2.4JTD 100kW, rok98. Diag ukazovala P1320 snimac otacok vac/kluk hriadela. Vymenil som klukovy ten co je pod starterom NIC, vymenil som ten pri rozvodoch auto chytilo potom som ho zhasol, po pol hodine nenastartoval. zo servisu na lane (na lano). Vie niekto co s tym je ? Riadiaca jednotka ... ?
20.46, 10. 4. 2012, odpovědětMam presne rovnaky problem
20.53, 10. 4. 2012, odpovědětA diagnostika ti ukazuje neaku chybu?
20.54, 10. 4. 2012, odpovědětpozri ci ti ide podavacie cerpadlo v nadrzi..
22.24, 10. 4. 2012, odpovědětja mam podobny problem ako peter a mne cerpadlo ide http://www.alfa156.cz/diskuse/technika/148983
7.32, 11. 4. 2012, odpovědětvcera ako som to dotiahol domov som to hodil na fiatecuscan ten ukazal P1320 cam crank signal synchronization, teda ako pred vymenou vackoveho snimaca. potom P110 intake air temperature, a P101 mass air flow . Teda posledne je vaha vzduchu. odpojil som a auto nastartovalo. rano pri odpojenej vahe vzduchu zase nic. Rozmyslal som nad ECU ale volam chlapovi co ma vrakac a hovori ze si mysli ze je to vysokotlakove cerpadlo. Raz mi aj ukazala diag nieco v zneni low rail pressure, co by mohlo byt to. Takze na zaklade skusenosti nech som prinosny s praxe overene P1320 vobec neznamenaju na 100% snimace vack a kluk hriadela. Jedno rele pri baterke ma ohorety ten vonkajsi kontakt nastiekal som tam kontox a oskriabal kontakt, no nejde to aj po prehadzovani relatiek nie. Kazdopadne NEMOZE to byt vec kablov teda studenych spojov lebo nechytim sa toho a raz to ide raz nie. Vidim to teda na vysokotlakove cerpalo. Ma na sebe snimac ktory ked odpojim tak svieti kontrolka vstrekov, otocim kluc spet zapojim cidlo a uz vstreky zhasnu. Myslim si ze ked to nebude vysokotlakove cerpadlo a ti e relatka skoncil som.
10.27, 11. 4. 2012, odpovědět... myslim si ze to bude, :)
10.29, 11. 4. 2012, odpovědětja si myslim ze to bude na vysokotlakovom cerpadle snimac tlaku co je prisrobovany na cerpadle, na konci ma taku miniaturnu sietku, ktora sa vie upchat od necistot, potom to robi blbosti,
12.13, 11. 4. 2012, odpovědětPreco pises ze diagnostika nic ked ti to vyhaduje plno chyb ja som mal diagnostiku bez chyb co je horsie a nakoniec sa zistilo ze cisto novy snimac co smo vymenil bol v haji. Prajem ti vela stastia a toto mi presne robil DRV ventil co popisujes.
14.46, 11. 4. 2012, odpovědětkde je drv ? ja som dnes nieco urval, na to vysokotlak cerpadlo ide nejake cidlo, vytiahol som konektor a na dvoch torxoch ostal ako nejaky motorcek zasunuty tahal som tahal, podpacil :) a odlomil, nejaka vrtulka s gulickami neviem co je to za picovinu. Mozem to menit cele alebo sa to da aj samotne ? - ked by som bral ze je to drv a chcem len tu hovadinu zamenit za neposkodenu ...
20.36, 11. 4. 2012, odpovědětmam na predaj vysokotlak cerpadlo na 2,4JTD 100kW
20.55, 11. 4. 2012, odpovědětno google a alfa156.cz mi ozrejmili a vidim ze uz skoro aj vyriesili moj problem.DRV ventil je to co som odlomil :) niektori pisu ze sa im to podarilo neodlomit, mne zas naopak nevadi aj tak je v pici. Zasrany koniec bud so sitkom alebo nie, regulator tlaku paliva v raily teda vo vysokotlakovom cerpadle. Co mam nachystane na zajtra je cele toto cerpadlo, neviem ci sa mam srat s tym skusat len ten ventil, aj ked neviem ci to co som odlomil od tial zvnutra vytiahnem, no niekde zase pisu ze bola treba vymena celeho vysokotlak cerpadla. SKoda alebo neskoda snimaca kluky, vacky, nervov, beznadeji ... ked sa nachystaju trysky na slovo tak to predam. Rozmyslam preco mi ti moji majstri hovorili ze mechanicky nemaju uz po tych snimacoch vacky a kluky riesit ze treba ist za autoelektrikarom. Osiera jtd ako totalny odpad, podla neho je najlepsi diesel 2.0HDi, ale ked toto ma byt problem, jebnuteho regulatora a mimo toho ma ten motor nestal nic a to ma 309tis a ja mam na nom 11tis urobenych, no povedal by som ze skor sa jtd nerozumie ked povedal ze mechanicky uz nema co riesit, nez ze su to pice talianske... Ma profi diagnostiku ktora mu ukazovala teplotu motora 218stupnov a po tom ako mu to nanovo skapalo po vymene vack snimaca to napichol a ze no errors. dotiahol som to a doma hodim na cinu+fiatecuscan a krasne MAF, intake air temperature a p1320 cam crank signal synchonizaiton. tak volam vrakacovi ze maf on ze nech serem na to ecu vyhodila picoviny nech to zmazem, nikdy som vahu nemal vadnu a ze treba tam vy menit vysokotlak cerpadlo ze to tam odchadza... No chlap co ma vrakac nerobi to iba pokuka co kuka za roky a povie mi nieco co naozaj s popisom tohoto problemu na internete a mojho sedi a teda si myslim ze tam bude finalna ... ? V jednom servise mi povedali ze cidlo vacky nebudu menit lebo treba dat dole rozvodovy remen a rozvody na starych autach su citliva vec, v preklade idiot nevie robit rozvody. Ked osm to videl tak hore dve ozubene kolesa si zaznaci pozicie s fixou, uplne naspodu tiez, potom zvlecie remen, ako nazval "pripravkom" na ruru navarene dva sroby zaaretuje vackove ozub koleso, povoli tusim 17-19 orech a ideme. Posledna vec moze byt ked by to nebolo tym vysokotlakovym cerpadlom to, ze snimac vacky ma dva sroby a v strede v plechu vyrazeny kruhovy vycnelok. jedna strana je na srob desina hlava, a druha na krizovy srobovak alebo torx... no a ten mu nesiel odtiahnut jebal do toho sekacom az ho zjebal a potom odsekol. Takze mi drzi len na jednej strane. Ci ta vzdialenost neni problem. Ked ho vymenili auto nestartovalo asi 2 sekundy potom nabehlo, a zhasol som lebo som bol v garazi a mali za mnou auto. Samozrejme ked som chcel nastartovat uz to neslo. Vecer doma china diag a vyhodilo maf, odpojil som ju a auto nastartovalo. Tak som to vecer zhasol a od vtedy odpoji zapoj rozpoj atd, dead. ak to vysokotlak cerpadlo nepomoze nemoze to byt ecu ? ked hadze take picoviny raz vacka kluka snimac, potom maf, potom teplota vzduchu a stale nieco ine ... alebo ze by alfa uz v tychto dnoch isla s posledneho ?
21.04, 11. 4. 2012, odpovědětOdkial si? Do toho servisu uz nepachni su to amatery. Na rozvody nepotrebujes ani fixku su tam hore a dole znacky. Mne stacilo vymenit ten DRV ventil. Menil si aj ten druhy snimac otacok?
9.25, 12. 4. 2012, odpovědětzase co menil urobil lacno a spolahlivo. snimace rozvody nedojebal spojku..., dnes mu volam ze zas 40e ? lebo to chcel pri snimaci za zhodenie rozvodov, on je na japonske auta, ze dam ti zl avu ale podpises mi ze taliansku picovinu uz nikdy nekupis :) Takze ked to urobi uz to nemozem predat :) Mal som pred pol rokom 156 1.9JTD z talianska dovezenu nabehanych 295tis a nemal som taketo problemy. Toto je na sk kupene ked sa tu takto jebu veci motor ojebany od oleja kde sa da, neni to nejaka kurva stocena s 500tis ? ci uz nejde pod kytky. Ohladom tejto veci chcem sa spytat toho najlepsieho, teda toho kto ten problem mal, mozes mi povedat ci je staci vymenit len drv alebo cele cerpadlo ? ci je v nom nieco dojebavane viac nez ten drv, teda regulator tlaku paliva. Lebo ked sa to dojebalo ze som tomu prijebal nad 4000ot tak to skapalo, vypol som, zachvilu nastartoval a islo, naposledy neslo vsak samozrejme. Diag vyhodila p1320 cam crank signal synch, a low rail fuel pressure, to som si v naivite IT myslenia predstavil ako podavacie v nadrzi, takze ok je to vysokotlakove ale aby som necakal tyzden kym to urobia aj to za 40e ci nestaci tam vymenit ten sivy sulec co je nalezato do toho cerpadla osadeny teda drv... Zas keby ano, cital som an forach ze ked to neni presne to iste jebe tomu v otackach ...
10.26, 12. 4. 2012, odpovědětcr/cp1s3/r65/10-1s, 0 445 010 006, 772 00522, 5C. daj lacnejsie nez za stovku a berem.
10.32, 12. 4. 2012, odpovědětpocuj majstre (nick peter), keby si sa nevyjadroval ako primitiv, urcite by ti radilo viac ludi ale ked si precitaju tvoje slova, kazdy na teba z vysoka serie
12.15, 12. 4. 2012, odpovědětkeby si nemal nick ako primitiv urcite by si povedal nieco k veci a neriesil picoviny.
17.09, 12. 4. 2012, odpovědětaspom sa nehram na sekáča, kašli na to,
18.53, 12. 4. 2012, odpovědětmam problem s autom a nic ine neriesim, sekac si zatni do prstov aby si nepisal picoviny co ma nezaujimaju a vidis ze ani nikoho ineho. Vymenim cerpadlo nech forum obohatim o treti krok, teda vsade riesia vymenu snimaca kluky teda otacok motora, potom hore na vacke, a ked to nepomoze ? to som sa nikde nedocital tak snad drv, ked nie pojdem dalej, uvidis kde bude moj finalny prinos ci na vrakovisku alebo v com ten skurveny problem je. Tvoje picoviny padnu prachom a ja si vyriesim problem a obohatim forum. potom hovor o sekacsky primitivnych hrach. Bud rad ze som riesil tvoj stav ktory nestoji v tychto dnoch pre mna ani za komentar, no mas.
19.56, 12. 4. 2012, odpovědětmajstre, pises o probleme, ktora je riesitelny, som ti aj napisal ze podla mna je zly snimac tlaku na cerpadle, len sa cudujem ako to opisujes ako vidlak ktory sa nevie vyjadrovat, sama nadavka, chapes??
20.57, 12. 4. 2012, odpověděttoto forum je na tom zalozene :) najdeme sa tu :)
21.21, 12. 4. 2012, odpovědětdivny koniec toho drv iny nez som videl cez google, je to kratka rurka ktora zvnutra ma bud mikrositko alebo je zasrana, na konci gumenny prsten no nezodrany ako novy. teda neviem ci to je v tom, no uz je to zlomene tak to musim menit. Co tomu kurva je ... to je sila. Nakoniec trysky ?
22.11, 12. 4. 2012, odpovědětna tom ventile musia byt dve gumicky, ta prva je z tvrdeneho plastu ale je prerusena lebo by sa nedala natiahnut, hned na nej je klasicky gumeny O kruzok,ja som mal zlomeny na dve polky ten plastovy kruzok, nahradil som ho O kruzkom presne takim ako je ta gumicka, dal som dole to sitko lebo pod lupou som videl ze ma zasrane dierky, tym sa moj problem vyriesil ale diagnostika to nevidela
22.28, 12. 4. 2012, odpovědětodlomila sa mi pri vytahovani ta rurka ta ma na sebe na konci plastovy kruzok a za nim gumenny. ked sa pozrem do ziarovky cez nu je tam sitko to som prepichol s ihlou. Hovno s toho lebo uz je to odlomene takze musim zohnat ine, a to bude pondleok cele cerpadlo. uz to vymenim cele nez aby som to vytahoval nanovo a zase zlomil. Myslis ze by to stacilo len ten drv s ineho cerpadla nasunut do tohoto ? Byva drv problem sitka castejsi nez cerpadlo ? ja som najebal 52e za vakcovy snimac, 25e za klukovy snimac cele s robotou 130e ! a nakoniec stacilo prepichnut nejake prijebane sitko :)))) ?
8.50, 13. 4. 2012, odpovědětcerpadlo ide alebo nejde, nemoze byt ina chyba na nom, je to vyslovene mechanicka zalezitost, ak chces mam taky ventil doma aj cerpadlo, keby si chcel, som z prievidze, by som ti mohol aj drv zicnut, 0907614318
12.28, 13. 4. 2012, odpovědětvec sa ma tak ze car potrebujem co najskor aj ked je to asi tuzba nez realita. Potrebujem konecne najst problem, pretoze tie snimace vidim ze boli zbytocnost, robota zaplatena, teraz zase 40e rozvodovy remen dole vymena VC zase zbytocne ? zas tuzba/realita/sklamanie. Ten drv bys o m potreboval do utorka kedy sa ma menit cele to cerpadlo. Nevies ten drv po niekom poslat ? trnava
14.36, 13. 4. 2012, odpovědětnapadla ma jedna vec ci nie je mozne ze dany problem sposobuje palivovy filter. ma oznacenie fiat lancia alfa co sa zda na orig, co je hrozna predstava... Ako sa auto sprava ked ma stary pal filter ? Lebo vyberal som podavacie cerpadlo z nadrze, aj som s neho vytiahol ten motorcek a dole sitko je total humus, sice som ho vycistil ale najlepsie by bolo tankovat cez nejaku ponozku :)
18.40, 13. 4. 2012, odpovědětzajtra idem na montaz do trnavy, ak chces zavolaj mi a dohodneme sa
21.20, 13. 4. 2012, odpovědětstaci mi na test ten drv, rano ti zavolam.
22.14, 13. 4. 2012, odpověděttak to nastartovalo aj to opakovanee chyta, po 5km to skapina vyhadzuje kontrolku vstrekov, potom to prejde nieco no zachvilu nastartujem skape. fes diag ukazala fuel rail pressure. na mieste vo dvore som meral tlak cez graf v FES, ma okolo 300bar ale obcas to pada dole a zase hore. Pytam sa ci je to sposobene drv, sitkom na drv, alebo gumickou na drv alebo vysokotlakovym cerpdlom ...
19.03, 14. 4. 2012, odpověděttak som sa vybral este raz a po 2km to zdochlo, potom islo natocit, no dalej uz nie. Tak som s kufra vybral torx, a na srobovak gola sady nastrceny 6mm orech s jednym planom, sroby dole, so sestkou nasunut a odlomit cele to sitko. Nahodil som to naspet, hned to chytilo, presiel som 40km testovacich vecer o osmej, vsak adrenalin musi byt :) a moj problem je definitivne ukonceny. takze mili priatelia JTD motorov v krasnych alfa romeo autach, ak tomu drbe vzdy sa to da urobit a nevysvetlitelny problem moze byt uplna picovina. Na zahranicnych alfa forach som nevidel treti krok ked vymenia cam crank senzory co to dalej moze byt. Picoviny ako podavacie cerpadlo ked nafta vyteka s hadiciek k tryskam treba vylucit. Taktiez vymena vysokotlakoveho cerpadla ako mi isty chlap z vrakaca tvrdil, tvrdil ze dobre je to vymenit aj s cerpadlom lebo ze drv sa tazko od tial vybera, vsak aby predal cele cerpadlo. No ako v servisoch sa smeju ohladom informacii s internetovych for prave na nich a finalne TU od martinsalko ktory mi aj predal drv, som nasiel cestu k vyrieseniu problemu. Po snimacoch je to vzdy drv. Co by bolo dalej ak by to nebolo v prijebanom sitku, to uz neviem. Tipujem trysky ale to by bola posledna cast, potom uz len vec elektriky ak car nestartuje, a to je ta najhorsia cast. dufam ze sa mi to nestane.skurvene prehnite kable.
21.20, 14. 4. 2012, odpovědětChcem sa opýtať či ste sa niekto nestretol z problémom ktorý momentálne mám, Včera som prišla do auta otočila kľúčom a neštartovalo, točilo ho a nie a nie naskočiť. Dnes Rano som prišla do auta otočila kľúčom a auto hneď naskocilo, nechala som ju asi 5 minút bežať šla ako nová, potom som ju musela vypnúť a bežať do práce. Keď som prišla z práce alfa znovu pretacala a nenaštartovala. Vôbec tomu nerozumiem, viete mi niekto poradiť?
16.20, 23. 3. 2014, odpovědětTAK TAM NALEJ PP80 TEN JE NEJ PÍČO!!
15.12, 25. 3. 2014, odpovědětzdravím, mám taký problém že auto mi ostalo v 5-tis. otíčkach....pustil som plyn,vyhodil rýchlosť a auto malo 5 tis. otáčok stále......keď spadli otáčky tak to zdochlo a nešlo naštartovať.....po pol hodine som ho naštartoval.....ale mal silné vibrácie...+ dymí na šedo, diagnostika nič neukazuje....kompresie má dobré, rozvody ok, mal už niekto taký problém?
23.15, 13. 2. 2015, odpovědětTurbo vole ,zalil seš olejem písty a vznikl samozápal
19.58, 10. 2. 2017, odpovědětturbo na odpis, takto dopadnes : youtube.com/watch?v=en_wRrIwtls
21.14, 10. 2. 2017, odpovědět