Tak místo rady jsem se dočkal akorát toho, že mi ten můj příspěvek někdo smazal.. Po vyčištění škrtící klapky nemůžu sundat otáčky z 1800. Pořád kolísají od cca 1800 do 2200 ot. Chtěl jsem se na ni podívat co dělá na volnoběh, sundal jsem hadici od sání, že se na to mrknu, ale už to nechtělo chytit. Chytlo a hned to zdechlo. Může mi někdo, místo smazání příspěvku, zkusit poradit?? Děkuji
9.02, 3. 10. 2011, odpovědětneviem aký máš motor ale asi to bude TS, mne to robilo tiež po vyčistení klapky a výmene krokového motorčeka.Mne sa to napravilo samo po prejdený asi 150 km sa r.j. prispôsobila a otáčky nekolíšu.To že ti to nechytlo ked si dal dole hadicu z klapky je ok, vzduch musí prechádzať od vahy po klapku bez jedinej dierky v tej gumenej harmonikovej hadici, ktorá vo väčšine robí problémy tým že saje niekde do nej falošný vzduch.
11.07, 3. 10. 2011, odpovědětotáčky se ti houpou protože jsi nenastavil na klapce nulovou hodnotu. Buď ji nastav, nebo se ti po ujetí pár km nastaví sama, až se ti zadaptujou hodnoty v ř.j.
11.36, 3. 10. 2011, odpovědětjoo sorry, mám 1.6 TS . Krokový motorrek jsem neměnil, chtěl jsem se k němu dostat a popřípadě ho promazat, ale nemám na to správný nářadí, abych ho dostal ven. Je na to nějaký fígl? A nulové hodnoty nastavím jen přes diagnostiku nebo to jde i nějak jinak? Díky za rady :)
17.30, 3. 10. 2011, odpovědětne meje to jo a ten krokač musiš vyměnit
20.48, 3. 10. 2011, odpovědětAle proč to začlo dělat ty problémy až po vyčištění?? No uvidím, zkusím s tím nějakou chvilku jezdit. Ve čtvrtek jdu na diagnostiku a pak se uvidí.
21.16, 3. 10. 2011, odpovědětZapomněl jsem napsat... Diag nic neukázala.. Tak s tím pořád jezdím :( Spotřeba kolem 10 :( .. Nechal bych to spravit ale nechci střílet do prázdna.. Nějaká další rada??
18.08, 10. 11. 2011, odpověděta co máš? benzín nebo naftu? jestli benzín tak 10 je celkem norma ;) :D jinak tenhle problém jsem měl taky, nejlepší najít kamaráda se 100% v pohodě dílama a zkoušet, lambda, klapka, váha.....já skusil uplně všechno a nic nepomohlo..poté jsem zjistil že byly o zub přehozený rozvody :) takže good luck
23.10, 13. 11. 2011, odpovědětNo táto téma sa vždy rozoberá ----mal som a sem tam sa objaví tento problem ----menil som lambdu a dal som tam origo,variator,váhu,rozvody,hadica ktorá vedie od váhy ku klapke/ to poriadne prekontroluj či nie je nikde dierka,prasklina-poriadne/ja som mal -tak aj to som menil,kúpil som diag. kábel aby som nemusel stále niekoho otravovať a začal som hladať príčinu-ona ti príčinu otáčok neukáže možno iba či máš lambdu OK, .Ale najdôležitejšie mať čistú klapku predčím začneš kupovať diely a skontroluj či sa ti poriadne zatvára lebo umňa to bolo v tom že som musel premazať tie hriadele po bokoch aby sa hned zatvorila.Tak nestačí mať čistú klapku ale skontrolovať či sa hned zatvorí ---ja som tam strekol trochu WD a bol pokoj a otáčky držia.Nakoniec reset RJ aby sa nastavily nové hodnoty, to už iba preistotu.Auto kludnejšie spotreba padla.Mám benzín 156 2,0
9.48, 14. 11. 2011, odpovědět