Zdravím. Chcem sa opýtať, čí nemal niekto podobný problém ako ja. Mám 156-ku 1.9 JTD 85 kw ročník '03. Po naštartovaní a prejdení menej ako cca 2 km zastavím (napr. červená na semafore..). Pri opätovnom rozbiehaní mi nechce isť motor do otáčok. Zaradená jednotka, pridávam, a ručička otáčkomeru stále kolíše okolo 1000 rpm +-100. Ešte horšie že sa ani nepohnem, tak o pár cm. Musím vyradiť rýchlosť, na neutrále pridávať plyn až kým nenaskočia po pár sekundách otáčky (1500-3000). Potom môžem isť ďalej. Ale nedeje sa to po naštartovaní, ale až po určitej dobe jazdy (cca 1-3 km), a zároveň keď už je auto zabehnuté (cca 5 km a viac), už s tým problém nemám. Ešte som odsledoval, že väčšinou sa to už nedeje, keď už nabehneme aj ohrev vzduchu. Vedel by mi niekto poradiť? Vopred vďaka za akýkoľvek názor. Pre informáciu, mal som slabé dva žhaviče, mam komplet 4 nové. Nemal som s tým problém 4 mesiace od kúpy auta, potom na jeseň to začalo robiť. a ešte možno nejaký súvis to môže mat : včera som prešiel niečo viac ako 1 km, niečo som vybavil a keď som chcel naštartovať, tak sa mi nepodarilo naštartovať na prvý krát, ale asi až na tretí alebo štvrtý, s malými prestávkami (cca 1 minuta). to sa mi stalo prvý krát. Ale bolo počuť, že motor pracuje, len akoby neudržal ťah. so slabými 2 žhavičmi som jazdil asi 7 mesiacov. A pravdepodobne mám aj zlý termostat už, čaká ho výmena. Ďakujem za informácie, ak sa to niekomu chcelo čítať celé..
13.49, 16. 1. 2012, odpovědět