Zdravim alfisti,rozhodol som sa vymenit komplet rozvody na mojejalfe 156 2.0TS-kladky,remene aj variator,vsetko uz mam okrem vodnej pumpy ktoru tiez planujem zakupit.Chcel bi som vediet ci sa musi menit aj vodna pumpa aj ked si mislim ze ano lebo vymenim rozvody a po nejakom case vodna pumpa odide,prosim poradte.Vymenu rozvodov robim najme kvoli variatoru lebo okolo cca 3000otacok ma zvuk ako diesel aj pri nastartovani a uz mi aj sem tam zdochne najme ked vihodim kvalt,tiez ma velku spotrebu cca20eur na stovku a nema tah najme v nizkich otackach ako bi mala mat-je leniva.Suvisia tieto problemy s variatorom??Dakujem za vsetky rady
12.38, 19. 2. 2012, odpovědětzdravím, netreba uvažovať o tom vôbec, ked sa robia rozvody tak vymeň všetko a na cca. 80000km máš pokoj, možno by vydržala aj stará vodná pumpa, ale pri novom remeni a hlavne pnutí by mohla začať tiecť a výmena by bola nutná tak či tak. Čo sa týka variátoru a chovaním auta, tak ako už sa tu viackrát písalo, po výmene je auto živšie od spodných otáčok a nemá výkonovú rezervu v určitom pásme otáčok. Je to cítiť pri akcelerácii že má plynulejší rozbeh , samozrejme že lambda, sviečky, klapka a váha sú ok. Daj to najskôr na diagnostiku a tá prezradí viac. prajem príjemný deň všetkým
13.09, 19. 2. 2012, odpovědět