Zdravím, vlastnim alfu 156 2,5 V6 a mal som v plane prekladku na 3.0 v6 ktory viem ze pasuje aj k prevodovke ale dostal som velmi dobru ponuku na motor 3,2 GTA a tak otazka ...sadne mi tam agregat? A bude pasovat prevodovka k tomu motoru z tej 2,5 alebo bude potrebne prerabat nieco naviac?
19.09, 28. 9. 2012, odpovědětahoj, tam uz bude potreba vymenit moc veci, nevydrzi ti to zetrvacnik, poloosy, nemusí to zvládnout prevodovka, akorat tak neco ulomis..videl sem takovou konverzi a nedopadlo to dobre..ten 3.0 budiš..ne motor gta...gtacka je na ten motor stavena..ne standardna 156...musel bys tam taky menit komplet brzdy za lepsi ku prikladu....:/
6.52, 29. 9. 2012, odpovědětUz pri 3,0V6 spali predne brzdy. O nutnosti sportoveho podvozku ani nehovorim a o sirsich pneu. Nevyhoda 3,2 je, ze ta bola zasadena do novsej elektriky. Ak mas auto pod rok 2002, nemusis to ani nastartovat, musela by s akomplet elektrika prerabat. 3,0V6 je v gtv napr s rovnakou elektrikou. prehodis rj motora s imo a motor a bude to fungovat. U 3,2 by to mozno slo prepalenim software alebo rsp. nachipovanim povodnej rj motora co mas v aute. Si musis skontrolovat vsetky cidla, ci su rovnake hodnotovo ako mas teraz v aute.
8.51, 29. 9. 2012, odpovědětkdyz jinej motor, tak jedine komplet s elektronikou i prevodovkou
13.23, 1. 10. 2012, odpovědět