Už jsem se ptal níže ale nikdo mi neodpověděl, když přidám a pustím plyn tak při tom puštění plynu si turbo dost hlasitě odfoukne.... takový pchuuuu. Potřeboval bych vědět co to může bejt protože to divně táhne, pokaždý spíná v jinejch otáčkách a s jinou razancí, někdy ve dvou, někdy ve třech, někdy zarve do sedačky, jindy plynule, někdy táhne v celým režimu, někdy zas třeba ve čtyřech tisících končí.... co to může bejt?! Jsem lajk na auta, takže kdyžtak prosím polopatě.... jedná se o 2.4jtd 103kw
19.50, 31. 7. 2012, odpovědětmůže to byt vaha vzduchu... doporucuju diagnostiky jestli nic neukze zkusil bych tu vahu vzduhu .... a turbo by melo mit takovy pisklvy zvuk ne tak uplne nevim jk to popsat ale pole toho co pises by to melo byt ok zkus tu vahu
19.59, 31. 7. 2012, odpovědětno já právě na diagnostice byl, ta nic neukazovala, turbo jsem měl na kontrole a je OK, váhu vzduchu vyndal, vyčistil, egr vyčistil, rozhýbal a zaslepil a furt to samý :-( a hlavně, to auto nekouří, otáčky nekolísaj..... nevím už vůbec co to může bejt. Jsem z toho fakt nešťastnej protože někdy při přeřazení výkon padne úplně, pustím a přidám a je to zas ok....
20.20, 31. 7. 2012, odpověděttak to potom nevim ale turbo vypina kdyz je vadna vaha vzduchu a vycistit ji nekdy nepomuze spise to domrdas...
14.30, 1. 8. 2012, odpovědětaha, mně ještě napadlo jestli teda nějak neutíká v oblasti tý váhy vzduch.... že by se to prjevovalo tím odfukováním a zároveň občasným výpadkem :-) mrknu na to dneska ale fakt už nevím co s tím.
14.55, 1. 8. 2012, odpovědětfiatecuscan / vymena turba
10.05, 2. 8. 2012, odpovědětalebo dodrbana hadica in out vzduch
10.06, 2. 8. 2012, odpovědětTurbo bylo venku a je v pořádku, nic s ním není.... váhu jsem zkusil odpojit a jelo to bez ní úplně stejně jako když jí mám připojenou akorát to víc kouřilo.... tak nevím. Koukal jsem všude možně na hadice, stříkal mejdlovou vodu a nikde žádnej únik :-(
8.28, 6. 8. 2012, odpověděta je to tady Podle me je to na 100% vaha vzduchu. vahu muzes cistit pouze isopropylem nicim jinym ... vymen vahu...
23.15, 7. 8. 2012, odpovědětv sobotu jedu vyměnit váhu, filtr palivovej, vzduchovej a případně budeme přehazovat kravinky z jiný alfy tak na to snad příjdu.... pokud to půjde píchnem to na diagnostiku a budeme to projíždět.
23.39, 9. 8. 2012, odpověděttakže jsem vymenil váhu, palivovej filtr, vzduchovej, pročistil hadice, vyměnil snímač tlaku a ........... definitivní ortel byl ten ventil ovládající tlak turba hned u přední masky. Vyměněn a jede to konečně tak jak má :-)
21.48, 13. 8. 2012, odpovědětaspon si si urobil mensiu generalku ked uz nic :)
22.19, 13. 8. 2012, odpovědětchlapi ja ked som teraz siel z domu do holandska tak v nemecku som mu prikuril a auto nic proste ziadny vykon tak som pustil a prikuril opat a uz to slo. tak mi to urobilo asi 3 razy a potom uz dobre tak tiez neviem ci to nemoze byt tym ventilom co ovlada tlak turba? plz ako sa sa da vyskusat ci je dobry? alfinka mi postala asi rok doma. nechodilo sa s autom vela takmer vobec. je to jtd 85 kw dakujem
22.46, 13. 8. 2012, odpovědětod zaciatku, ako citam komentare som mal na jazyku napisat, ze to bude ovladanie naklapania lopatiek turba... pozeram, ze problem vyrieseny, tak nech teda sluzi!
22.56, 13. 8. 2012, odpovědětProblém tohodle je v tom že to může bejt vážně hodně věcí, nejlepší je mít někoho s funkčním autem, zkoušet a zkoušet.... já to měl o to horší že to auto to chvilku dělalo, pak zas ne, pak to zabralo v tolika, pak zas v tolika.... byla prdel s tím třeba předjíždět když vás to zarvalo do sedačky a pak nic :-D jinak chci moc poděkovat Martinovi L. z Benešova kterej alfy dělá, věnoval se mi celou sobotu, ochotně mně svojí 159 dovezl i pro řemenici asi 50km daleko a hodně mi pomohl.
15.01, 14. 8. 2012, odpovědět