Ahoj, mám následující problém- Alfa mi minulý týden nechtěla nastartovat-zahřátá po obědě. jako by tam nešel benzín- nakonec se umoudřila a dojeli jsme do servisu na diagnostiku- tam zjištěná lambda(ta je na každý diagnostice) a hlavně snímač otáček na klice. Dojel jsem dom a tam definitivně konec. Tak jsem koupil snímač otáček-Facet a po super akční adventuře z heveru vyměnil . Přesně podle návodu servisáka...hned po výměně Alfa na druhý brnknutí chytla a já myslel, že je pořešeno. Bohužel ráno nechtěla naskočit, až po prošlapání plynu-cca na 6 pokus,ale chytla a pak normálně ok. To všechno až do tý doby, než ji zase odstavím na noc třeba. Už jsem zkoušel odpojit baterii na dýl aby se resetla ŘJ..nic. Dneska mě napadlo, zkusit ji trochu protáhnout, protože jinak nechcípá..nic...jak už jede, tak bez problémů. No a nad 4500, prostě nejde do toček, začne houpat..chtěla by, ale jako by jí došel benzín. Při jízdě nic, ale na volnoběh jí to taky nejde a navíc blikne červená kontrolka motoru. Váhu vzduchu jsem zkusil odpojit a nic...beze změny... Nenapadá vás něco? je to 2.0 TS 114kw.
7.16, 9. 7. 2012, odpovědětMám úplně to samý.Čidlo na klice nový na vačkách taky.Možná vstřiky....
8.10, 20. 7. 2012, odpovědětvadny regulator tlaku paliva nebo ucpany filr paliva
14.26, 20. 7. 2012, odpovědětTak pořešeno- diagnostika ukázala chybu čidla otáček.. Takže kdo si ho budete měnit sám...na čidle FACET je taková libůstka..kromě těsnící gumičky je na něm ještě navlečenej plastovej kroužek o tloušťce cca 0,5mm- ten jsem tam přehlídnul a nechal ho tam-tím pádem čidlo nedocvaklo úplně jak mělo a nečidlovalo :smt021 Legrace je, že prej na čidle od Bosche je ten kroužek napevno a tam se zase musí vytáhnout gumička :smt102 Prostě nic není jednoduchý :smt013 Díky všem za pomoc a třeba se z toho někdo někdy taky poučí :smt033
9.42, 20. 7. 2012, odpověděta teplota motoru je ok ?
15.26, 20. 7. 2012, odpovědětspis vody
20.22, 20. 7. 2012, odpovědětZdar no mne tiez take daco roby kazde rano ale po chvilke je ok.Tiez neviem co to moze byt lebo akokeby nemala bendzin.
8.20, 21. 7. 2012, odpovědětto ze nastartuje ? a otacky ti jdou pod 1 tisic a za chvili je to ok ?
19.01, 22. 7. 2012, odpovědět