Mal by som este taky dotaz: svieti mi kontrolka airbagu....co s tym, mam to dať na diagnostiku alebo tam bude nejaká poistka?
9.52, 7. 6. 2007, odpovědětJa stim jel na diagnostiku a našli mi vypadlej dratek pod sedadlem ridice.ZA 500Kč mi ho tam vrátili:)
9.57, 7. 6. 2007, odpovědětMne ta svina svieti uz neviem kolko.. Aj som bol na diagnostike aj mi to resetol... povedal ze je to OK.. a nic tam nebolo... Za 2 dni zas svietila.. Takze tiez mam asi nieco niekde vyskocene... lenze kde...
10.19, 7. 6. 2007, odpovědětSkus pohladat v diskusiach, vacsinou, to robi zly kontakt v konektore pod sedackou, prip zly odpor airbagu sedacky a ine.. treba patrat a skusat :)
14.26, 7. 6. 2007, odpovědětgonzales píše, že se i po opravě musí zajet na diagnostiku, ale co odpojit baterku na dýl jak čtvrt hodinu. Pak by měla jednotka udělat nové načtení. Nezkoušel to někdo? Já si jdu odpojit airbag do sedajdy a za čtvrt hoďky nashle..:-) ne, ale kdyby ste to zkoušeli, napište, jestli je to tak.
20.38, 12. 6. 2007, odpovědětOdpojením baterky airbagy nevymažeš, jedině diag.
20.47, 12. 6. 2007, odpovědětKontrolka airbagu mi svítí už asi půl roku, odpojil jsem baterku na 10 min, 15 min, 2 hodiny a furt to svítí. Prošel jsem tu kabeláž pod sedačkou, prostříkal sprejem a pořád nezhasíná. Mám diagnostiku a tak jsem to pochopitelně napíchnul a načetl chyby, půlka se jich smazala, půlka ne a kontrolka svítí pořád :-)) Zavolal jsem tedy tepixj na poradu i s diagnostikou a nic jsme s tím nebyli schopní udělat. Mimochodem to začalo svítit po té, co jsem vyměnil alternátor - je to ten samej co tam byl, jen má total repas... Nevíte někdo náhodou o někom z Prahy, kdo umí do ŘJ airbagů na AR 156 2.4 JTD SW 10/2001 nahrát nový software ? Za informaci vedoucí k odstanění této závady jinou cestou, než tragickou návštěvou autorizovaného servisu a koupí new ŘJ, slibuji velkou čokoládu jako odměnu !
7.46, 15. 6. 2007, odpovědětKdybys měl cestu kolem plzně (po dálnici) tak na sjezdu nýřany asi deset km za plzní zajeď do tlučný. Je tam autoservis Josef Klug, dělají úplně všechny auta. Michal syn majitele je špičkovej diagnostik( píše články např.i do časopisu auto expert) a ten si myslím, že by si s tím dokázal poradit 775329981
11.34, 16. 6. 2007, odpovědětNo ja som niekde cital, ze to moze robit aj zle ukostrenie, tak sa vraj doporucuje vycistit vsetky ukostrenia (motora, baterie a co ja viem co este).. Boli vraj aj take pripady, vraj... :)
10.39, 19. 6. 2007, odpovědět...schnell@seznam.cz
7.47, 15. 6. 2007, odpovědětJá k němu občas zajedu ,řekl mi at usřihnu všechny konektory a sletuju kabely natrvdo,potom at přijedu že mi to zhasne..bohužel jsem na to ještě neměl čas tak nemůžu říct jestli to funguje..4janyh: jinak jsem z Nýřan tak jestli jsi od někud z okolí můžem někdy dát řeč..:) mail: umakart.hallogen@quick.cz
13.43, 16. 6. 2007, odpovědět4janyh:tak kdybys měl chut někde pokecat dej vedět na mail v Plzni jsem skoro každý den
16.18, 17. 6. 2007, odpovědětMe se vzdycky rosviti s ostatnima, ostatni kontrolky zhasnou, ale airbag jeste chvilku blika. Je to v poradku nebo by uz nemela blikat?
11.00, 19. 6. 2007, odpovědětNo mne robi uplne to iste. Vsetky kontrolky zhasnu, ale Airbag este asi 3 sek. blika. Ja som myslel, ze je to normalne. Zeby nie?
16.15, 19. 6. 2007, odpovědětaj mne blika ale az potom ak niekto sadne na sedacku a nepriputa sa. ozaj o rok mi konci zivotnost airbagou,ako to vyriesit potom? zrejme ostanu svietit kontrolky a budu nefunkcne
16.30, 19. 6. 2007, odpovědětnie ako? mozes mi to vysvetlit,lebo chcem aby boli funkcne.a nove budu asi drahe
8.07, 21. 6. 2007, odpovědětaj mne stale svieti kontrolka na airback a na diagnostike je vsetko ok.mam ale iny problem. ked pustim ventilator a dam si ofuk na okna, stale mi to ide na nohy.aj ked dam na stred , stale to ide na nohy, klima to iste.mate podobne skusenosti?
15.37, 22. 6. 2007, odpovědětS tou reaktivaci by mne to taky zajimalo, nemate s tim nekdo zkusenost? Na nohy mi taky fouka porad. Ale stejne jakou u Alfy 156 mi to na nohy fouka porad i u novyho i staryho Brava. To tak asi Taliani holt maji. Mam pocit, ze to snad ani nefouka, ale nezavre se to tam, takze tam porad nejaky vzduch jde.
7.58, 28. 8. 2008, odpovědětTak jeste ke kontrolce airbagu - mne to u AR156 na diagnostice dokonce hlasilo vystreleny hlavovy airbag ridice, i kdyz auto nejevi znamky bouracky. Dneska mi jeden technik od Fiata rozpojil a znovu spojil konektory v kufru a kontrolka uz po startu spravne zhasina! Takze dva zavery: 1) I kdyz to hlasi vybuchlou naloz, porad to muze byt jen blby kontakt, 2) I takovou chybu si dokaze ridici jednotka sama odstranit (resp. predpokladam, ze chyba zustala ulozena, ale pokud neni zaznam v crash data, tak kontrolka po odstraneni problemu zhasne sama). Musel ale klicek zapinat dvakrat, napoprve to nezhaslo - asi i tohle ocekaval.
13.32, 29. 8. 2008, odpovědětKontrolky jsem uskripal a uz neblikaji.... :-)) nema cenu se starym pekacem litat nekde po servisech a zbytecne utracet penize....
15.31, 29. 8. 2008, odpovědětnemate nekdo jednotku na airback????
18.19, 31. 5. 2009, odpovědět