Zdravím chlapíci rad by jsem se zeptal jestli nevíte náhodou kde se na 156 odvzdušňuje spojka bo se mi začal propadat pedál:-( nejspíš mi začalo téct vypínací ložisko
17.08, 11. 7. 2012, odpovědětZdarec, odvzdusnovaci venti je primo u spojky na pomocnem spojkovem valci. Ten je primo pod baterkou. A jestli ti ten pedal jen kousek ze zacatku lita, tak je tove pojeni pedalu s hlavnim spojkovym valcem.
19.41, 11. 7. 2012, odpovědět*tak je to ve spojeni
19.42, 11. 7. 2012, odpovědětjo jo to mě taky napadlo že by to mohl dělat o začalo to pomalu a pak se začal propadat vic a víc vyzkouším odvzdušnit a když to nepomůže tak ho holt budu muset vyměnit
20.16, 11. 7. 2012, odpovědětHej, borci poraďte. Mám stejný problém. Před dvěma roky jsem měnil komplet spojku Luk a ložisko Valeo. Okey. Funguje. Zatím jsem najel asi 20 000 Km. A poslední dobou se mi začal taky jebat spojkový pedál. Ten funkční zdvih je úplně dole pár cm, pak to je až nahoru úplně volné (3/4 celkového zdvihu), musím to zvedat až nahoru nártem nohy. Čím to je? Jaký tam je mechanismus v uložení toho pedálu? Prý je tam nějaký silentblok a mechanismus... A nebo to je v tom válci? Kam se mám zaměřit? Ještě nikdy jsem neměl ani u jiných aut problém s pedálem spojky, tak fakt teď nevím, co a jak. Díííík za info.
14.28, 13. 7. 2012, odpovědětjinak jsem to chtěl tedy zkusit odvzdušnit a pod baterkou jsem nic nenašel na převodovce kam vede hadička tak je takovej gumovej kryt když jsem ho oddělal tak je tam odvzdušňovák ale není klasickej na povolení nemá žádný osazení je tam naatvrdo přidělanej jak funguje ? je tam jen nějaká kulička která se má stlačit něším špičatým uvnitř bo jak ho mám otevřít ?
16.39, 13. 7. 2012, odpovědětU te hadicky na prevodovce je zavlacka tu mirne nadzvedni a odvzdusnovak vyskoci sam ale dej pozor az nevyndas zavlacku celou taky jsem nemel pomocnej spojkovej valec.
16.21, 20. 10. 2012, odpovědětZdarec chlapi. Mám podobný problém. Odešla mi spojka, jen nevím, zda válec, nebo celý vnitřek. vím, že výměna není levná záležitost, tak bych raději zjistil, zda nemůže být špatný jen ten válec. On té doby, co už nemůžu zařadit, tak pedál má menší odpor a zkoušeli jsme to ovzdušňovat a nepomohlo to. Dík Venca.
16.42, 23. 10. 2012, odpovědětZdravim lidi potreboval bych poradit normalne sem se rozjel a neco mi prasklo u praveho kola jel sem dal po 100 metrech sem slisel strasne velky rany tak sem zastavil a hledal o co jde nic sem nenasel a kdyz sem sedl zpet do auta zaradil tak nic auto nejede na zadnou rychlost rychlosti tam jdou ale nic se nedeje nmam to vyhodit nebo co stim diky
0.11, 2. 11. 2013, odpovědětpre zaciatok asi staci vyhodit tu zlomenu pravu poloos alebo vysypany klb, nie ?
19.19, 2. 11. 2013, odpovědět