivé autíčko pre začiatočníkov,
13.19, 14. 9. 2014, odpovědětno :) uz len na mna sa cakalo je mi to absolutne jasne... Takze vobec k prvemu prispevku - chapem ho ale tie casopisy tam si mozes akurat honit na nejakych kurvach. Lenze, ja povazujem za alfistu toho kto si vsetko opravi sam, nie ze ten dalej pod nim ze co vsetko porobil, ano dal do servisu kde ho dobre odrbali a on v zufalosti aby to jazdilo sa nechal osklbat. navyse horsia vec je ze su tam fuseri ktori sa ucia auta opravovat, no idiot tam dovezie auto na opravu v predstave ze toto je servis tu mi to opravia. Staic par slov aby clovek zistil aky ten personal vobec je ci maju v papulach alebo v hlavach. s skusenosti co som zaizl je to vsetko banda tupcov, a viacej sa naucim sam ako opravia oni. hovorim o sebe v zmysle ze som vzdy isiel pre rady ked som zacinal, mal som jtdcka ale uz by som ich nechcel, pretoze pod kapotu 156 nepatri nic ine nez twinspark. Dnes su tie motory povazovane za vrcholnu chybu znacky alfa romeo, lenze vobec to tak nie je. Neexistuje pri spravnom oleji a dolievani "dovolit" aby nastal ten problem ktory dnes kazdy pozna... jednoducho ak ide nieco nasucho zadre sa to. presiel som viacerymi TS aby som si to potvrdil, zodrane ojnicne loziska boli vzdy pricinou motora ktory zral olej, a ludsky faktor to pochova. Takze ako celok znacku hodnotim nadpriemerne lenze su v tom zufalci co si dokazuju ze maju nieco co je nad ostatne auta, to ano, lenze alfa romeo co ma 15 rokov je stary vrak ktory treba porobit aby s toho bolo auto co vozi a vyzera stale lepsie ako gyce dnesnej doby, najlepsie francuzske :) ale JTD su nesmrtelne ked sa ten system teda rail cerpadlo alebo trysky nezaseru spinavou naftou kde to prvy schytava drv ventil tak na olej nie su tak citlive takze to jazdi stale.... S V6 nemam skusenosti cital som nieco o rozvodoch ze napinacia kladka ked ma toho dost tak sa vysere na vsetky ventily :) ale inak ze tiez ok. Moj nazor pre tych co miluju s celeho srdca ktori skoncia na oktavii :) ucte sa pokial nie tak vas v servise odrbu viac nez dve 156 co sa daju po 800e kupit. Ramena rozvody a karosarina brzdy to by mohol zvladnut kazdy. Ale zaujimave je :) ze ked som zacinal s AR tak som niekde cital ze toto auto prerobi majitela na automechanika :) to plati, ale samozrejme neznamena to ze sa to jebe lebo je to talianske, jebe sa to pre zanedbanu udrzbu... Videl som olej co mal 30tis takze ak je problem 30eur za olej a filter potom sa necudujem ze su tu zadrete TS, pomaly vsetky maju rozdrbane ramena, vypadane chladice, zhavice odjebane alebo na TS sviecky ak NGK tak po konci dvojnasobnej zivotnosti :) pripadne lacne bosch brisk a tieto picoviny zufalcov co "miluju" a setria...
18.06, 14. 9. 2014, odpovědětano chlapec zaciatocnik :) motor 1.9JTD 77kW je najspolahlivejsi, nezozenies nic co ma menej nez 300tis nech ta netrapi keby mal aj 400tis, budu tam trochu klepat zdvihatka ale na to ser, vymen rozvody, zhavice nemusis vsetky iba tie co nejdu aj ked su kecy ze sa menia vsetky naraz co je v praxi picovina, olej tam drb bud seleniu TD alebo Shell HX7 diesel,vymen palivovy filter a voz sa. olej JTD zeru minimalne alebo vobec bez ohladu na kilometre. Skor ho zere turbo. Ak ti niekto ponuka JTD s vadnym turbom neber to lebo turbo zozralo olej do sania a motor je pridrety naspodu, inak by si ten debil za stovku na bazosi to turbo kupil...samozrejme nemusi byt zadrety staci odpojit hore hadicu do sania pozres vnutri ci to neni zajebane moc od oleja ale to je pre zaciatocnika narocne :)
18.10, 14. 9. 2014, odpovědětTak vyvedu Vás z omylu, je mi 39 a prošel jsem od Sierry v 90 letech, přes Chryslera, Mercedesa, Opel Omega, Forda, BMW, Mercedesa E a měl taky 4 roky Alfu 156 2,5 V6, už nikdy víc, nemohl jsem to prodat, šílený, furt jsem do toho dával peníze, sralo se to jako nikdy. Teď mám rok BMW E38, starej sráč, ale spokojensot maximální. Jděte s Alfama do hajzlu!
16.51, 16. 9. 2014, odpovědětto Honza: nejdříve k tím cikošom,vždyt si je sem sami voláte,když jste tak blbí,váš problém,,,ted k alfě: mám více let jako ty,co myslíš je to pravda?-já měl bmw e60 a katastrofa,se vším ,,audi 6 2,5tdi-nikdy více,,koncernová auta jsou traktory a auta spíše krabice o ničem.raději hromadnou přepravou,,,mám ted alfa 156 a max spokojenost,,,takže honzíčku,asi si natrefil na šunku a nebyl s ní spokojený,při počtě kolik si měl aut se ani nedivím,,,tohle tu už bylo,někdo jel do němec pro auto,dojel s ním do cz,prúměr 600-700km,no a pak napsal rozsáhlou recenzi na dané auto,odborník jak hovado,,takže si zajdi do bmw klubu a přečti si,jak si stěžujou majitelé aut značky bmw,,tohle platí o každé značce,,
21.21, 19. 9. 2014, odpověděthozno kupi jednu alfu a podla toho posudzuje znacku, pocitam ze tiez financne limitovana kupa ... nevadi nesmejem sa. Co sa tyka alfa romeo :) za tri roky som ich mal asi 18ks 156 kupa predaj po sebe a dve 166-2.4JTD. Nemal som nikdy problem aby som musel ist do servisu, ale presne povedane alfa ma naucila opravovat auta. Ze som pri prvej nevedel kde su horne ramena a teraz viem urobit generalku motora, na zaklade toho znacku posudzujem. Ze nemam problem, zase problem je ten ze v zivote som nemal ine auto nez alfa romeo, boli tam dve multiply 1.9/77kW a 1.6/76kW, ale to bolo cisto z nudy. Takze k tym nemeckym superkvalita ktora sa nekazi sa neviem vyjadrit, snad len ze kamarat dal passata 2.5TDI na diely lebo sa to zadrelo ale zase nesmejem sa a na zaklade toho neodsudzujem vw group. Nemcov odsudzujem na zaklade poruchovosti dielov Bosch v alfach, cidlo kluky samozrejmost, obcas cidlo klepania, uzasne cidlo tlaku oleja TS, bosch vahy bezne na jtd, lambdy doradu na TS, a RJ TS ani nehovorim. ale ja sa nesmejem jednoducho kazdy vyrobca ma nejake problemy serie a stane sa ze sa veci jebu vsak koniec koncov to navrhuje clovek a tak chyby sa stanu. Mozem porovnat akurat pomer dielov bosch co sa jebu na alfach, myslim si ze pre spolahlivost alf su nemci problem, nie taliani. nebudem hadzat vinu na drv ventily bosch ked vieme ze je to zasratou naftou, alebo zadieranie TS co je cisto vec dolievania oleja... Keby boli alfy take ako na tom jednom kuse tvrdis urcite nie som taky drbnuty aby som si napr po tejto co mam nekupil dalsiu... Alfa ma jednu vlastnost co ine auta s toho obdobia nemaju - radost z jazdy, posudzujem uz len ked sa pozrem na dizajn aut tej doby a uzasny TS ktory robi usmev na tvari a husiu kozu ako sa hrdo veziem :) ALFY SU SUPER, nie pre tupcov tym zruinuju financie aj to pri cenach v servisoch ... koniec koncov debilita uzivatelov nedolievat olej do TS odrovnala povest znacky a debilita honza a jeho podobnych to este v dnesnej dobe doraza. Kto tvrdi ze alfa je napicu je debil. a ze ti bmw chodi tak asi to mas po nejakom dedulovi a boh sa nad tebou zmiloval ze mas nejaky kus pre honzicka aby bol spokojny :) nemecke auta patria do srotu, uz od dizajnu su napicu, helmut ide do billy :) W
23.06, 19. 9. 2014, odpovědět