Jelikož jsem tady četl spustu bezradných dotazů jak vyřešit nesedící kryt airbagu spolujezdce tak přidávám svojí trochu do mlýna :-) Koupil jsem 2.4jtd 01, předtím jsem měl 2.5 V6. U dvaapůlky to nebylo tak brutální tak jsem to neřešil ale u nynější alfy byl kryt opravdu hodně nedosedavej. Zjistil jsem že je ulomený "cvoček" v levém rohu krytu. Po dotazu mého vrchního mechanika mi bylo řečeno že jedině nový jelikož je konstruovaný tak aby se v případě vyhození airbagu ulomil. Laboroval jsem co s tím a nakonec jsem zabil dvě mouchy jednou ranou :-) :-) :-) vyndal jsem teda kryt bagu, vycvaknul oba ulomené cvočky, ty cvočky mají dvě hlavičky, jedna drží přímo v krytu a případně se utrhne, druhá s komplet cvočkem zůstane v dírkách. Zkrátil jsem je teda o jednu hlavičku a do krytu uchytil až za tu druhou. Odmontoval kastlík abych se zespodu dostal na tyhle "cvočky" a zamáčknul kastlík zpátky.... tudíš cvočky jsou kratší a víc přitáhnou kryt airbagu takže krásně sedí. Zároveň tam nejsou nijak násilně takže stačí menší síla a vylítne airbag tak jak má :-) Snad jsem to vysvětlil dost polopatě protože výsledek je víc než zdařilý a kryt tam sedí naprosto super a nikde nepřečnívá roh jako tomu je u 90% alf. Těch zbylejch 10% je na tom taky dobře ale stejně jim to nesedí tak pěkně jako teď mě :-D :-D :-D doufám že to někomu pomůže....
23.07, 25. 6. 2012, odpovědětparada, diky. co ja viem, tak to odstava na kazdej druhej a nie je to pekne :)
23.57, 25. 6. 2012, odpovědětNo právě, mě to taky sralo.... kazí co celej ten krásnej interiér. Mám z toho radost a vypadá to super :-)
11.00, 27. 6. 2012, odpověděta jak se prosim vytahuje ta krytka airbagu u spolujezdce? musi treba spodni kastlik dolu, nebo nejak zapacit a prohnout samotnou krytku?
20.32, 7. 10. 2013, odpovědětstaci podpacit, napr. skrutkovacom. krytka je len zarazena zvrchu. inac tie odlomene klipy sa daju v pohode objednat vo fiate ( cena je ale strasna, u nas cca 3 E/ks za bezvyznamny kusok plastu ), cislo dielu je 71713084 a vyzera to takto : http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/n20AAOxyRHdR2nO6/$(KGrHqF,!rkFG9-UJZ!NBR2nO6ZqE!~~60_35.JPG
6.43, 8. 10. 2013, odpovědět