chladiaca voda v motori sa mina, ide von kde ju co pusti. lebo najprv priruba uchytenia rozvodu rury vodorovne paralelne z hlavou motora...tam to tieklo. mimo tesnenia co tam bolo som to zatesnil silikonom na urcenym na motory. potom zacala tiect cez vodnu pumpu Rovno jak ma pumpa osku ... najhorsie je ze ked som dal dole veko ventilov tak v oleji mam vodu, ked to prsom otreem citim ze je to velmi riedky olej, to poznam... a miestami ma vodove kvapky po sebe… na ryske co zistujem kolko mas oleja je viacej "oleja" je o 5mm viacej, to znamena pridava sa do nho ta voda. pri vozeni je to tak na zadretie motora. zajtra budem mat novu vodnu pumpu pocitam ze zas bude pustat len si na to trochu pockam, alebo inde. kazdopadne ked by to aj prestalo, olej uz musim vymenit, no co mam si po par desiatok km ked pridem domov hned dat dole veko ventilov ci tam neni olejovoda ? co to moze byt ? prasknuta hlava a s nejakeho kanala kde je rozvod vody sa dostava do casti kde je olej ?
18.27, 15. 8. 2012, odpověděttěsnění pod hlavou
19.13, 15. 8. 2012, odpovědětnemas co riesits. hlavu rovno zhodit, ak je vyzrata dat zrovnat, eventuelne povarit ak je prasknuta, hodit nove tesnenie, pumpu, preplach, novy olej, hotovo... kukni sem - vyborna kvalita, pristup a referencie : http://www.dovalovsky.sk/
20.01, 15. 8. 2012, odpovědětneskor som sa vo vyhladavni docital ze v com je problem, ako pisete tesnenie hlava… tak teraz si mam hodit mincu co to bude ? ryska oleja ukazuje vdaka pridanej vode o 5mm, ak to odpustim presne na rysku kolko mozem s tym jazdit aby sa ten motor nezadrel ? lebo trochu auto aj potrebujem kym najdem niekoho kto to urobi, lepsie povedane zozeniem hlavu… musim sa vsak pochvalit ze daval som dole parohy a cistil ich lebo boli od hrdze chrastave, hned som aj pouzil nove matky, ked som dotahoval hornych pet je ok, a druha spodna zlava strasne nieco prasklo ako keby som kladivom po tom jebol… ak to moze mat s tym suvis nemam radsej vymenit hlavu ? nemam peniaze na vyhadzovanie, nestaci hlavu tesnenie, bez zrovnavania hlavy a tychto "preciznosti":) ?
21.30, 15. 8. 2012, odpovědětNEJEZDIT!SUNDAT!SROVNAT!TĚSNĚNÍ VYMĚNIT!JINÁ VARIANTA NEEXISTUJE!!!!!!!!!!!!!!§
21.37, 15. 8. 2012, odpovědětked je prasknuta hlava nejde na budiku voda hore nad 90? nemusi moze ? nejak sa snazim utesit na to tesnenie
21.37, 15. 8. 2012, odpovědětok. mozem este vediet preco zacala tiect voda z laveho kuta pri pohlade spredu na hlavu ? ked som to zalepil, potom ide vodna pumpa… co je tam nejaky tlak vyssi s odparovania tej vody ? tak pusta kde sa da ?
21.39, 15. 8. 2012, odpovědětTO JE ASI TÍM ŽE CHODÍ PÍSTY NAHOR A DOLU
21.41, 15. 8. 2012, odpovědětok hlava alebo tesnenie, utahovacie momenty na 2,4jtd by mi niekto napisal ?
7.12, 16. 8. 2012, odpovědětco spekulujes ? hlava pojde dole chces nechces. a do 200 E sa v pohode vojdes so vsetkym.
7.15, 16. 8. 2012, odpovědětjeden technik mi dnes rano hovoril ze to ze sa mi zmiesava voda s olejom moze byt aj vymennikom oleja, ale nevie ci na 2.4jtd je spolocny s vodou...
7.49, 16. 8. 2012, odpovědětPříteli, dám ti jednu dobrou radu a to zcela ZDARMA!!! Je vidět,že toho víš a umíš o autech asi tolik jako já o raketoplánu. Takže sedni, nech se odtáhnout do DOBRÉHO servisu, řekni jim co tě trápí a nech to na nich. Však oni ti řeknou. Raději sám na nic nesahej neboť jsi evidentně kopýtko a trochu mimo. Věř mi!!!!!!
11.29, 16. 8. 2012, odpovědětzhodil som rozvody vymenil vodnu pumpu dopnil v nadobke vodu a odpustil olej z vane co na ryske pribudal asi 3mm navyse. necham zatku nadobky chladiacej vody pootvorenu a voda zacne pribudat asi o 2cm po 5km, a oleja sa straca, zas som tam nalial co som odpustil, ked je auto v klude voda v nadobke zase klesa. Ak by som nechal nadobku uzavretu tak voda tam bude bublotat. what is it ?
16.18, 16. 8. 2012, odpověděttak tam lej vodu místo oleje to vyjde nastejno až uplně zkurvíš ten motor tak si pak nestěžuj že je alfa krám
16.52, 16. 8. 2012, odpovědětzase emocie a od veci
17.13, 16. 8. 2012, odpovědětprosím Vás vysvetlite mu už, že hlava musí ísť dole, tz. tesnenie na 100% vymeniť či je hlava dobrá, alebo nie
20.41, 16. 8. 2012, odpovědětvymenil som vodnu pumpu, vrtulkys tare j som rozbil s kladivom a tesnenie bolo upecene. voda sa nestraca. dotiahnem nadobku, nebublinkuje.aky problem ?
21.00, 16. 8. 2012, odpovědětzmenilo sa to len tak :) neklamem, ale cudujem sa. zajtra vymenim olej a finito.
21.01, 16. 8. 2012, odpovědětnechapem to myslel som si ze je to halva, no ako som vymenil tu vodnu pumpu tak voda v nadrzke neklesa nestupa nebubloce zaujimave.mozno je naozaj prasknuta ale neprejavuje sa to nijak... keby sa na to pozrel clovek co o tom nevie tak nepovie ze tomu nieco je.
18.11, 17. 8. 2012, odpovědětnic nie je :) oprava...
19.49, 17. 8. 2012, odpovědět