Poradíte mi někdo?Za jízdy se mi ozývá klepání z podauta.Jen v nižších rychlostech kolem 50km/h a hlavně při tom když sešlápnu plyn nebo ho pustim,tak to klepne.A ještě jedna věc.s mym servismanem přes motory od alfy jsem zkoumali že při nastartovaným motoru když vytáhnu měrku oleje v motoru tak mi z otvoru jde "kouř".To by ale prej nemělo dělat.Má s tim někdo zkušenosti?Dělá vám to někomu taky? Mám 1.8 TS 106kW rv.98 najeto 104tis.
21.33, 1. 6. 2007, odpovědětPoraďte pls...
11.19, 2. 6. 2007, odpovědětporadí mi někdo?
23.24, 2. 6. 2007, odpovědětTo klepání by mohla dělat poloosa. Ten motor - žere olej?
23.39, 2. 6. 2007, odpovědětNo mam to chvilku takže zatim nevim jestli to olej žere,ale zatim to nevypadá.Ještě musim nechat změřit tlaky na válcích a pak se uvidí jestli nejsou v háji kroužky.Jinak kdyby jste někdo měli problémy s motorem na jakoukoli alfu.tak v Chlumu u třeboně je servisman,kterej to má jako koníčka takže to dělá za levno.Stačí se mi ozvat.Dělá se mnou v práci a neni problém domluvit se.
12.26, 3. 6. 2007, odpovědětMám 2.O T.S. a když vytáhnu měrku po jízdě, tak se mi také kouří s otvoru pro měrku. Olej je rozpálený, tak pro to....
9.42, 3. 6. 2007, odpovědětNo myslím že přeměřovat tlaky nemusíš jestli máš najeto jen 104 tis. a maš 1,8 tak na to zapomeň. Kroušky musej bejt OK. A z pod auta to je širokej pojem. Musíš bádat z kterých míst to zhruba jde. Může to být od kola , od poloosy, z motoru. Jestli to dělá JEN čistě při jízdě tak od převodové skříně až ke kolům je někde chyba. Pokud to klepe při stojícím autě na volnoběh je chyba v motoru. Můžou to být zdvihátka ale i vačky nebo klikovka.
18.14, 17. 6. 2007, odpovědětNo kdybych věděl z kterých míst to jde tak to napíšu,ale nevim.někde jakoby od kol.ale nevim to jistě.
22.01, 17. 6. 2007, odpovědětSkontroluj či máš dobre dotiahnuté kolesá. Potom zavesiť auto na zdvihák a skontrolovať všetky guláky a silentbloky.
9.57, 18. 6. 2007, odpovědět