Zdravim, prave jsem se stal majitelem tohoto "sportovniho" auta, nejsem moc technicky typ, tak se chci zeptat, jake mate zkusenosti. Mam AR 156 1.6 najeto 108tis. pred tremi mesici udajna celkova kontrola v servise, vymena rozvodu, oleje. Muzete mi poradit na co si dat pozor, jak je to se spolehlivosti, chtel bych s tim vyrazit do Italie na dovolenou ? Diky za rady :)
17.02, 1. 6. 2007, odpovědět...jeste jsem se chtel zeptat, jaka tam je udrzba, co kontrolovat, jake zarovky. Jsem v tomhle proste lama, tak se ptam u zkusenych
17.10, 1. 6. 2007, odpovědětJá mám též 1.6 a kupoval jsem jí vloni v říjnu zhruba se stejnými kilometry. Vzhledem k tomu, že jsem byl zvyklej na velmi dobrej podvozek u Mazdy se mi jízdní vlastnosti Alfy nezdály nijak vyjímečné, ale to jsem nevěděl, že podvozek není zdravej. Teď mám vyměněné přední horní ramena, jedno zadní rameno, tyčky stabilizátorů a už poznávám ty super jízdní vlastnosti. 1.6 TS je ten nejslabší motor, kterej se do 156 dává, ale i s ním předjedeš hoodně aut. Jinak platí obecně dávat si pozor na olej, já měním plnou syntetiku po 10 tis. Km, ve 120 tis. dej novej olej do převodovky. Z mého případu je zřejmé, že je nutno se věnovat podvozku, zvlášť na našich silnicích. Taky mne štvaly konektory bočních airbagů a když jsem byl už po třetí na diagnostice mazat stejnou závadu, tak jsem řekl, jestli se ještě jednou kontrolka rozsvítí, tak konektory vyhodim a dráty sletuju - to jsem včera udělal. Ještě je třeba mít čistej vzduchovej filtr, jinak trpí váha vzduchu. Dej Alfě lásku a ona ti bude ukazovat co v ní je. Jo a ty žárovky tam jsou H1 a H7. Já tam mám Eufab future light +30%, svítí podstatně víc než origo a než jsem prozradil co to je za žárovky, tak si každej myslel, že to jsou xenony. Mám je tam už víc než půl roku a neodcházej.
22.03, 1. 6. 2007, odpovědětDiky za info, jeste jsem zapomel dodat ze je rv 1998. Me se tahle Alfa moc libi, ale kdyz si tak o ni ctu, tak vsude ctu jak je poruchova. Muzete mi rict, v cem hlavne muze byt problem u tohohle rocniku, zvladne to delsi cesty cca 900-1000km v kuse ? Jake mate zkusenosti ?
8.35, 2. 6. 2007, odpovědětTam jde o to, že novější ročník (99, ale nevim od kterého měsíce) dostal lepší řídící jednotku. Jinak ty dlouhé cesty bude při dobré údržbě zvládat s přehledem, vem si však sebou olej na dolití - pokud to budeš v parnu po dálnicích, tak si asi trochu oleje přižere a na zpáteční cestě by mohlo být oleje málo.
8.48, 2. 6. 2007, odpovědět...jeste takova prkotina, jede mi pouze reprak u ridice, muzu si to nejak opravit sam, nebo radeji servis ? ...opakuju, nejsem zrovna automechanik :))
9.38, 2. 6. 2007, odpovědětOpatrně odlopni kryt, je na takových pružných úchytkách, reprák drží 3 šrouby. Pak vyzkoušej jestli je reprák dobrej - připoj ho např. na druhou stranu, kde to hraje, pokud bude hrát, tak je to v drátech, ty mohou být přerušené v tom ohybu, jak se zavíraji dveře - taková gumová hadice mezi dveřma a kastlí. Pak je možnost najít místo přerušení a spojit to a nebo natáhnout novej drát. Taky může být jen vypadlej konektor u repráku. Hodně štěstí.
10.16, 2. 6. 2007, odpovědětAhoj, zacni od toho nejjednodussiho, zapni radio a prubni pruchodky dveri, tzn. pri zapnutem radiu vyzkousej kontakt kabelu od repro v pruchodkach a to bud jejich stlacenim nebo krutem, uz nevim jak to lepe rict ). Ted si nejsem jisty jestli mas repra i v zadnich dverich ale snad jo. Pokud ti jde ale jen jeden pruchodky to asi nebudou. Potom zkontroluj jeste ISO konektor ze zadni strany radia, potom uz snad musis sejmout tapecy a mrknout na samotne repra. Pokud bude az potud vse OK muze byt zavada jinde na ceste,to uz je na promereni. Snad jsem na nic nezapomnel. Hodne stesti, cus Petan
10.17, 2. 6. 2007, odpovědětJá mám svého mechanika (kámoše) a k němu jezdim dělat téměř všechno i výměnu oleje. On při tom skoukne celý auto a za to nic neplatím, protože on ví, že když bude něco špatného, tak beru díly a nechavam to dělat u něj.
15.12, 2. 6. 2007, odpovědět